Avto Filipič

Nenadomestljiva C-MAX in Grand C-MAX

Kinetično oblikovana  5-sedežni Ford C-MAX in 7-sedežni Grand C-MAX sta popolna kombinacija inovacije, slogovne uglajenosti in prilagodljivosti.

Napredna tehnologija, izjemna odzivnost, vrhunska zmogljivost in izboljšana trajnost prispevajo k še večjemu užitku v vožnji. Z dodatnim udobjem in praktičnostjo pa bo osupljiva vrsta C-MAXov viharno osvojila razred večnamenskih vozil. V vseh pogledih sta C-MAX in Grand C-MAX vozili naslednje generacije.

Oglejte si aktualno ponudbo po posebej ugodnih pogojih.

Oglejte si mikrostran C-MAXa.

Ključne lastnosti

Aktivna pomoč pri parkiranju
Pomaga vam parkirati na prostore, ki so samo 1,2-krat daljši od vašega avtomobila. Potem ko potrdi, da je prostor dovolj velik za parkiranje, sistem sam upravlja z volanom, medtem ko vi nadzorujete stopalke. Zvočni in vizualni vodnik pa vam pomaga pri manevriranju.
 
Izjemna prilagodljivost Grand C-MAXa
Domiselno zasnovana 7-sedežna notranjost Grand C-MAXa vam omogoča dostop do tretje vrste sedežev preko prehoda. Tega ustvarite tako, da zložite srednji sedež v drugi vrsti, prehod je izjemno praktičen, če so v vozilu nameščeni otroški sedeži.
Elegantna vsestranskost C-MAXa
Ford C-MAX ima vgrajene tri samostojne zložljive zadnje sedeže v razmerju 40/20/40 z možnostjo udobnejše razporeditve 2 + 2 ali popolnega poklopa. Brez težav ga je mogoče prirediti tako, da zadovolji potrebe večje družine.
5 zvezdic Euro NCAP
Oba, C-MAX in Grand C-MAX sta prejela najvišje možne ocene za varnost.
 
Drsna zadnja vrata
Drsna vrata na Grand C-MAXu so novost pri Fordu. Brezhibno integrirana drsna vrata dopolnjujejo drzen videz Grand C-MAXa in so idealna rešitev za lažji dostop do zadnjih sedežev, hkrati se boste lažje izognili trkom z vrati na ozkih parkirnih prostorih.
Električno odpiranje prtljažnih vrat
Vrata prtljažnika lahko odprete s pomočjo gumba na sredinski konzoli, s kljuko na vratih prtljažnika ali z gumbom na ključu – odlična rešitev za situacije, ko imate polne roke. Premišljena zasnova vam omogoča, da sami prednastavite naklon odpiranja in se tako izognete oviram, kot je streha garaže. Poleg tega bosta dva senzorja proti priprtju zaznala vsako oviro pri zapiranju vrat prtljažnika in jih varno odprla.
Učinkovita zmogljivost EcoBoost motorjev
1,6-litrski bencinski motor EcoBoost s prisilnim polnjenjem zagotavlja 18 % manjšo porabo goriva in 18 % manjše izpuste CO2* v primerjavi z manj zmogljivim 2,0-litrskim bencinskim motorjem Duratec. Ta vozna tehnologija je v vseh pogledih zadetek v polno, saj ponuja veliko zmogljivost motorja ob porabi goriva, ki je sicer značilna za veliko manjše enote.
Opozorilnik za nepripet varnostni pas
Za večjo varnost vizualna in zvočna opozorila dajejo informacijo ali so varnostni pasovi pripeti ali ne.
Kamera za vzvratno vožnjo
Ko pretaknete v vzvratno prestavo se bo na armaturni plošči samodejno prikazal prostor za avtomobilom. Tako lahko vidite, kako blizu ste predmetom za seboj. Poleg tega vam dodana grafika na sliki prikazuje smer gibanja vozila.
 
