Avto Filipič

S Ford Kugo iz povprečja

Pri zasnovi Kuge se nismo opirali na ustaljena "pravila", ki veljajo za športna terenska vozila, temveč smo jih zapisali na novo. Drznost naših oblikovalcev in inženirjev se zrcali tako v popolnoma samosvojem videzu kot v izjemnih voznih lastnostih po utrjenem cestišču. Ko pa se v vas prebudi pustolovski duh, lahko z utrjene ceste nemudoma zavijete na brezpotja, kar omogoča naš inteligentni štirikolesni pogon (AWD). Drzno in sodobno zunanjost smo dopolnili z elegantno in prostorno notranjostjo, opremljeno z vsemi tehnološkimi inovacijami, ki jih boste kdajkoli potrebovali. 

Oglejte si aktualno ponudbo po posebej ugodnih pogojih.

Notranjost

Športna armaturna plošča
Drzen in energičen dizajn Kuge se zrcali tudi v športnem dizajnu merilnikov, ki s premišljeno namestitvijo omogočajo intuitivno uporabo. Osvetljuje jih rdeč sij, ki zagotavlja boljšo vidljivost merilnikov ponoči, hkrati pa je prijazen do oči.
Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
Kaj storiti v primeru, ko je vam hladneje kot ostalim potnikom? S klimatsko napravo DEATC - na voljo je kot oprema za doplačilo - lahko ločeno nastavite temperaturo, ki ustreza tako vam kot tudi sovozniku. Razlika lahko znaša do 3 °C, temperaturo pa nastavljate v korakih po 0,5 °C. Potniki na zadnjih sedežih imajo na voljo ločeno upravljanje zračnih rež, s pomočjo katerih si nastavijo najprijetnejše temperaturne pogoje.
Elektrohidravlični servovolan (EHPAS)
EHPAS je del serijske opreme, ki omogoča izvrstno vodljivost Kuge. Ta sistem zaznava hitrost in pri nižjih hitrostih prilagodi krmiljenje tako, da to postane mehkejše in posledično olajša manevriranje pri parkiranju. Pri večjih hitrostih se zmanjša pomoč servomotorja in vozniku omogoči, da bolje "začuti" cestišče, zlasti pri dinamični vožnji po vijugastih cestah.
Kamera za vzvratno vožnjo
Včasih lahko med parkiranjem hitro spregledate nizke zidove in druge ovire za vozilom, kar lahko pomeni precej drago popravilo. Zato smo sredinsko konzolo opremili z zaslonom, na katerem lahko opazujete območje za vozilom, kar omogoča hitrejše in varnejše parkiranje.
Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
To elektrokromatsko vzvratno ogledalo zazna soj žarometov vozila za vami in samodejno zmanjša odsev. S tem prepreči nevarnost, da vas med vožnjo zmoti ali celo zaslepi soj žarometov vozila za vami, kar pomeni lažjo in predvsem varnejšo vožnjo ponoči.
 
Privzdignjen položaj vožnje
S svojega udobnega, ergonomsko oblikovanega sedeža s privzdignjenim položajem sedenja boste imeli boljši pregled nad cesto in okolico.
Prilagodljivi sedeži
Četudi bodo zunaj vladali neizprosni pogoji, boste v notranjosti uživali v vrhunskem udobju, ki ga omogočata ogrevana sprednja sedeža. Vožnja s Kugo je prijetna, k čemur prispevata tudi električno nastavljiva sprednja sedeža, ki sta na voljo kot oprema za doplačilo.
Ravno dno prtljažnega prostora
Če se navdušujete nad adrenalinskimi športi ali pa so vam pri srcu družinska potepanja, boste lahko s Kugo s seboj vzeli vse, kar potrebujete. Drugo vrsto sedežev lahko razdelite v razmerju 60:40 in jih plosko zložite, odlagalni prostori pod sedeži pa nudijo priročen prostor za shranjevanje. Za nameček je pod dnom prtljažnega prostora na voljo še dodaten prostor za shranjevanje prtljage. V razporeditvi z dvema sedežema imate na voljo ogromnih 1405 litrov prtljažnega prostora, ko pa v konfiguraciji s petimi sedeži odstranite pladenj dvojnega dna prtljažnega prostora, nudi ta do 410 litrov prostora. Zasnova brez praga omogoča preprosto natovarjanje in raztovarjanje težkega tovora in ker je dno prtljažnega prostora popolnoma ravno vse do zadnjih vrat, lahko tovor brez težav izvlečete iz prtljažnega prostora, ne da bi pri tem v karkoli zadeli.
USB priključek za dodatno avdio napravo
Priključek omogoča priklop naprave USB ali MP3-predvajalnika. Po priklopu se naslovi vaših priljubljenih skladb prikažejo na zaslonu na armaturni plošči. Glasbene datoteke lahko upravljate s pomočjo obvolanskih kontrol ali z glasovnim upravljanjem.
Električni priključek 230V/150W
Tudi med najbolj pustolovskimi odpravami boste lahko s Kugo vedno v stiku s prijatelji in poslovnimi partnerji. Sredinska konzola je opremljena z električnim pretvornikom (oprema za doplačilo), v katerega lahko priklopite prenosni računalnik, napravo za komuniciranje ali razvedrilo, opremljeno s standardnim 230-voltnim vtikačem.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zunanjost

