Avto Filipič

Novi Ford Focus ST

Pred vami je povsem nov, izjemno zmogljiv in navdušujoč Focus ST, ki je prvič v zgodovini na voljo tudi v karavanski različici.
 

Pregled

  Večja moč. Večja učinkovitost.
Obe različici ST-ja, 5-vratnega in karavana, poganja napredni 2,0 litrski motor EcoBoost s 184 kW (250 KM) in 360 Nm navora. Novi Focus ST se ponaša z 10-odstotno večjo močjo motorja od svojega predhodnika, pričakovana poraba 7,2 l/100 km in izpusti CO2 169 g/km pa pomenijo 20-odstotno izboljšanje vrednosti prejšnjega evropskega modela ST. Focus ST od 0 do 100 km/h pospeši v 6,5 sekunde in doseže končno hitrost 248 km/h. Njegovo zmogljivost dopolnjujeta izboljšana dinamika in celovita paleta funkcij za pomoč vozniku. Izpušni sistem z edinstveno šestkotno dvojno izpušno cevjo v sredini zadka je bil uglašen za pravi zvok ob pravem trenutku – tako je pri manjšem številu vrtljajev zvok bolj prefinjen, v višjih vrtljajih pa se oglasi odločno renčanje.
  Tehnologija, ki skrbi, da imate vse pod nadzorom.
Dodatna moč na vaš ukaz je vedno pod vašim nadzorom. Nov športno krmilni sistem zmanjša občutljivost krmiljenja pri vožnji naravnost in jo poveča v ovinkih. Elektronski servovolan (EPAS) je bil posebej umerjen za novega Focusa ST ter zaznava in odpravlja navor pri krmiljenju z uporabo ‘ostrejše’ različice Fordove izravnave navora krmiljenja. Novi Focus ST je opremljen tudi s sistemom za nadzor vektorjev navora; ta v zavoju z navorom na notranjem kolesu zmanjša podkrmiljenje. Nadzor podkrmiljenja poseže z navorom in tako že pred posegom sistema ESP odpravi odklon od predvidene smeri vozila (deluje pri vklopljenem in izklopljenem sistemu). Izboljšana zmogljivost zavornega sistema pa zmanjšuje razdalje zaviranja in se odzive že v najlažjih dotikih pedala.
  Odlična aerodinamika in športna notranjost
Razvit in preizkušen v Fordovem vetrovniku, Focus ST z izboljšano aerodinamiko zagotavlja nižji upor, kar izboljšuje zmogljivost, vodljivost in porabo goriva. Focus ST ima posebej oblikovan volan, prestavno ročico in stopalke. Temnejša stropna obloga in obloge stebričkov so integralni del genskega zapisa modelov ST in dopolnjujejo športni občutek pri vožnji. Znižani sportni sedeži Recaro v tem razredu prvič omogočajo nekatere funkcije iz najdražjih vozil, kot je na primer nastavitev dolžine sedežne blazine, uporabniki pa lahko nastavljajo tudi nagib sedišča. In ker je to Focus, ima veliko prostora za prtljago, še posebej karavan.

Cenik

 

 

Kliknite tukaj in si oglejte Focus ST cenik.