Avto Filipič

Resnična lepota prihaja od znotraj

Moden, dinamičen in še bolj športen profil Mondea namiguje na izboljšan dizajn tako navzven kot navznoter. Vstopite vanj in v trenutku vas bo prevzela vrhunska raven udobja in vrsta izjemnih voznih tehnologij. Manj očitni na prvi pogled, a zato nič manj pomembni so odzivnejši, varčnejši motorji, ki povzročajo manj izpustov CO2. Ti dopolnjujejo novi, izbrani dizajn in pametno tehnologijo Mondea ter s tem zagotavljajo še večji užitek v vožnji.

Oglejte si aktualno ponudbo po posebej ugodnih pogojih.

Oglejte si mikrostran Mondea.

Notranjost

Uporabniški vmesnik (HMI) in Ford Convers+

Z uporabniškim vmesnikom upravljate preko dveh gumbov na volanu, s katerima spreminjate nastavitve zvočnega sistema in vozila. Z levim gumbom lahko iščete in spreminjate radijske postaje ali pesmi na CD-ju ter nastavljate glasnost. Desni gumb upravlja zaslon za nastavitve vozila in potovalni računalnik. Pri zaslonu Ford Convers+ se z desnim gumbom premikate po multimedijskem seznamu, upravljate s telefonom, radiem in CD predvajalnikom. Vgrajena je tudi povezljivost za vaš iPod®, MP3 predvajalnik ali USB ključ, tako da lahko svoj predvajalnik upravljate preko zvočnega sistema avtomobila, pri čemer se seznam predvajanja prikaže na zaslonu Convers+.

Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
Ford Mondeo ima rešitev, tudi v primeru, ko je vam hladno, vašim sopotnikom pa ne. Voznik in sovoznik spredaj lahko nastavita želeno temperaturo z odstopanjem do 4°C. Sopotniki na zadnjih sedežih pa imajo za večje udobje na voljo prilagodljive ventilatorje na stebričkih med sprednjimi in zadnjimi sedeži.
  Fordov vrhunski zvočni sistem
Ob zvočnikih in 265-vatnem ojačevalniku boste lahko uživali v vrhunski reprodukciji zvoka, ki je bogat in razločen tudi pri nizki glasnosti. Možnosti za povezljivost so v celoti pokrite s priključki za USB, MP3 predvajalnike in vaš iPod®. (Na voljo kot oprema za doplačilo, le z zvočnimi sistemi Sony in navigacijskim sistemom)
 
  Senzor za kakovost zraka
Ko senzor zazna, da je zunanji zrak onesnažen, samodejno preklopi klimatsko napravo na notranje kroženje zraka in ponovno preklopi nazaj, ko se kakovost zraka izboljša.
 
  Spremenljivo klimatizirana prednja sedeža
Nastavitve za posamezni sedež, ki ga upravlja uporabnik, povečajo udobje med vožnjo, zlasti na daljših razdaljah. Sedeži z možnostjo petih stopenj ogrevanja in zračenja imajo vgrajene ogrevalne elemente, ki vzdržujejo želeno temperaturo, medtem pa luknjičasta prevleka sedežev in ventilatorji v njih omogočajo, da hladni zrak v notranjosti vozila kroži med sedeži in potniki na njih.
Za nenadkriljivo udobje je voznikov in sovoznikov sedež mogoče nadgraditi v električno nastavljiv sedež v 8 smeri s spominsko funkcijo. Voznikov sedež je opremljen z ledveno oporo in spominsko funkcijo, ki si zapomni do štiri nastavitve sedeža.
 

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zunanjost

Energija v gibanju
Prenovljena zunanjost se ponaša s predelano sprednjo masko, premišljeno preoblikovanimi odbijači in reliefnim pokrovom motorja ter z dnevnimi LED žarometi in kromiranimi detajli. Zunanjost kot celota še poveča vtis elegantne prefinjenosti novega Mondea in prispeva k športnemu, dinamičnemu in sodobnemu videzu.
 