Pomoč pri speljevanju v klanec (HSA)
Ta inovativni sistem preprečuje, da bi pri speljevanju v klanec zdrsnili nazaj. Ko v mirovanju sprostite pedal za zavoro, ostanejo kolesa s pomočjo te tehnologije blokirana, kar vam pomaga varno speljati z mesta.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

* Opomba: Vsi podatki o izpustih CO2 v g/km in porabi goriva so bili pridobljeni v uradno odobrenih preizkusih v skladu z Direktivo 93/116/ES. Navedeni podatki o porabi goriva temeljijo na evropski Direktivi o porabi goriva (80/1268/EGS) in se lahko razlikujejo od voznega cikla porabe goriva v drugih delih sveta.

Novosti in izboljšave

Razvoj bencinskih motorjev EcoBoost
Bencinski motorji EcoBoost s prisilnim polnjenjem zagotavljajo več navora in moči ob 18 % manjši porabi goriva in do 18 % manj izpustov CO2 v primerjavi z 2,0-litrskim bencinskim motorjem Duratec. Uživali boste lahko v večji zmogljivosti s porabo goriva, ki je sicer značilna za veliko manjše enote.
Dizelska tehnologija Ford Duratorq
Napredne tehnologije združujejo zmogljivost z izjemno varčnostjo in majhnimi izpusti CO2. 2,0-litrski Duratorq TDCi s 163 KM zdaj zagotavlja več moči in še več uglajenosti ob navdušujoči porabi goriva, ki znaša 6,4 litra/100 km (v mestu), in samo 134 g/km* izpustov CO2 (podatki za C-MAXa z ročnim menjalnikom).
Menjalnik Ford PowerShift
Novi motorji so dopolnjeni z naprednimi šeststopenjskimi samodejnimi menjalniki PowerShift z dvojno sklopko, ki vožnjo naredijo mirnejšo, bolj zabavno in zagotavljajo do 10% manjšo porabo goriva.
Zvočni sistem Sony ICP
Sonyjev zvočni sistem v piano črni barvi ima devet zvočnikov in 265-vatni ojačevalnik, kar vam nudi najboljšo avtoakustično izkušnjo z bogatim in razločnim zvokom tudi pri nizki jakosti. Zagotovljena je povezljivost z USB, MP3 predvajalniki in vašim iPodom®.
Gumb za zagon vozila Ford Power
Dnevi, ko ste mogli vstaviti ključ, da bi zagnali avtomobil, so mimo. Sočasno pritisnete pedal za sklopko (ali zavoro pri samodejnem menjalniku) ter gumb za zagon vozila Ford Power in motor se bo zagnal.
Panoramska streha
Enodelna panoramska streha celotni družini zagotavlja osupljiv občutek svobode, razkošja in prostornosti. Električni senčnik vam omogoča, da z lahkoto nadzirate količino svetlobe, ki se zliva skozi panoramsko streho.
Notranjost
Izklesana sredinska konzola in armaturna plošča obdajata voznika in sovoznika, medtem ko detajli, kot so barve obrob in dodatki, kabini dajejo še izrazitejši pridih vrhunskosti. Uglajen dizajn elegantno združuje praktične podrobnosti z ergonomičnimi lastnostmi.
Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
Ta inovativna funkcija na zadnjih drsnih vratih Grand C-MAXa lahko poveča varnost vaše družine. Preprost gumb na voznikovih vratih vam omogoča, da zavarujete svoje najdražje sopotnike na zadnjih sedežih in preprečite odpiranje vrat od znotraj.
Opozorilnik za nepripet varnostni pas
Grand C-MAX je opremljen s sistemom za opozarjanje na uporabo varnostnih pasov. Ta bo zvočno in vizualno opozoril voznika, v primeru nepripetih varnostnih pasov, preden avtomobil spelje ali med samo vožnjo.
Sistem za opozarjanje na mrtvi kot (BLIS)
Ta visokotehnološki vizualni pripomoček omogoča bolj sproščeno vožnjo, zlasti na avtocestah. Ko drugo vozilo pripelje v vaš mrtvi kot, vas sistem opozori s prižigom opozorilne lučke na ustreznem stranskem ogledalu.
Omejevalnik hitrosti
Sistem, je na voljo kot del tempomata in vam omogoča, da nastavite najvišjo hitrost vožnje. Sistem za upravljanje motorja skrbi, da ne presežete nastavljene omejitve, in vam omogoča, da se namesto na merilnik hitrosti osredotočite na cesto pred seboj.
 
Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
Nič več dotikanja umazanih čepov rezervoarja za gorivo. Poleg tega Fordov sistem Easy Fuel s svojo edinstveno zaščito preprečuje, da bi po pomoti dolili napačno gorivo.
Nadglavna konzola s predalčkom za očala
V nadglavni konzoli za vzvratnim ogledalom se nahaja prostor za sončna očala, prav tako pa je vanjo vgrajeno tudi ogledalo za nadzorovanje otrok. Grand C-MAX ima še dodaten nadglavni predal za shranjevanje predmetov za vsakdanjo rabo, kot so na primer zemljevidi.
Atermično vetrobransko steklo
Zasnovano, da odbije več sončne svetlobe kot običajno steklo. To pomeni, da se notranjost v toplih dneh manj segreje, kar zagotavlja prijetnejše okolje za vas in vašo družino.
Dodatno zatemnjena stekla
Dajejo zunanjosti vozila še izrazitejši pridih vrhunskosti in v sončnih dneh zagotavljajo dobrodošlo senco.
Biksenonski žarometi
Ti izredno učinkoviti žarometi zagotavljajo dvakrat večjo svetilnost kot običajni halogenski žarometi in oddajajo veliko daljši svetlobni snop, za kar porabijo tretjino manj energije.
Meglenke
Močne sprednje meglenke režejo skozi temačne pogoje, pri tem pa sprednjemu delu vozila dajo privlačen, sodoben videz. Pri izvedenkah višjih serij so na voljo tudi s kromiranimi detajli.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

* Opomba: Vsi podatki o izpustih CO2 v g/km in porabi goriva so bili pridobljeni v uradno odobrenih preizkusih v skladu z Direktivo 93/116/ES. Navedeni podatki o porabi goriva temeljijo na evropski Direktivi o porabi goriva (80/1268/EGS) in se lahko razlikujejo od voznega cikla porabe goriva v drugih delih sveta.