Zunanjost
Kuga se dviga nad povprečje in se odlikuje z inovativnim in svežim dizajnom. Na športnem sprednjem delu kraljujejo dominantna trapezoidna maska, žarometa v obliki diamanta, ki sta lahko tudi biksenonska (oprema za doplačilo) ter sprednji meglenki s kromirano obrobo. Poudarjeni blatniki izžarevajo športni duh, ki se nadaljuje vzdolž bočnih linij, zaključuje pa ga dvojna kromirana izpušna cev.
Panoramsko strešno okno
Skozi panoramsko strešno okno Kugo razsvetljuje naravna sončna svetloba, svetlejša notranjost pa še poveča že tako izjemen občutek prostornosti. Okno je prevlečeno s posebno atermično prevleko, ki zmanjšuje segrevanje notranjosti vozila, vgrajen pa je tudi izvlečni senčnik, s katerim lahko skoraj popolnoma preprečite dostop sončnim žarkom. Vaši sopotniki se lahko udobno namestijo in uživajo v prijetni notranjosti ter opazujejo pokrajino in modro nebo.
Atermično vetrobransko steklo
To vetrobransko steklo je zasnovano tako, da kar 5-krat učinkoviteje odbija sončne žarke ter s tem zmanjšuje segrevanje notranjosti vozila v primerjavi s standardnim zatemnjenim steklom. Notranjost vozila tako med sončnimi dnevi ostaja hladnejša, klimatska naprava deluje učinkoviteje, vse to pa pomeni ugodnejše vozne pogoje.
Ogrevano vetrobransko steklo
Ob pritisku na gumb se z ogrevanega vetrobranskega stekla s pomočjo skoraj neopaznih grelnih elementov, hitro odstrani sneg, led ali rosa. Medtem ko se vetrobransko steklo samodejno čisti, lahko vi uživate na toplem in udobnem sprednjem sedežu.
Brisalci s senzorjem za dež
Brisalci s senzorjem za dež imajo šest stopenj hitrosti. Vklopijo se takoj, ko na vetrobransko steklo padejo prve kaplje dežja. Frekvenca brisanja se spreminja glede na količino padavin. Poleg tega, da je sistem izjemno priročen, pomeni tudi eno stvar manj, na katero mora biti voznik pozoren med vožnjo..
Električno poklopna zunanja ogledala
Ko boste morali naslednjič manevrirati v ozkih prehodih ali ko boste parkirali ob robu ceste, se boste razveselili teh priročnih zunanjih ogledal s smerniki, ki se s pritiskom na gumb preklopijo k vozilu ter znatno olajšajo manevriranje in zmanjšajo možnost poškodb.
 
