Avto Filipič

Razkošen Ford Galaxy

S svojo napredno tehnologijo in vrhunskim dizajnom Ford Galaxy združuje prvovrstne vozne lastnosti z najvišjimi stopnjami prostornosti, udobja in inovacij. Preprosto povedano, to je najbolj prilagodljivo in dodelano 7-sedežno vozilo trenutno na cesti. Odkrijte celotno paleto Galaxyja, vse do Titaniuma.

Oglejte si aktualno ponudbo po posebej ugodnih pogojih.

Notranjost

Notranjost
Svetlo, lahkotno in sproščeno ozračje Ford Galaxyja je nadalje izboljšano z dodatnimi prijemi, kot so razkošne nove tkanine in novi vrhunski Fordov zvočni sistem.
 

Razkošno okrasje in tkanine
Zlitje elegantnega usnja ali tkanine, ki ju dopolnjujejo kontrastni šivi, daje notranjosti dodatno razkošje in prestiž. Nove elegantne vratne letve in okrasje armaturne plošče še dodatno povečajo eleganco.
Spremenljivo klimatizirana prednja sedeža
Udobje za posamezen sedež, ki ga upravlja potnik, poveča udobje med vožnjo, zlasti na daljših razdaljah. Sedeži z izbiro med petimi stopnjami ogrevanja in zračenja imajo vgrajene ogrevalne elemente, da zagotovijo želeno temperaturo, medtem pa luknjičasti sedeži in ventilatorji v sedežih omogočajo hladnemu zraku znotraj avta, da kroži med sedeži in potniki na njih.
Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
To samodejno zazna blesk žarometov vozil za vami in zmanjša svetlost. S tem vas varuje pred motnjami in zaslepitvijo, kar naredi nočno vožnjo lažjo in varnejšo.
Ford FoldFlatSystem (FFS)
Morda ste navdušen sam svoj mojster ali pa morate natovoriti hčerkino gorsko kolo, morda ste bili izbrani za prevoznika sinove glasbene skupine. Karkoli vi in vaša družina prevažate, S-MAX je dovolj prilagodljiv, da ustreza vašim potrebam. FFS pomeni, da se vsak zadnji sedež preklopi, tako da je poravnan s tlemi, poleg tega sedeži v drugi vrsti drsijo in se nagibajo. Skupno je možnih neverjetnih 32 sedežnih kombinacij.

Nadglavna konzola po vsej dolžini
Ta nadvse praktična konzola, ki se zgleduje po notranjosti letala, ponuja veliko prostorov za odlaganje, stojalo za sončna očala in ogledalo za nadzor otrok.

Notranji odlagalni prostori
S 24 odlagalnimi prostori ostane prostorna notranjost Galaxyja urejena, ne glede na število dodatnih predmetov, ki jih družina vzame s sabo. Dodali smo tudi odlagalne prostore pod sprednjima sedežema, tako da se vam ne bodo pod nogami potikali razni predmeti.
Varnostna mreža za tovor
Ta vzdržljiva zadrževalna mreža ohranja vaše predmete varno v prtljažniku vašega S-MAXa med prevozom. Mreža izpolnjuje varnostne zahteve Gospodarske komisije Združenih narodov za Evropo (ECE-R17) in je na voljo kot oprema za doplačilo in dodatna oprema.
Mobilni navigacijski sistem
Spremenite svoj pametni telefon, združljiv z Bluetooth®* (mobilni telefon ni vključen), v navigacijsko enoto. Preprosto vstavite navigacijski čip, vnesite podatke o potovanju in telefon bo prenašal podatke o poti v glasbeni sistem avtomobila in merilnike (na voljo v kombinaciji z glasbenim sistemom Sony).
Uporabniški vmesnik (HMI) in Ford Convers+
Ta intuitivni digitalni nadzorni center vam pomaga pri ohranjanju popolnega nadzora nad številnimi sistemi avtomobila. HMI s standardnim ali naprednim zaslonom ali zaslonom Ford Convers+ se upravlja preko dveh gumbov na volanu za nastavitve za glasbeni sistem in vozilo. Z levim gumbom lahko iščete in spreminjate radijske postaje ali pesmi na CD-ju in tudi nastavljate glasnost. Desni gumb upravlja zaslon za nastavitve vozila in potovalni računalnik. Pri zaslonu Ford Convers+ se z desnim gumbom premikate po multimedijskem seznamu, upravljate telefon, radio in CD-predvajalnik. Na voljo je tudi izbirni vhod za USB/MP3/iPod®.
Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
Sedaj lahko varno opravljate prostoročne pogovore na svojem mobilniku, med potjo, z uporabo tehnologije upravljanja z govorom. Ta sistem vam omogoča upravljanje mobilnika, združljivega z Bluetooth®*, kot tudi glasbenega sistema avtomobila, DVD-navigacije in klimatske naprave.
* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc. Vsaka uporaba teh oznak s strani podjetja Ford Motor Company Limited in njegovih povezanih družb je mogoča le z dovoljenjem. Druge blagovne znamke in zaščitena imena so v lasti njihovih lastnikov.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zunanjost

