Avto Filipič

EcoBoost - Mednarodni motor leta. Že tretjič zapored.

Fordov majhen a zmogljiv 1,0-litrski motor EcoBoost je kot prvi doslej že tretjič zapored osvojil naziv Mednarodni motor leta

Majhen bencinski motor je premagal tekmece iz modelov prestižnih znamk in superšportnikov ter kot prvi v zgodovini že tretjič zapored osvojil “oskarja” v svetu motorjev in si prislužil naziv Mednarodni motor leta 2014.  Žirija 82 avtomobilskih novinarjev iz 35 držav je na dogodku Engine Expo 2014 v Stuttgartu 1,0-litrskemu EcoBoostu tretje leto zapored podelila tudi naziv “Najboljši motor s prostornino pod 1,0 litra”.

Oglejte si, kako narediti najboljši bencinski motor na svetu

Vzpon 1.0L motorja Ecoboost

Leta 2012 so lahko 1,0-litrski EcoBoost v Evropi prvi izbrali kupci Forda Focusa, zdaj pa je z njim na voljo še devet nadaljnjih modelov: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX in Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect in Transit Courier. Povsem novi Mondeo bo v naslednjem letu dopolnil ponudbo modelov z 1,0-litrskim EcoBoostom, to pa bo obenem najmanjši motor v pogonski konjenici tako velikega družinskega avtomobila.

Fordovi evropski proizvodni obrati v Kölnu v Nemčiji in Craiovi v Romuniji izdelajo nov motor EcoBoost vsakih 42 sekund, pred kratkim pa so presegli mejnik s 500.000 izdelanimi agregati.

V Sloveniji smo 1.0 EcoBoost pričeli prodajati s predstavitvijo Focusa. Skupno število prodanih vozil se približuje številki 1500. Prepričani smo, da se bo delež prodaje vozil s tem izrednim motorjem še povečeval.

Globalna moč

Fordova vozila, opremljena z 1,0-litrskim EcoBoostom, so zdaj na voljo v 72 državah po vsem svetu. Kupci v ZDA bodo lahko še letos kupili novega Focusa z 1,0-litrskim EcoBoostom, Fiesta z 1,0-litrskim EcoBoostom pa je že na voljo v prodajnih salonih. Zaradi velikega povpraševanja v tihomorskem delu Azije je Ford 1,0-litrske motorje EcoBoost pred kratkim začel proizvajati tudi v Čongkingu na Kitajskem. V prvem četrtletju leta 2014 je več kot tretjina kupcev nove Fieste v Vietnamu izbrala 1,0-litrski motor EcoBoost.

Inovativen inženiring

Več kot 200 inženirjev in oblikovalcev iz Fordovih raziskovalnih in razvojnih središč v Aachnu in Merkenichu v Nemčiji ter Dagenhamu in Duntonu v Veliki Britaniji je v razvoj 1,0-litrskega motorja EcoBoost vložilo več kot pet milijonov ur. Kompaktni turbopolnilnik z majhno vztrajnostjo doseže tudi do 248.000 vrtljajev v minuti – to pomeni, da se zavrti več kot 4000-krat na sekundo, kar je skoraj dvakrat več vrtljajev kot pri turbopolnilniku motorja v dirkalniku Formule 1 .

Litoželezno ohišje motorja je tako majhno, da bi ga lahko spravili v stropni predal na letalu, glava valja je iz aluminija, vanjo pa je vgrajen zbiralnik izpušnih plinov, ki zniža njihovo temperaturo za optimalno razmerje med gorivom in zrakom. Inovativen vztrajnik in zasnova sprednje jermenice poskrbita za večjo prefinjenost v primerjavi z običajnimi trivaljnimi motorji.

“1,0-litrski EcoBoost smo ustvarili kot motor z znatno manjšo delovno prostornino, ki bo uspešno premagal največji izziv v avtomobilskem svetu – zagotoviti brezkompromisno prefinjenost, zmogljivost in izjemno varčnost,” je povedal Andrew Fraser, vodja umerjanja bencinskih motorjev pri Fordu Evropa. “Skrivnost EcoBoostovega uspeha je celotna paleta inovativnih tehnologij, ki z majhnim motorjem zagotavljajo prednosti velikih avtomobilov.”