Notranjost

Grand C-MAX s 7 sedeži
Vsa družina bo cenila lastnosti, kot so premišljeno zasnovani odlagalni prostori in panoramska streha ter drsna vrata in razporeditev sedežev v Grand C-MAXu z opcijo prehoda. Notranjost je oblikovana tako, da zadovolji potrebe vaše celotne družine, in jo je mogoče hitro preoblikovati, ko potrebujete prostor za sedem ljudi. Drsna vrata za lažji dostop dopolnjujejo razporeditev sedežev 2 + 2 + 2 s prehodom, ta razporeditev je uporabna, če imate v drugi vrsti nameščena otroška sedeža.
C-MAX s 5 sedeži
Razporeditev sedežev v C-MAXu je mogoče prilagoditi potrebam vaše družine in ponuja obilo prostora za do pet članov. Panoramska streha elegantni, športni in izboljšani kabini doda občutek prostornosti in svetlobe. Poleg tega je tri samostojne zložljive zadnje sedeže v razmerju 40/20/40 s pomočjo diagonalnega drsnega sistema mogoče spremeniti v bolj razkošno razporeditev 2 + 2, ki zagotavlja več prostora za noge.
Fordov sistem popolnoma poklopnih sedežev
Od časa do časa večina izmed nas potrebuje prtljažni prostor za kaj večjega – otroška kolesa, družinsko prtljago ali nakup v trgovini s pohištvom. Karkoli že prevažate, C-MAX je dovolj prilagodljiv, da bo to zmogel. Sistem plosko zložljivih sedežev omogoča, da se vsak zadnji sedež hitro poklopi in vam tako ponudi popolnoma ravno nakladalno površino. Z dvema sedežema to pomeni do 1.723 litrov prtljažnega prostora v Fordu C-MAX in do 1.742 litrov v Grand C-MAXu. Največja dolžina za nakladanje, ko so vsi sedeži zloženi, znaša 1.706 mm v Fordu C-MAX in 1.771 mm v Grand C-MAXu.
Intuitivna nadzorna plošča (HMI)
Izboljšana digitalna krmilna konzola je na voljo v vseh izvedenkah in vam omogoča dostop do številnih funkcij vozila, s katerimi upravljate preko gumbov na volanu. To pomeni, da lahko uživate v bolj sproščeni vožnji, saj nadzorujete veliko sistemov svojega vozila, ne da bi umaknili roke z volana. Na voljo je tudi povezljivost za vaš iPod®, predvajalnik MP3 ali USB-ključ, tako da lahko svoj predvajalnik glasbe upravljate preko Sonyjevega zvočnega sistema. (Sonyjev sistem ni na voljo v vseh izvedenkah)
Bluetooth®* z glasovnim upravljanjem
Klice lahko s pomočjo tehnologije glasovnega upravljanja opravljate prostoročno in jih sprejemate kar med vožnjo. Ta sistem vam omogoča upravljanje mobilnika, združljivega s tehnologijo Bluetooth®*, kot tudi zvočnega sistema avtomobila, navigacijskega sistema in klimatske naprave.
Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
Kaj, če vas zebe, vašega sopotnika pa ne? Vi in vaš sovoznik lahko vsak zase nastavite temperaturo z do 4 °C razlike. (Oprema za doplačilo)
Mobilni navigacijski sistem
Spremenite svoj pametni telefon (ni priložen), združljiv s tehnologijo Bluetooth®*, v satelitsko navigacijsko enoto. Ko svoj mobilni telefon enkrat povežete, lahko preprosto vnesete podatke o svojem potovanju in vaš telefon bo podatke o poti prenašal v zvočni sistem in merilnike avtomobila.
(Na voljo s Sonyjevimi zvočnimi sistemi)
Priključek za MP3 in USB
Priključek AUX je del serijske opreme. Nanj lahko priključite svoj predvajalnik MP3 in z njim upravljate sami. Svoj predvajalnik MP3 pa lahko priključite tudi preko priključka USB. Z glasbo nato preprosto upravljate preko daljinskih kontrol ali s pomočjo glasovnih ukazov preko tehnologije Bluetooth® z možnostjo glasovnega upravljanja.
Kamera za vzvratno vožnjo
Ne glede na to, kako pred manevriranjem iztegujete vrat, da bi videli, kaj je za vami, je težko opaziti prav vsako oviro in pravilno oceniti razdaljo. Kamera za vzvratno vožnjo je tehnološka rešitev za obe težavi. Preprosto pretaknete v vzvratno prestavo in na zaslonu navigacijske naprave se bo samodejno prikazal del za avtomobilom. Tako lahko vidite, kako blizu ste predmetom za seboj, dodana grafika na sliki pa prikazuje tudi smer gibanja vozila.
(Oprema za doplačilo)

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc. in vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih imetnikov.