Odbojno vetrobransko steklo
Vetrobransko steklo je bilo posebej oblikovano tako, da odbija več sončne toplote kot običajno steklo. To pomeni, da se notranjost v toplih dneh manj segreva, kar zagotavlja udobnejše vozno okolje za vas.
  NOVOST
Zunanjost

S svojim poševnim sprednjim delom, draguljastimi žarometi in aerodinamično obliko je imel Galaxy od nekdaj dinamičen značaj. Z oblikovnimi dodelavami, kot so izklesan pokrov motorja, detajli iz kroma in nižji, bolj poudarjen odbijač in maska, novi Galaxy zdaj vzbuja dodaten občutek elegance.
Zadnje LED luči
Najbolj privlačna tehnologija osvetljave. Svetle in vzdržljive LED-luči izboljšajo vidljivost in poskrbijo za privlačen nočni videz.
Strešni nosilni sistem z drsnimi prečkami
Nov vgrajeni strešni nosilni sistem iz anodiziranega aluminija doda strešnemu transportu elegantno novo dimenzijo. Ko ne potrebujete prečk za podporo pri težkih bremenih, jih potisnite na zadnji del strehe, da poudarite elegantne linije svojega Ford Galaxyja.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost

Inteligenten zaščitni sistem (IPS)
Ker je Galaxy na testu Euro NCAP osvojil najvišjo oceno 5 zvezdic za varnost odraslih potnikov, veste, da pri tem avtomobilu jemljejo varnost resno. Z najnovejšimi tehnologijami za zaščito voznika in potnikov je sistem IPS ključni element našega paketa za pasivno varnost. Vključuje naslednje napredne sisteme, ki so pripravljeni za delovanje v delčku sekunde:
• zračne blazine za celostno zaščito. Te vključujejo: zračni blazini za voznika in sovoznika; sprednji stranski zračni blazini; stranski zračni zavesi za sprednjo in drugo vrsto (sprožijo se iz strešnega oblazinjenja) in kolensko zračno blazino za voznika;
• 3-točkovne varnostne pasove z zategovalniki in omejevalniki zatezne sile na sprednjih sedežih;
• po višini nastavljiva varnostna pasova na sprednjih sedežih;
• opozorilni sistem za nepripet varnostni pas;
• napreden pogrezljiv volanski drog in pogrezljiva pedala, ki se pogreznejo stran od voznika, da zmanjšajo poškodbe v primeru trka – sistem za preprečevanje poškodb s strani pedal (PIPS);
• napreden zaščitni sistem pred poškodbami vratu, ki pomaga preprečiti nihajno poškodbo vratu pri sprednjih potnikih;
• togo jekleno varnostno kletko, ki skupaj z ojačitvami v vratih za bočni trk zmanjša učinek trka na potnike;
• stikalo za deaktivacijo sovoznikove zračne blazine – namesti zastopnik;
• pritrdilne točke ISOFIX za otroške sedeže* na zunanjih sedežih v drugi vrsti;
• samodejno opozorilo na nevarnost – vklopi se samodejno v primeru nesreče.
* Opomba: Otroški sedež ne sme biti nikoli nameščen na sovoznikov sedež, ko je Fordovo vozilo opremljeno z delujočo zračno blazino za sovoznika. Otroci so najbolj varni, če sedijo ustrezno zavarovani na sedežih v drugi vrsti.