Strešni nosilci
Na strešne nosilce Ford Kuge lahko pritrdite tudi strešni prtljažnik, ki je kot oprema za doplačilo na voljo ob nakupu novega vozila ali pozneje, kot dodatna oprema, pri vašem pooblaščenem prodajalcu vozil znamke Ford. Nanj lahko pritrdite vso paleto prostornih strešnih kovčkov Thule.
Ločeno odpiranje stekla prtljažnih vrat
S priročnimi deljenimi zadnjimi vrati, ki bi jim lahko rekli kar "vrata v vratih", lahko izbirate med dvema načinoma dostopa do prtljažnega prostora. Odločite se na podlagi velikosti prtljage, ki jo natovarjate ali raztovarjate. Če morate odložiti v prtljažnik samo kak manjši predmet, odprite le stekleni del prtljažnih vrat, kadar pa natovarjate kaj večjega, odprite zadnja vrata v celoti. Dno prtljažnika je popolnoma ravno, kar omogoča še lažje dostopanje do prtljažnega prostora.
Zaščita podvozja
Sprednjemu in zadnjemu delu Kuge smo dodali zaščitni plošči za zaščito podvozja v barvi kroma, s katerima smo dodatno poudarili dominanten in robusten videz vozila, ki se izvrstno ujema z njegovimi zmogljivostmi.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo

Varnost

Fordov inteligentni zaščitni sistem (IPS)
Fordov inteligentni zaščitni sistem IPS v Kugi vključuje obsežno in inovativno tehnologijo, ki pripomore k varnosti voznika in potnikov. Niz vgrajenih senzorjev v nekaj milisekundah sproži najustreznejši varnostni sistem, na primer sistem zračnih blazin.
Elektronski stabilizacijski program (ESP)
Elektronski stabilzacijski program ESP zaznava nenadne, neželene spremembe pri krmiljenju in zaviranju ter tako preprečuje nevarnost izgube nadzora nad vozilom. Odzove se samodejno in po potrebi prilagodi moč in zaviranje posameznega kolesa.
Sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS)
Naš napredni sistem za nadzor zdrsa pri pospeševanju ali upočasnjevanju zagotavlja izvrsten oprijem posameznega kolesa s cestiščem. Sistem neprestano analizira pogoje, prilagaja moč na posameznem kolesu in omogoča optimalen oprijem s cestiščem, pri tem pa ne obremenjuje voznika.
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah DDS
Verjamemo, da je potencialne težave potrebno odpraviti, še preden se razvijejo v kaj resnejšega. Zato je v vseh izvedenkah Kuge kot oprema za doplačilo na voljo sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki neprestano nadzira vsako posamezno kolo. V primeru izgube tlaka vas o tem nemudoma obvesti s signalom na armaturni plošči.
Ocena 5 zvezdic Euro NCAP
Kugo smo zasnovali tako, da se lahko spoprime z vsemi terenskimi in vremenskimi pogoji. Napredna zasnova, tehnologija in oprema pa mu omogočajo, da se z njimi spoprime na bolj varen in zanesljiv način, kot katerokoli drugo vozilo v njegovem razredu. Po izčrpnih testiranjih, ki jih je opravila evropska ustanova za ocenjevanje novih vozil Euro NCAP, je Kuga prejel najboljše rezultate v razredu in sicer 5 zvezdic za varnost potnikov, 4 zvezdice za varnost otrok in 3 zvezdice za varnost pešcev.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo

Tehnologija

Gumb za zagon vozila Ford Power
Nič ni lažjega od zagona Kuge. Ko varnostni senzorji zaznajo edinstveno kodo, shranjeno v vašem ključu, samodejno pripravijo motor na zagon. Vi morate le še pritisniti na stopalko sklopke in gumb za zagon vozila Ford Power, da motor steče. Sistem je varnostno kodiran in če bi morebiti tatovom nekako le uspelo onesposobiti alarm in ključavnice, brez vašega ključa ne bodo mogli zagnati motorja.
Sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa
Vsak vidik vožnje smo zasnovali tako, da je vožnja s Kugo kar najbolj preprosta. Rezultat našega truda se zrcali že ob samem vstopu v vozilo. Ko se približujete Kugi s Fordovim sistemom za odklepanje in zagon vozila brez ključa, ki je na voljo kot oprema za doplačilo, senzorji zaznajo obesek za ključe z edinstveno kodo. Ko potegnete katerokoli kljuko, se vsa vrata in vrata prtljažnega prostora samodejno odklenejo.
Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
Karoserijski pokrov rezervoarja za gorivo in lijak smo opremili s sistemom za preprečevanje dolivanja napačnega goriva, ki natančno prepozna razliko med šobo za dolivanje dizelskega in bencinskega goriva in tako poskrbi, da vedno dotočite pravo gorivo. Okoli 150.000 ljudi je v Veliki Britaniji dolilo napačno gorivo in poškodovalo motor, kar jasno kaže, da se lahko kaj takega zelo hitro pripeti.
Inteligentni štirikolesni pogon (AWD)
Kuga nemudoma zazna in se v trenutku odzove na vsako spremembo, tako pri vožnji po utrjenih cestiščih kot pri terenski vožnji. Inteligentni sistem s preverjeno tehnologijo za vožnjo po vseh terenih analizira pogoje vožnje in samodejno odloča in določa, koliko moči potrebuje posamezno kolo in tako zagotavlja izvrsten oprijem pri vseh pogojih. Rezultat tega inovativnega sistema so izjemne vozne lastnosti na utrjenih cestiščih in izvrstne lastnosti pri vožnji po brezpotjih. Ker sistem namenja večji odstotek moči zadnjim kolesom le takrat, ko je to res potrebno, zagotavlja manjšo porabo in manjšo obremenitev okolja.
Posamične, večtočkovne obese Control Blade s krmiljenim prečnim in vzdolžnim vodilom
Ta domiselni sistem vsrka tako vodoravne kot navpične pomike zadnjih koles in omogoča pasivno krmiljenje zadnjih koles, kar zagotavlja večjo stabilnost pri vožnji skozi zavoje. Sistem zagotavlja izvrstne vozne lastnosti tako po vijugastih cestah kot v mestni gneči na poti domov. Testiranja so pokazala, da takšno obešenje v primerjavi z običajnimi torzijskimi vzmetmi veliko bolj učinkovito blaži sunke.
Biksenonski žarometi
Ti izjemno učinkoviti žarometi oddajajo dvakrat močnejši in veliko daljši snop svetlobe od standardnih halogenskih žarometov, pri tem pa porabijo komaj dve tretjini energije.
Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
S tehnologijo Bluetooth® z glasovnim upravljanjem lahko s pomočjo glasu sprejemate oziroma opravljate telefonske klice, menjavate radijske postaje ali posnetke, upravljate DVD-navigacijski sistem in nastavljate temperaturo.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

Kuga Trend
Ford Kuga Trend združuje osupljivo obliko ter izjemne vozne lastnosti in zmogljivosti brez primere v segmentu. Za nameček je prisotna še izjemno razkošna raven serijske opreme.
 
