Avto Filipič

Fordove garancije

Ne glede na to, ali imate nov ali rabljen Ford, želimo, da vam vaš avto omogoča toliko zadovoljstva in brezskrbnosti, kot je le mogoče. Zato vam naša garancija nudi storitve in pomoč, da lahko vi uživate v vožnji in preostale skrbi prepustite nam.

Pri Fordu vam ponujamo obsežno 2-letno osnovno garancijo in do 12-letno protikorozijsko garancijo (odvisno od modela). Za nova vozila je Podaljšano jamstvo +2 serijsko pri vseh vozili, brez omejitve kilometrov. Fordov program Podaljšano jamstvo +2 omogoča lastnikom rabljenih vozil, da običajno garancijo v skladu s pogoji Podaljšanega jamstva +2 razširite za dodatnih 24 mesecev brez omejitve kilometrov.

Fordove garancije

Garancija za novo vozilo
Kupite novega Forda in dobili boste več kot samo odlično vozilo. Dobili boste avtomobilskega partnerja, ki mu lahko zaupate zaradi obsežne pomoči, storitev in poprodajne oskrbe. Vozila Ford odlikuje vrhunska varnost ter štiriletno jamstvo z asistenco, ki velja ob neomejenem številu prevoženih kilometrov.

Osnovna garancija in Podaljšano jamstvo +2
Naša garancija Fordovih proizvajalcev zagotavlja 2 leti brezskrbne vožnje. Vsa popravila so izvedena v skladu z najvišjimi kakovostnimi standardi. Še več, če prodate vašega Forda, je garancija prenosljiva – kar je resnično dodatna prednost za novega lastnika.

Če je potrebno popravilo ali zamenjava katerega koli dela vozila zaradi napake pri izdelavi, bo vsak Fordov pooblaščeni prodajno-servisni center brezplačno popravil ali zamenjal ta del ne glede na morebitno zamenjavo lastništva vozila v garancijskem obdobju.

Garancijska doba za vozilo začne teči z dnem predaje vozila stranki.

V obdobju 3. in 4. leta od nakupa vozila, velja Podaljšano jamstvo+2 v skladu s pogoji. Podaljšano jamstvo +2 ni omejeno glede na število prevoženih kilometrov.

Podaljšanega jamstva +2 ni možno skleniti za vozila, ki se uporabljajo v pridobitne namene kot taksi, rent-a-car ali asistencna vozila. Podaljšano jamstvo +2 je možno skleniti izkljucno za vozila, ki jih je v Slovenijo uvozil Summit motors Ljubljana.

Podaljšano jamstvo +2
Do 24 mesecev od nakupa
 novega Forda pri vašem pooblaščenem trgovcu z vozili Ford se lahko odločite za podaljšano jamstvo +2, ki velja 3. in 4. leto od nakupa vozila brez omejitve kilometrov. Podaljšano jamstvo +2 je povezano z vozilom, tako da se ob prodaji vozila prenese na novega lastnika.

Zahteve podaljšanega jamstva +2 lahko uveljavite le pri Fordovih pooblaščenih serviserjih v Sloveniji.

Cene podaljšanega jamstva +2 najdete na maloprodajnih cenikih za vsak posamezen model vozila Ford. 

Garancija delov
Pooblaščeni Fordovi serviserji uporabljajo samo originalne Fordove nadomestne dele za garancijska popravila. Ti deli ustrezajo našim strogim kakovostnim in varnostnim standardom, kar pomeni, da delovanje in vrednost vašega Forda ne bosta prizadeta.

Fordova garancija velja za originalno opremo znamke Ford, ki je bila pred predajo novega vozila prvi stranki vgrajena v tovarni Ford ali v Fordovem pooblaščenem prodajno-servisnem centru.

Garancija lakiranih površin
Garancija za lakirane površine se začne in konča istočasno kot osnovna garancija za vašega Forda. Garancijska obdobja za vaše vozilo so navedena v servisni knjižici vašega vozila.

Garancija na prerjavenje
Karoserija vašega Forda je zaščitena proti prerjavenju od znotraj do 12 let (odvisno od modela). Za vzdrževanje te garancije samo pripeljite svojega Forda na redni pregled karoserije in lakiranih površin (ki je lahko združen z vašim rednim obiskom servisa), kot je opisano v vašem servisnem priročniku.