Dnevni LED žarometi
Novi dnevni LED žarometi, ki naredijo vašega Mondeo še bolj opaznega drugim uporabnikom ceste, so tipičen primer pozornosti, ki jo v Mondeu posvečamo podrobnostim. Ta elegantna oblikovna podrobnost je zaradi uporabe najnovejše LED tehnologije tudi bolj energijsko učinkovita od zasenčenih
 
  Zadnje LED-luči
Najprivlačnejša tehnologija osvetlitve. Svetle in vzdržljive LED-luči izboljšajo vidljivost in poskrbijo za privlačen nočni videz.
 
Prilagodljivi žarometi spredaj s statičnima lučema za osvetljevanje cestišča pri počasnem zavijanju
S pomočjo sistema AFS se žarometi glede na vašo hitrost in kot volana vrtijo na levo ali desno do 15°. Ko boste obrnili volan, mu bodo žarometi sledili in osvetlili cesto glede na smer zavoja. Posledično se bo povečala vidljivost na ovinkih in vožnja bo še nekoliko varnejša. Vgrajene statične luči za zavijanje se aktivirajo, ko obrnete volan za 30°, kar nudi dodatno osvetlitev v ostrih ovinkih, da se lahko izognete možnim težavam za naslednjim ovinkom.
Sistem za samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi
Ko sistem zazna vozilo pred seboj ali predhodno določeno raven okoliške svetlobe, se žarometi preklopijo z dolgih na zasenčene luči. Podobno zazna tudi, ali je cesta prazna, preden samodejno spet preklopi na dolge luči. (Oprema za doplačilo)
 

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost

  Funkcije za aktivno varnost
Funkcije za aktivno varnost pomagajo zagotavljati kar najbolj varno okolje za vas in vaše potnike. Te funkcije vključujejo sistem proti blokiranju koles (ABS) za preprečevanje drsenja in elektronski sistem za porazdelitev zavorne sile (EBD) za stabilnejše zaviranje.
  Sistem za opozarjanje na mrtvi kot
Ta visokotehnološki vizualni pripomoček naredi daljša potovanja veliko bolj sproščena. Ko drugo vozilo pripelje v vaš mrtvi kot, vas sistem opozori z diskretnimi opozorilnimi lučkami, ki so vgrajene v ogledalo na vratih.
  Sistem za opozarjanje na neželeno menjavo smernega pasu
Ta mehanski in vizualni opozorilnik se sproži, ko voznik zamenja vozni pas, ne da bi vključil smernik. Volan se trikrat kratko zatrese, na predelu z merilniki pa zasveti opozorilna luč.
  Sistem za opozarjanje na zbranost voznika
Neprenehoma analizira stopnjo voznikove budnosti z ocenjevanjem smeri vožnje in obnašanja vozila. Ko sistem izračuna, da je voznikova pozornost padla pod določeno raven, se na predelu z merilniki prikaže sporočilo »naredite premor«. Če sistem zazna nenaden padec pozornosti, kot je na primer drsenje čez pas, se oglasi opozorilo, voznika pa opozorijo dodatni vizualni alarmi.
  Električni varnostni zaklep zadnjih vrat
Ta inovativna funkcija izboljša varnost celotne družine. S pritiskom na gumb lahko zaščitite svoje najdražje sopotnike na zadnjih sedežih, tako da jim preprečite odpiranje vrat z notranje strani.
  Pomoč pri speljevanju v klanec
Pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi vozilo ob speljevanju zdrsnilo nazaj. Po sprostitvi zavornega pedala v mirujočem vozilu funkcija za pomoč pri speljevanju v klanec še naprej zavira kolesa, s čimer pridobite čas za aktiviranje pedala za plin, ne da bi se med tem premikali nazaj.
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah s pomočjo senzorjev, ki nadzirajo tlak v posameznem kolesu, nudi natančne podatke o tlaku in vas opozori, preden bi vas lahko izguba tlaka v pnevmatikah resno ogrozila.
Prilagodljiv tempomat
Prilagodljiv tempomat s sistemom Forward Alert avtomatično prilagodi hitrost, če vozilo pred vami potuje z manjšo hitrostjo ali se upočasni in se varnostna razdalja zmanjša. Ko vozilo pred vami poveča hitrost, sistem samodejno ponovno vzpostavi nastavljeno hitrost. Če se preveč približate vozilu pred vami, se samodejno aktivira alarm, luči pa pričnejo utripati.
  Omejevalnik hitrosti
Ta novi sistem se povezuje s tempomatom in vam s svojim preprostim delovanjem preprečuje prekoračitev omejitve hitrosti. Ergonomično nameščeno stikalo na volanu vam omogoča nastavljanje največje hitrosti (med 30 in 180km/h ali 19 do 112 mph). Če vaša hitrost stopi izven meja tega razpona, posreduje sistem za upravljanje motorja, ki vas povrne na določeno hitrost.
Sistem pomoči pri vožnji s prazno pnevmatiko
V neljubem primeru izpraznjene pnevmatike tehnologija sistema pomoči pri vožnji s prazno pnevmatiko omogoča varno vožnjo do prve delavnice, kjer bodo popravili vašo pnevmatiko. Sistem pomoči pri vožnji s prazno pnevmatiko standardno vključuje tudi nadzor tlaka v pnevmatikah.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Tehnologija