Sistem za nadzor interaktivne vozne dinamike (IVDC) s prilagodljivim vzmetenjem (CDC)
IVDC opazno izboljša vodenje, stabilnost in zaviranje. Vsak blažilnik se prilagodi petkrat na sekundo, da zagotovi kar največje udobje za potnike in stik s cesto. V skladu s svojim razpoloženjem lahko izbirate med različnimi načini vzmetenja: športnim, običajnim in udobnim.(Oprema za doplačilo)
CDC skupaj z elektronskim programom stabilnosti (ESP) zmanjša razdaljo pri ustavljanju na grobih podlagah, ko se uporablja zaviranje z ABS.
 
Elektronski progam stabilnosti (ESP) s pomočjo za oprijem (TA) in pomočjo za zaviranje v sili (EBA)
ESP s TA nadzoruje vrtenje koles kot tudi kot volana, odklonski kot in gibanja v stran. Če senzorji zaznajo, da sprednja ali zadnja kolesa drsijo, računalnik avtomobila prilagodi moč motorja in zavira s posameznimi kolesi. S tem se izboljša nadzor oprijema, saj se navor motorja zmanjša, če se kolesa zavrtijo, ko pospešite. Tako je izboljšano speljevanje na spolzkih cestah ali mehkih podlagah, vaša varnost pa je povečana.
EBA zagotavlja, da je polna zavorna sila na voljo ves čas, in pomaga zmanjšati razdalje pri ustavljanju v sili. In če pride do tega, da morate naglo zavreti, opozorilo zavore v sili sproži večkratno utripanje zadnjih zavornih luči, da opozori druge voznike.
Pomoč pri parkiranju
S sprednjimi in zadnjimi tipali je parkiranje in manevriranje varnejše in lažje. Zvočno opozorilo vam pomaga oceniti oddaljenost med vašim avtomobilom in ovirami za ali pred vami, tako ste lahko popolnoma samozavestni in mirni, zlasti v tesnih prostorih.
 