Pomoč na cesti - Ford Assistance
V primeru odpovedi ali ob neuspešnem zagonu vašega vozila, je Ford asistenca na cesti tista, ki vam pomaga v skoraj vseh evropskih državah. Opravite samo en telefonski klic in pomoč bo prišla – če potrebujete brezplačno popravilo na kraju samem, vleko, nadomestno vozilo, možnost prenočitve, pomoč do doma ali katero koli izmed naših drugih storitev. Podrobnosti v zvezi s Fordovo pomočjo na cesti so navedene v servisni knjižici vašega vozila. Za pomoč na cesti lahko kličete iz Slovenije na brezplačno telefonsko številko 080 19 19, iz tujine pa na telefonsko številko 00 386 1 530 53 16. Brezplačno Ford asistenco lahko koristite tudi v primeru podaljšanega jamstva +2, pod enakimi pogoji kot pri osnovni garanciji, le da v tem primeru asistenca velja le na področju Slovenije.

Podaljšano jamstvo +2


Fordovo podaljšano jamstvo +2 je mogoče kupiti ob nakupu novega vozila Ford oziroma do 24 mesecev od datuma nakupa novega vozila Ford. Jamstvo začne teči z dnem, ko preteče osnovna garancija.

Prednosti podaljšanega jamstva +2

Ob nakupu Fordovega podaljšanega jamstva +2 boste še 2 dodatni leti uživali v popolnoma brezskrbni vožnji brez omejitve kilometrov in boste hkrati varni pred vsemi nepredvidljivimi dogodki.

S Fordovim podaljšanim jamstvom +2 vam je zagotovljeno kakovostno popravilo vašega Forda znotraj pooblaščene servisne mreže Ford.

Fordovo podaljšano jamstvo +2 je povezano z vozilom, tako da se v primeru prodaje avtomobila prenese na novega lastnika, kar pomeni, da bo vaš Ford ohranil vrednost in ga boste lahko prodali pod boljšimi prodajnimi pogoji.

Podaljšano jamstvo +2 ne omejuje standardov garancije novega vozila in pogodbenih pravic.

Cenik za podaljšano jamstvo +2

Ford Ka                             285 €
Ford Fiesta                        305 €
Ford B-MAX                      305 €
Ford Focus                       350 €
Ford C-MAX                      480 €
Ford Grand C-MAX           480 €
Ford Mondeo                     550 €
Ford S-MAX                      730 €
Ford Galaxy                      780 €
Ford Kuga                         865 €
Ford Tourneo Connect      955 €
Ford Tourneo Custom        955 €
Ford Fiesta Van                 590 €
Ford Transit Connect         955 €
Ford Transit Custom          955 €
Ford Transit                       955 €
Ford Ranger                       955 €

 

VSEBINA KRITJA PODALJŠANEGA JAMSTVA +2 IN IZKLJUČITVE

MOTOR
Kritje: Motor (bencinski in dizelski) in vsi notranji deli: blok, gredi, glava, tesnilo glave motorja, vztrajnik, turbo polnilnik.
Izključitve: Nadomestni deli, ki so predmet rednega servisnega vzdrževanja: jermeni, filtri, tekočine, olja.

MENJALNIK
Kritje: Ohišje in vsi notranji deli (ročni in avtomatski).
Izključitve: Torni deli sklopke.

PRENOS MOČI
Kritje: Kompletno izravnalno gonilo, ohišje, pogon koles.
Izključitve: Tesnila, mazalni medij, manšete.

PREDNJE IN ZADNJE OBESE Z VZMETENJEM
Kritje: Prečna vodila, zglobi, vzmeti, stabilizator, pesto, drogovi, gredi, polgredi.
Izključitve: Blažilniki udarcev, vzmetne noge McPherson, kolesni ležaji.

KRMILNI SISTEM
Kritje: Elektro servo krmilni mehanizem, črpalka krmiljenja.
Izključitve: Volanski obroč, optična nastavitev koles.

ZAVORNI SISTEM
Kritje: Pedalo, valj, cevi, krmilni modul, tipala.
Izključitve: Torni deli zavore (tudi zavorni kolut), zavorne čeljusti.

SISTEM VBRIZGA GORIVA
Kritje: Črpalka za gorivo, visokotlačna črpalka, komponente za vbrizg goriva, krmilne enote.
Izključitve: Filtri, tesnila, nastavitve šob vbrizga, vžigalne in žarilne svečke, čiščenje sistema.

HLADILNI SISTEM
Kritje: Hladilni sistem in notranji deli.
Izključitve: Jermeni, cevi, hladilna tekočina.

KLIMATSKA NAPRAVA
Kritje: Kompresor, uparjalnik, kondenzator.
Izključitve: Pogonski jermeni, filter zraka, polnjenje klimatske naprave.