Varnost in zaščita

Razporejanje navora
Izboljša stabilnost v ostrih ovinkih z uporabo zavorne sile na notranjem kolesu in s prenosom moči na zunanje kolo. Vožnja v ovinek je tako zahvaljujoč povečanemu oprijemu in zmanjšanemu podkrmiljenju bolj zanesljiva.
  Nadzor navora motorja
S povečanjem navora motorja izboljša stabilnost vozila v spolzkih razmerah in tako prepreči blokado pogonskih koles kot posledico močnega zaviranja motorja. Sistem ponovno pospeši zdrsavajoča kolesa (oz. zdrsavajoče kolo), da poveča silo trenja med pnevmatikami in cesto.
  Sistem za porazdelitev zavorne moči
Ko na prednja kolesa težko naloženega vozila deluje sistem proti blokiranju koles (ABS), se zavorni pritisk na zadnjo os samodejno poveča, da zagotovi boljši zavorni učinek.
Elektronski stabilizacijski sistem (ESP)
Vrhunski ESP je osrednji del mnogih funkcij za aktivno varnost. Nadzoruje napredovanje vozila in je vedno pripravljen učinkovito – in pogosto neopazno – posredovati, ko je potrebno. Sistema ni mogoče preklicati, novi način zmanjšane pomoči pa pomaga vozilu v spolzkih razmerah, kot je speljevanje iz globokega snega. Sistem ESP združuje mnoge izmed naslednjih funkcij za aktivno varnost.
Samodejni vklop zavornih luči
Med zaviranjem v sili se samodejno vključijo varnostne utripalke, ki opozorijo avtomobile za vami.
  Sistem za pomoč pri zaviranju v sili (EBA)
Ko vozilo zazna potencialno situacijo, v kateri bo treba zavirati v sili, enota ESP prednapolni zavorni sistem, tako da zmanjša vrzel med zavornimi ploščicami in koluti in s tem pomaga zmanjšati zavorno pot.

Pomoč pri speljevanju v klanec (HSA)
Ta inovativni sistem preprečuje, da bi pri speljevanju v klanec zdrsnili nazaj. Ko v mirovanju sprostite pedal za zavoro, ostanejo kolesa s pomočjo te tehnologije blokirana, kar vam pomaga varno speljati z mesta.

  Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
Sistem TPMS s pomočjo tipal za posamezna kolesa neprestano preverja pritisk v pnevmatikah in zagotavlja točne podatke o pritisku v njih ter vas opozori, preden izguba pritiska lahko postane nevarna. Če ga uporabljate v kombinaciji s pnevmatikami s samonosilnim bokom, rezervno kolo več ni potrebno.
  Pasivni sistem za preprečevanje kraje (PATS)
Ko morate svojega C-MAXa nekje pustiti, želite biti prepričani, da bo znal poskrbeti zase. Prav zato smo vanj vgradili veliko varnostnih elementov:

* vse ključavnice so izredno varne, protivlomne in zavarovane z ojačanim okovjem;
* napreden Fordov pasivni sistem za preprečevanje kraje PATS onemogoča zagon motorja, dokler ne vstavite svojega ključa z edinstveno kodo;
* zunanji alarm z notranjimi tipali za zvok;
* daljinsko in ročno centralno zaklepanje;
* funkcija zapiranja stekel z električnim pomikom.

  Dvojno zaklepanje z centralnim odpiranjem/zapiranjem
Funkcija dvojnega zaklepanja C-MAXa s ključem pomeni, da lahko na daljavo zaprete vsa okna z električnim pomikom in zapahnete vsa vrata. Če vlomilec torej uspe v vozilo vdreti tako, da razbije stekla, ne bo mogel odpreti vrat z notranje strani. Dvojno zaklepanje aktivirate tako, da na daljinskem upravljalniku dvakrat pritisnete gumb za zaklepanje vozila. Lahko pa tudi odprete vsa okna, in sicer tako, da pritisnete in držite gumb za odklepanje. Če jih želite spet zapreti, preprosto ponovno pritisnite in držite gumb za zaklepanje.
Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
Ta inovativna funkcija na zadnjih drsnih vratih Grand C-MAXa lahko poveča varnost vaše družine. Preprost gumb na voznikovih vratih vam omogoča, da zavarujete svoje najdražje sopotnike na zadnjih sedežih in preprečite odpiranje vrat od znotraj.
  Alarmni sistemi
Kombinacija avto alarma in blokade motorja Thatcham Category 1 zagotovi vašemu vozilu večjo zaščito, obenem pa pomaga znižati vašo zavarovalno premijo. Alarm se sproži, če vsiljivec skuša odpreti okna, pokrov motorja ali prtljažnik. Ščiti tudi zvočni sistem v avtomobilu, poleg tega za nadzor gibanja v vozilu uporablja senzorje za zvok.
  Alarm Thatcham Category 1 z notranjimi senzorji in zvočnikom z rezervno baterijo
Zvočnik z rezervno baterijo je dodatni alarmni sistem, ki se vključi takoj, ko zaklenete vozilo. Zvočnik ima lastno baterijo in sproži sireno alarma, tudi če nekdo izklopi akumulator avtomobila ali sam zvočnik z rezervno baterijo.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