Pomoč pri speljevanju v klanec (HLA)
Sistem HLA preprečuje, da bi pri speljevanju v klanec zdrsnili nazaj. Ko v mirovanju sprostite stopalko za zavoro, ostanejo kolesa s pomočjo tehnologije blokirana, kar omogoči vozniku varno speljevanje.
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA)
Sistem EBA zagotavlja, da je polna zavorna sila na voljo ves čas, in pomaga zmanjšati razdalje pri ustavljanju v sili. Če pride do tega, da morate naglo zavreti, opozorilo zavore v sili sproži večkratno utripanje zadnjih zavornih luči, da opozori druge voznike.
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
Sistem je opremljen s senzorji za posamezna kolesa, ki preverjajo pritisk v pnevmatikah, da zagotavljajo točne podatke o tlaku in opozorijo, preden lahko postane izguba tlaka nevarna. Sistem proti blokiranju koles (ABS) s sistemom za porazdelitev zavorne sile (EBD)
Ta sistem je bil nameščen v Galaxy, da vam in vašim potnikom zagotovi enakomernejše, stabilnejše in varnejše zaviranje.
Biksenonski žarometi
Biksenonski žarometi na Galaxyju so dvakrat močnejši kot običajni žarometi, toda porabijo le dve tretjini energije. Vključujejo tudi statične luči za vožnjo v ovinek in brisalce za žaromete.
  Samodejni žarometi
Tehnologija osvetljave v Galaxyju je bila zasnovana za lažjo, varnejšo in udobnejšo nočno vožnjo. Žarometi se samodejno vklopijo, ko senzorji zaznajo slabše svetlobne pogoje (vedno, ko so v uporabi brisalci s senzorji za dež), kar pomeni, da vam jih ne bo treba vklapljati ob somraku, ponoči ali pri vožnji skozi predor.
Brisalci s senzorji za dež
Samodejni brisalci s šestimi stopnjami občutljivosti na Galaxyju se vklopijo ob prvi kaplji dežja in povečujejo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinaša trenutno vreme. Ta funkcija ni le praktična, ampak imate s tem tudi eno stvar manj, na katero morate misliti.
Električni zaklep vrat za varnost otrok
S klikom na gumb vam ta inovativna funkcija omogoči, da zavarujete svoje najdragocenejše potnike na zadnjih sedežih.
Kamera za vzvratno vožnjo
Izberite vzvratno prestavo in na navigacijskem zaslonu se bo samodejno vklopila kamera za vzvratno vožnjo in vam omogočila, da vidite predmete za avtom. Posebne oznake nakazujejo širino in srednjo linijo avtomobila glede na kot krmiljenja ter zagotavljajo varnejše in lažje manevriranje.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Tehnologija

Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear
S pritiskom na gumb se grelni elementi znotraj vetrobranskega stekla nemudoma aktivirajo, da ga hitro in praktično očistijo ledu in zarošenosti.
Ogrevana vzvratna ogledala
Električna in ogrevana vzvratna ogledala se naglo očistijo ledu, snega in zarošenosti ter s tem izboljšajo vašo celotno vidljivost. Na voljo s spominsko funkcijo in/ali poklopno funkcijo.
Električna parkirna zavora (EPB)
Električno parkirno zavoro, ki je preprosta za upravljanje, zablokiramo in sprostimo s stikalom na sredinski konzoli. EPB nadomesti konvencionalno ročno zavoro in tako prihrani prostor.
Fordov sistem za odklepanje vozila brez ključa
Fordov sistem za odklepanje vozila brez ključa, ki je novost v Galaxyju, je sistem vstopa brez ključa, ki vam omogoča zaklep in odklep avtomobila, ne da bi vzeli ključ iz žepa ali torbe. Tipala v avtomobilu zaznajo prisotnost 'pasivnega ključa' in ustrezno aktivirajo zaklepni mehanizem.
Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
Ko potujete z Galaxyjem je vaše individualno udobje vedno zagotovljeno. Sistem DEATC omogoča ločeno nastavljanje temperature po željah posameznikov na voznikovem in sovoznikovem sedežu – razlika med obema območjema je lahko do 4 °C. Tudi potniki na zadnjih sedežih imajo ločen kompresor, ki po potrebi dovaja izredno hladen zrak.
  Prilagodljiv tempomat (ACC) z opozarjanjem na možnost naleta (FA)
S sistemom ACC lahko samodejno ohranjate izbrano razdaljo od avtomobila pred seboj. Če avtomobil pred vami upočasni in zmanjša razdaljo, se tudi vaša hitrost zmanjša. In ko promet pospeši, se samodejno vrnete na potovalno hitrost. Medtem sistem FA nadzoruje vašo razdaljo od vozila pred vami, in če se mu preveč približate, se aktivirata opozorilni zvok in utripajoča lučka. Nekatere izvedenke so opremljene tudi z nastavljivo napravo za omejevanje hitrosti (ASLD).
Vzmetenje, pritrjeno na pomožni okvir
Izboljšan sistem vzmetenja v Galaxyju zmanjša trenje pri krmiljenju in izboljša nadzor nad vodenjem. Sprednji in zadnji sistem vzmetenja sta nameščena na pomožni okvir, da omogočita optimalno zmogljivost, vrhunsko krmiljenje in nadvse udobno vožnjo. Sistemi dosegajo visoko bočno togost in visoko togost kolesnega previsa, hkrati pa fino naravnano vzdolžno skladnost za absorpcijo sunkov.Krmiljenje in vodenje
Krmilni sistem z zobato letvijo in hidravlično servoojačitvijo zagotavlja najboljši možni odziv krmiljenja. Da bi dosegli boljšo stabilnost, je bila posvečena posebna pozornost nastavitvam sistema vzmetenja in krmiljenja.
Elektro-hidravlični servoojačevalnik volana (EHPAS)
EHPAS je na voljo z 2,0-litrskim dizelskim motorjem Duratorq TDCi. Sistem zlahka prepozna posamezne vozne situacije, kot sta vožnja po odprti podeželski cesti ali parkiranje, in samodejno uporabi natančno stopnjo hidravlične podpore. Pri večji hitrosti je potrebno manj pomoči pri krmiljenju, zato EHPAS samodejno otrdi volan za boljšo odzivnost in stik s cesto.
Novost
Menjalnik Ford PowerShift