Gumb za zagon vozila ‘Ford Power’
Ko varnostni senzorji zaznajo edinstveno kodo, shranjeno v ključu, samodejno pripravijo motor na zagon. Pri različici z ročnim menjalnikom pritisnite sklopko, pri avtomatskem menjalniku zavoro in v obeh primerih gumb za zagon vozila "Ford Power" ter odpeljete.
 
Sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa
Vsak vidik vožnje smo zasnovali tako, da je le-ta kar najbolj preprosta. Iskanje ključev pred vstopom v vozilo je sedaj preteklost. Ko se približujete Mondeu s Fordovim sistemom za odklepanje in zagon vozila brez ključa, ki je na voljo kot oprema za doplačilo, senzorji zaznajo obesek za ključe z edinstveno kodo. Ko potegnete katerokoli kljuko, se vsa vrata in vrata prtljažnega prostora samodejno odklenejo. Po želji seveda lahko za odklepanje vrat uporabite tudi gumbe na daljinskem upravljalniku ali ključ.
Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva "Easy Fuel"
Sistem preprečuje dolivanje napačnega goriva, hkrati pa vam ni potrebno odvijati pokrova rezervoarja za gorivo.
 
Senzorji za pomoč pri parkiranju
Na voljo so opcijski sprednji in zadnji senzorji, ki omogočajo lažje in varnejše parkiranje ter manevriranje. Zvočni signal vam pomaga oceniti razdaljo med avtomobilom in kakršnokoli oviro za ali pred vami, tako da ste lahko povsem mirni in samozavestni, predvsem pri parkiranju na ozkih mestih.
Kamera za vzvratno vožnjo
Prestavite v vzvratno prestavo in na DVD navigacijskem zaslonu se bo samodejno vključila kamera za vzvratno vožnjo. Tako boste lahko videli predmete za avtom, kar omogoča varnejše in lažje manevriranje. Posebne oznake prikazujejo oddaljenost, širino in središčno linijo avtomobila glede na kot krmiljenja.
Menjalnik PowerShift
Ford PowerShift zagotavlja prvovrstno izkušnjo za vozne zanesenjake. Z novim vrhunskim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko menjalnik pametno izbere ustrezno prestavo v ravno pravem trenutku in omogoča bliskovito menjavanje prestav brez motenj v dotoku moči.

Zagotavlja tudi manjšo porabo goriva v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom. Poleg izjemne učinkovitosti in nizke porabe goriva je mogoče menjalnik Ford PowerShift preklopiti tudi na športni način, ki vam omogoča menjavanje prestav z lahkotnim premikom prestavne ročice, toda brez potrebe po pritisku na pedal za sklopko.

Motorji Ford EcoBoost
Novi Mondeo vam ponuja novo generacijo visokozmogljivih bencinskih motorjev s prisilnim polnjenjem, in sicer 1,6-litrsko ali 2,0-litrsko različico. Obe zagotavljata do 20 % večjo zmogljivost z več navora pri vseh hitrostih motorja, medtem ko izpuste CO2 in porabo goriva zmanjšata tudi do 20 %.