ELEKTRIČNI DELI
Kritje: Napeljava, alternator, zaganjač, elektronske komponente.
Izključitve: Akumulator, žarnice, varovalke, luči.

IZPUŠNI SISTEM
Kritje: Izpušni zbiralniki, lambda sonda.
Izključitve: Izpušna cev in dušilni lonec izpušnih plinov, katalizator.

NOTRANJOST KABINE
Kritje: Instrumentalna plošča, elektronsko prikazovanje, kontrolna stikala, zvočni sistem.
Izključitve: Notranje obloge in oblazinjenje notranjosti, armaturna plošča, sredinska konzola, sedežna konstrukcija, sedežne blazine in oblazinjenje sedežev.

VARNOSTNI SISTEMI
Kritje: Varnostni pasovi z zategovalniki, zračne blazine, zračne zavese.
Izključitve: Sproženi in poškodovani sistemi v primeru nezgode.

KAROSERIJA
Kritje: Ključavnice, mehanizem vrat in stekel, tečaji.
Izključitve: Fizične poškodbe, vdor vode, lakiranje, stekla in grelne žice stekel, okrasne letvice, odbijači, vratna polnila, polnila karoserije, antena, pnevmatike, platišča, brisalci.

DELI VOZILA, KI NISO PREDMET KRITJA:

  • Deli, katerih vgradnjo proizvajalec vozila odsvetuje ali je ne dovoljuje.
  • Obrabni oziroma potrošni deli, to so deli, ki se ob korektnem delovanju vozila obrabijo, zlasti zavorne obloge, zavorne plošcice, pnevmatike,blažilniki, bobnaste zavore, kroglicni zgibi.
  • Pogonska sredstva in pomožne snovi, zlasti goriva, kemikalije, olja, masti in druga maziva,hladilna sredstva in sredstva proti zamrzovanju, hidravlicna tekocina in tekocina za cišcenje vetrobranskega stekla. Vsa nastavitvena, izravnalna in cistilna dela, odstranitev ostankov gorenja ter diagnosticna in servisna opravila.
  • Deli,ki predstavljajo notranjo opremo vozila.
  • Prtljaga ali tovor v vozilu.


NEUPRAVICENOST DO KRITJA:

  • Okvare in poškodbe, ki niso prijavljene v roku 7 dni.
  • Podaljšano jamstvo+2 samodejno preneha veljati v primeru, ce je vozilo predelano s strani nepooblašcene osebe, kadarkoli v casu trajanja Podaljšanega jamstva+2 uporabljeno za tekmovanja ali treninge za tekmovanja ali ce je originalni števec/štetje kilometrov kakor koli prirejen. Podaljšano jamstvo+2 preneha veljati tudi v primeru, ce rednega servisa, predpisanega v Fordovi servisni knjižici, ne opravijo pri uradnem Fordovem pooblašcenem serviserju ali v predpisanem intervalu za servisno vzdrževanje ali ce lastnik vozila krši katerokoli drugo obveznost, ki je predpisana v teh splošnih pogojih.
  • Okvare in poškodbe, nastale zaradi neustrezne uporabe ali zanemarjanja vozila, zlasti nespoštovanja navodil za uporabo ali nespoštovanja stanja na prikazovalnih instrumentih (prikazovalnik temperature, prikazovalnik oljnega tlaka, kontrolna lucka, prikazovalnik polnilnega traka ipd.), nestrokovnega, zlonamernega ali objestnega ravnanja, ki je posledica nespoštovanja navodil za vzdrževanje vozila ali uporabe neprimernih maziv ter goriv, ki jih proizvajalec vozila ne dovoljuje ali jih odsvetuje.
  • Okvare in poškodbe, nastale kot posledica delovanja katerega od nezavarovanih delov vozila.
  • Okvare in poškodbe, ki so posledica vgradnje tujih delov in opreme v motorno vozilo, ki so bili vgrajeni nestrokovno ali jih proizvajalec vozil ne dovoljuje.
  • Okvare in poškodbe, ki so posledica prekomerne obrabe vozila ali delov vozila, ki jo v primeru spora ugotovi izvedenec avtomobilske stroke.
  • Okvare in poškodbe, ki so posledica serijskih, konstrukcijskih napak in napak v izdelavi ali napak, za katere odgovarja tretja oseba kot izdelovalec, dobavitelj ali prevzemnik posla (npr. odpoklici vozil).
  • Okvare in poškodbe vozila, ce voznik v casu nastanka okvare oziroma poškodbe nima veljavnega vozniškega dovoljenja ali ce mu je bilo vozniško dovoljenje zacasno ali trajno odvzeto ali ce se mu je izvrševala sankcija ali varnostni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila.
  • Okvare in poškodbe, nastale zaradi pomanjkanja hladilnega sredstva ali olja ali pretrgane cevi ali tesnila oljnega ali hladilnega sistema.
  • Okvare in poškodbe, ki so posledica sprememb krmilnih oziroma racunalniških sistemov vozila, ne glede na nacin njihovega prenosa.
  • Okvare in poškodbe, nastale zaradi prekoracitve s strani proizvajalca dovoljene osne in prikljucne obremenitve ali s strani proizvajalca dovoljene skupne mase.
  • Okvare in poškodbe, nastale zaradi delovanja stvari, pri kateri je ocitna nujnost popravila, razen ce je dokazano, da škoda ni v povezavi z nujnostjo popravila ali da je bilo popravilo v casu nastanka škode že izvedeno.
  • Posredne poškodbe, do katerih pride zaradi okvare delov ali opreme.
  • Posredna škoda, kot so stroški prenocitev, škoda zaradi neuporabe vozila zaradi zamude pri dobavi nadomestnih delov ali zunanjih popravil.
  • Okvare in poškodbe, ki so posledica kakršnihkoli vplivov izven motornega vozila, kot so                     