Ford PowerShift zagotavlja dodelano vrhunsko vozno izkušnjo. Z novim vrhunskim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko pametno izbira ustrezno prestavo v ravno pravem trenutku in omogoča neobčutne zamenjave prestave brez motenj v dotoku moči.
Prav tako boste deležni izboljšane porabe goriva v primerjavi s konvencionalnim samodejnim menjalnikom. Poleg odlične učinkovitosti in porabe goriva ima Ford PowerShift športen način, ki vam omogoča menjavanje prestav z lahkotnim gibom menjalnika, toda brez potrebe po pritisku na sklopko.
Novost
Motor Ford EcoBoost SCTi

Našim dizelskim motorjem s prisilnim polnjenjem, ki so vodilni v tem razredu, se zdaj v Ford Galaxyju pridružujejo prvi motorji nove generacije visokoučinkovitih bencinskih motorjev s prisilnim polnjenjem Ford EcoBoost SCTi. Ti združujejo večjo moč in širšo porazdelitev navora z zmanjšanimi emisijami in nižjo porabo goriva.
Najboljši 2,0-litrski EcoBoost SCTi v tej seriji razvije 203 KM, s porabo goriva zgolj 8,1 l/100 km (34,9 mpg) (kombinirano), in zmanjša emisije CO2 do 20 % (emisije CO2 so 189 g/km).
Novost
Dizelska tehnologija Ford Duratorq

Naši dizelski motorji uporabljajo najnovejšo tehnologijo, da združijo moč z izjemno porabo goriva, kar pomeni znižane emisije CO2. Nova izvedenka s 163 KM (120 kW) je enakomerna in tiha, izredno učinkovita in na voljo z menjalnikom PowerShift. Emisije CO2 so 159 g/km (PowerShift) in 152 g/km (ročni menjalnik).
Novost
Tempomat s funkcijo nastavljivega omejevalnika hitrosti (ASLD)

Ta novi sistem za pomoč voznikom je vključen kot del tempomata. ASLD pomaga voznikom, da ne presežejo izbrane hitrosti nenamerno – na primer vožnja znotraj zakonskih omejitev hitrosti med dolgimi potovanji. S stikali izboljšanega tempomata na volanu lahko prilagajate svojo mejo najvišje hitrosti v razponu od 30 do 180 km/h. Če poskušate preseči ta razpon, posreduje sistem za vodenje motorja in ohrani vašo določeno omejitev hitrosti.
Novost
Fordov vrhunski zvočni sistem