 


 

Izvedenke


Primerjajte lastnosti C-MAXa in Grand C-MAXa

Grand C-MAX
C-MAX
✓ Zadnja drsna vrata
X Zadnja drsna vrata
✓ Prehod med sedeži
X Prehod med sedeži
✓ Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
✓ Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
✓ Prilagodljiva razporeditev sedežev
✓ Prilagodljiva razporeditev sedežev
✓ Poklop sedežev z eno roko
✓ Poklop sedežev z eno roko
✓ Opozorilnik za nepripet varnostni pas na zadnjih sedežih
X Opozorilnik za nepripet varnostni pas na zadnjih sedežih
✓ Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju
✓ Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju
✓ Električno odpiranje prtljažnih vrat
✓ Električno odpiranje prtljažnih vrat
✓ Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
✓ Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
✓ Intuitiven uporabniški vmesnik naslednje generacije
✓ Intuitiven uporabniški vmesnik naslednje generacije
✓ Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
✓ Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
✓ Sistem za opozarjanje na mrtvi kot (BLIS)
✓ Sistem za opozarjanje na mrtvi kot (BLIS)
✓ Bencinski motorji EcoBoost
✓ Bencinski motorji EcoBoost
✓ Varčni dizelski motorji Duratorq
✓ Varčni dizelski motorji Duratorq
✓ Menjalnik Ford PowerShift
✓ Menjalnik Ford PowerShift
✓ Kamera za vzvratno vožnjo
✓ Kamera za vzvratno vožnjo
✓ Gumb za zagon vozila
✓ Gumb za zagon vozila
✓ Panoramska streha
✓ Panoramska streha

 

 

Ford C-MAX

C-MAX Ambiente

Varnost in zaščita
• Sredinsko nameščena zavorna luč
• Opozorilniki za prižgane žaromete, ključ v ključavnici za prižig, nepripet varnostni pas za voznika in sovoznika ter odprta vrata
• ISOFIX nastavki
• Kolutne zavore spredaj in zadaj
• Elektronski stabilizacijski sistem (ESP), protiblokirne zavore (ABS), sistem za preprečevanja zdrsa pogonskih koles (TCS), porazdelitev zavorne moči (EBD), pomoč pri zaviranju v sili (EBA)
• Utripanje zavornih luči ob naglem zaviranju
• Tritočkovni varnostni pasovi spredaj in zadaj, spredaj z omejevalniki naletne sile
• Voznikova in sovoznikova zračna blazina
• Voznikova in sovoznikova stranska zračna blazina
• Zračni zavesi za prvo in drugo vrsto sedežev
• Daljinsko centralno zaklepanje

Udobje in priročnost
• Ogrevano zadnje steklo
• Električno pomična stekla spredaj
• Sprednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Električno nastavljivi vzvratni ogledali v barvi karoserije
• Dnevne luči
• Ročna nastavitev višine snopa žarometov
• Pomožni grelec (samo na dizelskih motorjih)
• Potovalni računalnik
• Komfortna sprednja sedeža
• Nasloni za glavo, nastavljivi po višini
• Voznikov sedež, nastavljiv po višini
• Zadaj sedeži v razmerju 40/20/40
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
• Električni servoojačevalnik krmiljenja
• Volan, nastavljiv po višini in globini
• Radio s CD/MP3 predvajalnikom, 6 zvočnikov, volanske kontrole