- padci, udarci in nesrece, vkljucno s prometnimi nesrecami (nenadni neposredni dogodki, ki z mehansko silo delujejo od zunaj) in kakršnokoli nasilno ravnanje,                                                      

- tatvine, nepooblašceni ropi in poneverbe, vpliv dogodkov, kot je vihar, toca, udar strele, živali, zemeljski ali snežni plaz, potres ali poplave ter vplivi, ki nastanejo zaradi vode, mraza, vžiga, požara ali eksplozije,                                                                                                                                          

- kakršnikoli dogodki zaradi vojnih razmer, državljanska vojna, notranji nemiri, upori, vandalizem, manifestacije, demonstracije, terorizem, zaplemba ali drugi vplivi, ki izhajajo iz oblastvenega ravnanja.

  • Okvare in poškodbe vozil, ki so bila v casu veljavnosti Podaljšanega jamstva+2 kadarkoli uporabljena za pridobitne namene (taksi službe, rent a car, asistencne storitve).
  • Okvare in poškodbe, pri katerih je bila s strani zavarovanca ali ob vedenju zavarovanca podana lažna prijava ali lažna navedba dejstev, ki pomembno vplivajo na višino ali vzrok nastanka škode.
  • Okvare in poškodbe, ki so nastale že pred zacetkom veljavnosti Podaljšanega jamstva+2.
  • Okvare in poškodbe, ki jih zavarovanec povzroci namerno ali iz hude malomarnosti.


FORD ASISTENCA ZA PODALJŠANO JAMSTVO+2

  • Brezplačna številka 080 19 19.
  • Ford Asistenca za podaljšano jamstvo+2 velja 24 ur na dan vse dni v letu.
  • Navodila in pogoji koriščenja Ford asistence za podaljšano jamstvo+2 so enaki kot pogoji pri osnovni garanciji Ford Assistance, navedeni v Servisni knjižici, z izjemo veljavnosti le na področju Republike Slovenije.
     

Pogoji in določila

Iz Fordove garancije so izvzeta popravila, ki jih povzroči:

Škoda, ki jo povzroči zanemarjanje, poplava, nezgoda, tekmovanje, dirkanje ali katera koli druga nepravilna uporaba.
Normalna obraba.
Neupoštevanje pravilnega vzdrževanja vozila v skladu s Fordovim načrtom vzdrževanja in servisnimi navodili.
Neupoštevanje pravilnega vzdrževanja lakiranih površin in karoserije z rednim čiščenjem v skladu s Fordovimi navodili.
Nepooblaščene spremembe vozila ali njegovih sestavnih delov.
Neupoštevanje pravočasnega popravljanja kakršne koli poškodbe laka ali korozije, ki je bila ugotovljena med pregledom karoserije in lakiranih površin.
Dejavniki izven našega nadzora, kot je škoda, povzročena zaradi onesnaženja zraka, nevihte, odkrušenega kamenja, prask ali uporabe neprimernih čistilnih sredstev.
Uporaba metod popravila, ki jih ni odobril Ford.
Neupoštevanje uporabe originalnih Fordovih delov ali delov in tekočin, ki ustrezajo kakovosti originalnih Fordovih delov ali tekočin.

Nadaljnje informacije poiščite v servisni knjižici.