Najboljše, kar lahko dobite glede zvoka, z 8-kanalnim, 265-vatnim ojačevalnikom za najboljšo možno reprodukcijo zvoka – idealen za poznavalske avdiofile, tudi pri nizki jakosti. Vključuje vhod za USB/MP3/iPod®. (Na voljo le z avdio sistemi Sony in DVD-navigacijskim sistemom)
Novost
Gumb za zagon FordPower

Zdaj vam ni več treba vstaviti ključa v vžig, da bi zagnali avto. Preprosto pritisnete gumb za zagon, medtem ko pritiskate sklopko (ali stopalko za zavoro pri avtomatskem menjalniku), in avto se bo pognal v življenje. Prav tako na voljo s Fordovim sistemom za odklepanje vozila brez ključa, ki vam omogoča zaklep in odklep avtomobila, ne da bi vzeli ključ iz žepa ali torbe.
Novost
Sistem za zaznavanje mrtvega kota v vzvratnih ogledalih (BLIS)

Ta visokotehnološki vizualni pripomoček naredi daljša potovanja veliko bolj sproščena. Ko drugo vozilo pripelje v vaš mrtvi kot, vas sistem opozori z diskretno opozorilno lučko, ki je vgrajena v ogledalo na voznikovih vratih.
Novost
Fordov Easy Fuel

Ljudje pogosto natočijo dizelsko gorivo v svoj bencinski rezervoar – ali obratno. Fordov Easy Fuel je sistem brez čepa za točenje goriva s preprečevalcem natakanja napačnega goriva, ki razlikuje med bencinsko in dizelsko točilno pištolo. Tako ne boste nikoli natočili napačno gorivo.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

Ford Galaxy Trend

Dinamičen na pogled in senzacionalen pri vožnji. Ford Galaxy Trend je očarljiva izbira.
 