Zunanje lastnosti
• Dvodelni odbijač spredaj in zadaj (zgornji del v barvi karoserije, spodnji v črni barvi)
• Mrežica v prednjem odbijaču v črni barvi
• Kljuke za odpiranje vrat v črni barvi
• Ročica za odpiranje prtljažnih vrat v barvi karoserije
• 16" jeklena platišča s pnevmatikami 205/55R16
• Set za popravilo prazne pnevmatike

Notranje lastnosti
• 4-kraki volanski obroč
• Senčnik na voznikovi in sovoznikovi strani
• Bralne lučke spredaj
• Predalček za očala na voznikovi strani
• Pokrov prtljažnega prostora
• Pritrdilne zanke v prtljažnem prostoru
• Žepa na zadnji strani voznikovega in sovoznikovega sedeža

C-MAX Trend (dodatno k opremi Ambiente)

Udobje in priročnost
• Električno nastavljivi, ogrevani vzvratni ogledali v barvi karoserije
• Ročna klimatska naprava
• Nastavitev ledvene opore na voznikovi strani
• Start/Stop sistem (samo na EcoBoost motorjih)

Zunanje lastnosti
• Kromirana obroba spodnjega dela mrežice spredaj
• Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije

Notranje lastnosti
• Usnjena prevleka prestavne ročice
• 4-kraki usnjen volanski obroč
• Dodatna 12V vtičnica v prtljažnem prostoru

C-MAX Titanium (dodatno k opremi Trend)

Varnost in zaščita

• Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
• Sistem za zagon vozila brez ključa Ford Power
• Električni varnostni zaklep zadnjih vrat

Udobje in priročnost

• Električno pomična stekla spredaj in zadaj z globalnim zapiranjem/odpiranjem z daljinskim zaklepanjem
• Brisalci s senzorjem za dež
• Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
• Meglenki spredaj
• Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature
• Sovoznikov sedež, nastavljiv po višini z nastavljivo ledveno oporo
• Radio s CD predvajalnikom, Bluetooth s sistemom za prostoročno telefoniranje in upravljanje, 6 zvočnikov, volanske kontrole
• Sistem prilagodljivih sedežev zadaj
•  Tempomat
•  Sistem za zaznavanje prazne pnevmatike

Zunanje lastnosti
• Spodnja in zgornja mrežica spredaj v svetleče črni barvi s kromirano obrobo
• Kromirana letvica na robu stekel na vratih
• 16" 7x2-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 205/55R16

Notranje lastnosti
• Sredinska konzola z naslonom z roko in prostorom za shranjevanje
• Ročna zavora oblike črke Z, zračniki za drugo vrsto sedežev
• Tkana prevleka stropa
• Osvetljeno ogledalce na voznikovi in sovoznikovi strani na senčniku
• Nadglavna konzola s predalčkom za očala, ambientalno osvetlitvijo in ogledalcem za opazovanje zadnje klopi
• Zaščite pragov iz nerjavečega jekla
• Mizice na zadnji strani prednjih sedežev
• Bralne lučke spredaj in zadaj


Ford Grand C-MAX

Grand C-MAX Ambiente

Varnost in zaščita
• Sredinsko nameščena zavorna luč
• Opozorilniki za prižgane žaromete, ključ v ključavnici za prižig, nepripet varnostni pas za voznika in sovoznika ter odprta vrata
• ISOFIX nastavki
• Kolutne zavore spredaj in zadaj
• Elektronski stabilizacijski sistem (ESP), protiblokirne zavore (ABS), sistem za preprečevanja zdrsa pogonskih koles (TCS), porazdelitev zavorne moči (EBD), pomoč pri zaviranju v sili (EBA)
• Utripanje zavornih luči ob naglem zaviranju
• Tritočkovni varnostni pasovi spredaj in zadaj, spredaj z omejevalniki naletne sile
• Voznikova in sovoznikova zračna blazina
• Voznikova in sovoznikova stranska zračna blazina
• Zračni zavesi za prvo in drugo vrsto sedežev
• Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
• Daljinsko centralno zaklepanje