Oprema:
 • Ločeno odpiranje stekla na prtljažnih vratih
 • Prednji in zadnji odbijač v barvi karoserije
 • Robna spod. dela pr. odb. v temi barvi
 • Robna spod. dela zad. odb. v temni barvi
 • Obroba spod. dela maske motorja v srebrni barvi
 • Spodnji del zad. odb. v srebrni barvi
 • Zaščitne obloge pragov in blatnikov
 • Kromirana zgornja letvica ter kromirana obroba zgornjega dela maske motorja
 • Prednji meglenki s kromirano obrobo
 • Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije
 • Kljuka za odp. prtljažnih vrat v barvi karoserije
 • Zadnji spojler v barvi karoserije integriran v zgornji del prtljažnih vrat
 • Zadnji brisalec s funkcijo samodejnega vklopa pri prestavljanju v vzvr. prestavo
 • Zatemnjena stekla
 • Električno nastavljivi in ogrevani vzvr. ogled. z vgrajenima lučkama za osvetlitev tal
 • 17" jeklena platišča z okrasnimi pokrovi
 • Pnevmatike 235/55 R17
 • Dvojna izpušna cev s kromirano obrobo
 • Sredinska konzola s pomičnim nasl. za roko
 • 7.5-litrski predal ter predalček za shranjevanje vgrajena v sredinsko konzolo
 • Osvetljen predal za rokavice
 • Štiri stropne ročke, zadnji s kljukico za obešanje
 • Stropna konzola s predalom za očala
 • Tkana obloga stropa potniškega prostora
 • Prednji oblogi pragov iz umetne mase
 • Športna prednja sedeža
 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • Nastavljiva ledvena opora v voznikovem sedežu
 • Žepa na hrbtni strani prednjih sedežev
 • Zadnja klop deljiva v razmerju 60/40
 • Ambientalna osvetlitev kabine
 • Bralne lučke v prvi in drugi vrsti
 • Osvetljen prtljažni prostor
 • Rolo prtljažnega prostora s samodejnim mehanskim zlaganjem
 • Zanke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru
 • El. priključek (12V) v prtljažnem prostoru
 • Klimatska naprava s protiprašnim filtrom
 • Elektro-hidravlični servoojačevalnik volana
 • Usnjen volanski obroč s štirimi kraki
 • Po višini in globini nastavljiv volan
 • Nastavitev višine snopa žarometov iz vozila
 • Sistem za zagon vozila brez ključa "Ford Power"
 • El. pomik prednjih stekel z enojnim dotikom
 • El. pomik zadnjih stekel
 • Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva "Ford Easy-Fuel"
 • Tretja zavorna luč
 • Ogrevanje zadnjega stekla s samodejnim vklopom pri zagonu hladnega vozila
 • Radio s CD-predvajalnikom
 • 6 zvočnikov, obvolanske kontrole
 • Priključek za dodatno avdio napravo (AUX)
 • Interaktivna vozna dinamika IVD (ESP, TCS,
 • ARM, EBA)
 • Protiblokirni zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo moči EBD
 • Tritočkovni varnostni pasovi za vse sedeže
 • Po višini nastavljiva varnostna pasova na prednjih sedežih
 • Zračna blazina za voznika in sovoznika
 • Bočni zračni blazini
 • Neprekinjeni zračni zavesi za prvo in drugo vrsto
 • ISOFIX nastavki na zunanjih sedežih v drugi vrsti
 • Opozorilnik za nepripet varnostni pas na voznikovi in sovoznikovi strani
 • Ključavnica pokrova motorja
 • Dvojno daljinsko centralno zaklepanje
 • Varnostni zaklep za otroke na zadnjih vratih
 • Elektronska blokada motorja (EPATS)
 • Set za popravilo pnevmatike 

Kuga Titanium
Sedite za krmilo Ford Kuge Titanium in obdal vas bo svet sodobnega razkošja in tehničnih inovacij.
 

Dodatno k opremi Trend:
 • Prednja brisalca s tipalom za dež
 • 17" 5x2-kraka platišča iz lahke zlitine
 • Pnevmatike 235/55 R17
 • Delno usnjeno oblazinjenje
 • V usnje odet zaključek prestavne ročice
 • Nastavljiva ledvena opora v sovoz. sed.
 • Po višini nastavljiv sovoznikov sedež
 • Izvlečen naslon za roko vgrajen v zadnji sedež z držalom za kozarce in predalom
 • Prednje lučke za osv. predela za stopala
 • Elektrokromatsko samozatemnitveno vzvratno ogledalo
 • Prednja tepiha
 • Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
 • Tempomat
 • Električni pomik zadnjih stekel z enojnim dotikom
  Kuga Titanium S
Dodatno k opremi Titanium:
 • Velik zadnji strešni spojler
 • Dnevne luči s tehnologijo LED
 • Projektorska prednja žarometa
 • Označba Titanium S
 • 17" 5x2I-kraka platišča iz lahke zlitine
 • Pnevmatike 235/55 R17
 • Premium delne usnjene sedežne prevleke z dvojnimi šivi
  Kuga Individual
Dodatno k opremi Titanium S:
 •  Poln zunanji stilski paket

-prednji odbijač v barvi karoserije
-maska motorja v unikatni črni barvi
-okrasna obroba spodnjega dela maske
motorja v srebrni barvi
-športna bočna pragova
-razširjene obrobe blatnikov
-zadnji difuzor

 • Prednja in zadnja tipala za pomoč pri prakiranju z gumbom za izklop
 • 18" 5xY-kraka platišča iz lahke zlitine
 • Pnevmatike 235/50 R18
 • Brez označbe Titanium S
 • Zaščitni ploščici z logom "Individual" na pragovih prednjih vrat
 • Aluminijaste športne stopalke s protizdrsnimi vstavki iz gume
 • Prednji in zadnji zaščitni tepihi iz velurja z logom "Individual"