Oprema: Zunanje lastnosti
• Odbijača, stranske letvice in kljuke za odpiranje vrat ter prtljažnika v barvi karoserije
• Vzdolžna strešna vodila za namestitev strešnih nosilcev
• Zatemnjena stekla
• 16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/60 R16
• Halogenska žarometa, prednji in zadnji meglenki
• Tretja zavorna luč, zadnje luči s s tehnologijo LED
• El. nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali v barvi karoserije z vgrajenima utripalkama
Notranje lastnosti
• Centralna konzola z vgrajenim naslonom za roke ter držaloma za kozarce
• Kromirane ročke za odpiranje vrat
• Usnjen volanski obroč ter v usnje odet zaključek prestavne ročice
• Prednja senčnika z osvetljenima kozmetičnima ogledaloma
• Kratka stropna konzola z držalom za očala
• Komfortna pilotska prednja sedeža
• Trije poklopni posamični sedeži v drugi s sistemom podiranja "Ford fold Flat"
• Dva poklopna posamična sedeža v tretji vrsti s sistemom podiranja "Ford Fold Flat"
Priročnost in udobje
• Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature(DEATC)
• Protiprašni filter
• Zračnika za potnike v drugi vrsti vgrajena v B-stebrička
• Nastavljiva ledvena opora v voznikovem in sovoznikovem sedežu
• Po višini električno nastavljiv voznikov sedež
• Prednja in zadnja tepiha
• Nastavitev višine snopa žarometov iz notranjosti vozila
• Poklopni mizici ter žepa na hrbtni strani prednjih sedežev
• Sredinska držala za kozarce v drugi vrsti ter v držali za kozarce v stranskih oblogah tretje vrste
• Predal za shranjevanje vgrajen na vrhu armaturne plošče
• Osvetljen predal za rokavice na sopotnikovi strani
• Lučka za osvetlitev v prvi vrsti in prtljažnem prostoru ter bralni lučki v prvi vrsti
• Pokrita talna prostora za shranjevanje v drugi vrsti
• El. pomik prednjih stekel z enojnim dotikom ter el. pomik zadnjih stekel
• Po višini in globini nastavljiv volan
• Poklopno odpiranje stekel v tretji vrsti
• Servoojačevalnik krmilnega mehanizma
• Zanke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru
• Potovalni računalnik
• Dodatni električni grelec za potniško kabino(2)
• Ogrevano zadnje steklo ter brisalec zadnjega stekla
• Paket za kadilce ter električna vtičnica spredaj in v prtljažnem prostoru (12V)
• Radio s CD predvajalnikom ter 10 zvočnikov, volanske kontrole, AUX priključek
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva "Ford Easy Fuel"
• 70-litrski rezervoar za gorivo
Varnost in zaščita
• Interaktivna vozna dinamika IVD (ESP, TCS, EBA, EBD, HLA(1))
• ABS zavorni sistem z elektronsko nastavitvijo zavor
• Samodeji vklop utripalk ob silovitem zaviranju
• Aktivna prednja vzglavnika in prednja varnostna pasova - nastavljivi po višini
• 4 kolutne zavore (prednji prisilno hlajeni)
• Prednji in stranski zračni blazini ter zračne zavese za prvo, drugo in tretjo vrsto
• Varnostna blazina za kolena na voznikovi strani
• Opozorilnik za nepripet varnostni pas
• Centralno daljinsko zaklepanje ter 2 preklopna ključa za daljinsko zaklepanje
• Elektronska blokada motorja (PATS)
• ISOFIX nastavka na zunanjih sedežih v drugi vrsti
• Set za popravilo pnevmatike
• Pogrezljive stopalke in volanski drog v primeru trka
Ford Galaxy Ghia (dodatno k opremi Trend)
Udobnost, razkošje ter unikatna funkcionalnost se v Ford Galxy Ghii prepletajo in zlivajo v celoto ter izjemne vozne lastnosti utelešajo s prefinjenim okusom.
Oprema:
Zunanje lastnosti
• 17" 5x2-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 225/50 R17
• Stranske letvice ter kljuke za odpiranje vrat s kromiranimi vstavki
• Kromirani vstavki v kljukah za odpiranje vrat ter prtljažnih vrat
• Kromirane obrobe spodnjega dela okvirja bočnih stekel
Notranje lastnosti
• Zaščitni ploščici na pragovih prednjih vrat
• Dolga stropna konzola s pomožnim konveksnim ogledalom za nadzor potnikov v kabini
• Predala za shranjevanje pod voznikovim in sovoznikovim sedežem
• Prednje lučke za osvetlitev predela za stopala
• Bralne lučke in lučke za osvetlitev prostora v drugi in tretji vrsti
• V usnje odeta ročica ročne zavore(3)
• Usnjen volanski obroč "Soft Feel"
Priročnost in udobje
• Tempomat s funkcijo nastavljivega omejevalnika hitrosti(4)
• Prednja brisalca s senzorjem za dež
• Ogrevano vetrobransko steklo z ogrevanima pralnima šobama
• Atermično vetrobransko steklo
• Vzvratni ogledali z lučkama za osvetlitev tal
• Elektrokromatsko samozatemnitveno vzvratno ogledalo
• Klimatska naprava za zadnji del vozila
• Sony radio s CD-/MP3-predvajalnikom ter 11 zvočnikov
• Lučka za osvetlitev tal vgrajena v notranji del prtljažnih vrat
• Drsna prečna strešna nosilca v barvi aluminija
Varnost in zaščita
• Aktivna prednja vzglavnika nastavljiva v 4 smeri
Ford Galaxy Titanium (Dodatno k opremi Ghia)
S poudarkom na visokotehnološkem razkošju nivo opreme Titanium dodaja pridih modernosti v paleto vozil Ford Galaxy.
Oprema:
Zunanje lastnosti
• 17" 15-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 225/50 R17
• Dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom)
Notranje lastnosti
• Napredni informacijski sistem z barvnim zaslonom FordConvers+
• Športna prednja sedeža

 

Fotografije in prenosi