Udobje in priročnost
• Ogrevano zadnje steklo
• Zadnja drsna vrata
• Električno pomična stekla spredaj in zadaj z globalnim zapiranjem/odpiranjem z daljinskim zaklepanjem
• Sprednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Električno nastavljivi vzvratni ogledali v barvi karoserije
• Dnevne luči
• Ročna nastavitev višine snopa žarometov
• Pomožni grelec (samo na TDCi motorjih)
• Potovalni računalnik
• Komfortna sprednja sedeža
• Nasloni za glavo, nastavljivi po višini
• Voznikov sedež, nastavljiv po višini
• Zadaj sedeži v razmerju 40/20/40, pri 7 sedežniku sedeži drsni in poklopni
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
• Električni servoojačevalnik krmiljenja
• Volan, nastavljiv po višini in globini
• Radio s CD/MP3 predvajalnikom, 6 zvočnikov, volanske kontrole

Zunanje lastnosti
• Dvodelni odbijač spredaj in zadaj (zgornji del v barvi karoserije, spodnji v črni barvi)
• Mrežica v prednjem odbijaču v črni barvi
• Kljuke za odpiranje vrat v črni barvi
• Ročica za odpiranje prtljažnih vrat v barvi karoserije
• 16" jeklena platišča s pnevmatikami 205/55R16
• 16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/55R16 s TDCi motorji
• Mini rezervno kolo (125/90R16) - pri izvedenki s 7-sedeži set za popravilo prazne pnevmatike

Notranje lastnosti
• 4-kraki volanski obroč
• Sredinska konzola z odlagalnim
• Senčnik na voznikovi in sovoznikovi strani
• Predalček za očala na voznikovi strani
• Pokrov prtljažnega prostora
• Pritrdilne zanke v prtljažnem prostoru
• Žepa na zadnji strani voznikovega in sovoznikovega sedeža
• Bralne lučke spredaj

Grand C-MAX Trend (dodatno k opremi Ambiente)

Udobje in priročnost
• Električno nastavljivi, ogrevani vzvratni ogledali v barvi karoserije
• Ročna klimatska naprava
• Nastavitev ledvene opore na voznikovi strani
• Start/Stop sistem (samo na EcoBoost motorjih)

Zunanje lastnosti
• Kromirana obroba spodnjega dela mrežice spredaj
• Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije
• 16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/55R16 s TDCi in EcoBoost motorji

Notranje lastnosti
• Usnjena prevleka prestavne ročice
• 4-kraki usnjen volanski obroč
• Dodatna 12V vtičnica v prtljažnem prostoru

Grand C-MAX Titanium (dodatno k opremi Trend)

Varnost in zaščita
• Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
• Sistem za zagon vozila brez ključa Ford Power

Udobje in priročnost

• Brisalci s senzorjem za dež
• Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
• Meglenki spredaj
• Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature
• Sovoznikov sedež, nastavljiv po višini z nastavljivo ledveno oporo
• Radio s CD predvajalnikom, Bluetooth s sistemom za prostoročno telefoniranje in upravljanje, 6 zvočnikov, volanske kontrole
• Tempomat
• Sistem za zaznavanje prazne pnevmatike

Zunanje lastnosti
• Spodnja in zgornja mrežica spredaj v svetleče črni barvi s kromirano obrobo
• Kromirana letvica na robu stekel na vratih
• 16" 7x2-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 205/55R16

Notranje lastnosti
• Sredinska konzola z naslonom z roko in prostorom za shranjevanje
• Ročna zavora oblike črke Z, zračniki za drugo vrsto sedežev
• Tkana prevleka stropa
• Osvetljeno ogledalce na voznikovi in sovoznikovi strani na senčniku
• Nadglavna konzola s predalčkom za očala, ambientalno osvetlitvijo in ogledalcem za opazovanje zadnje klopi
• Zaščite pragov iz nerjavečega jekla
• Mizice na zadnji strani prednjih sedežev
• Bralne lučke spredaj in zadaj