Novi 1,6-litrski motor EcoBoost s 160 KM v zrak izpusti le 158 g/km CO2. Neposredni vbrizg, spremenljiva časovna uskladitev ventilov in tehnologija prisilnega polnjenja ponujajo zmogljivost večjega motorja s porabo in prednostmi manjših izpustov CO2 manjšega motorja. Zmogljivejši 2,0-litrski motor EcoBoost razvije 203 ali 240 KM in porabi le 7,7 litrov goriva/100 km (kombinirano). Novi in še močnejši motor z 240 KM povzroči le 179 g/km izpustov CO2, ne da bi zmanjšal užitek v vožnji.

Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
Z uporabo glasu lahko upravljate mobilni telefon s tehnologijo Bluetooth® ter sistem za nadzor avdio naprav, navigacijski sistem DVD in klimatsko napravo.
 

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

  Ford Mondeo Ambiente

Razkošje opreme, slog in prostornost se začnejo z izvedenko Ambiente.
 

Oprema:

Varnost in zaščita
• Tretja zavorna luč zadaj
• Kolutne zavore spredaj in zadaj, zadaj hlajene
• IVD (ESP, pomoč pri zaviranju v sili EBA, sistem proti zdrsu pogonski koles TCS, ABS)
• Voznikova in sovoznikova zračna blazina ter stranski zračni blazini
• Kolenska zračna blazina
• Zračni zavesi za 1. in 2. vrsto sedežev
• Utripanje zavornih luči zadaj ob naglem zaviranju
• ISOFIX nastavki na skrajnih zadnjih sedežih
• Varnostna pasova spredaj z zategovalniki ter omejvalniki zatezne sile
• Elektronska blokada motorja

Mehanske lastnosti
• Dvojno daljinsko centralno zaklepanje
• 2 poklopna ključa za daljinsko centralno zaklepanje
• Sredinska konzola z naslonom za roke in prostorom za shranjevanje
• Lučki za osvetlitev potniškega prostora spredaj in zadaj
• Ročno nastavljiva ledvena opora na voznikovi in sovoznikovi strani
• Električni grelec kabine (samo pri dizelskih motorjih)
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
• Ročno nastavljiva višina žarometov
• Radio s CD/MP3 predvajalnikom, obvolanskimi kontrolami,
• 8 zvočniki in vtičnico za dodatno avdio napravo
• Električno pomična stekla spredaj
• Ročna klimatska naprava
• Mini rezervno kolo (set za popravilo prazne pnevmatike z 18" ali 19" platišči)
• Sredinski naslon za roko zadaj
• Servoojačevalnik krmiljenja
• Volan, nastavljiv po globini in višini
• Potovalni računalnik

Zunanje lastnosti
• 16" jeklena platišča s 7-krakimi pokrovi in pnevmatikami 215/55 (205/55 s 1.6 motorjem)
• Zunanja obroba vrat v črni barvi
• Odbijači v barvi karoserije
• Ogrevani in električno nastavljivi vzvratni ogledali v barvi karoserije
• Vzdolžna strešna nosilca v črni barvi (karavan)
• Mrežica v odbijaču v črni barvi
• Smernika v ohišjih ogledal
• Kljuke za odpiranje vrat v črni barvi
• Meglenki spredaj

Notranje lastnosti
• Pokrov prtljažnega prostora
• Sedeža spredaj Comfort
• Senčnika na voznikovi in sovoznikovi strani z ogledalcem
• Zanke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru
• Predalček za shranjevanje očal v nadglavni konzoli
• Voznikov sedež, električno nastavljiv po višini
• Zadnja klop, deljiva v razmerju 60/40

  Ford Mondeo Trend

Trend se lahko pohvali z dodatnimi slogovnimi poudarki znotraj in zunaj ter z dodatnimi funkcijami udobja in uporabnosti.
Dodatno k opremi Ambiente: 

Oprema:

Mehanske lastnosti
• Dvopodročna klimatska naprava
• Električno pomična stekla spredaj in zadaj s funkcijo odpiranja/zapiranja z daljinskim centralnim zaklepanjem

Zunanje lastnosti
• 16" jeklena platišča s 7-krakimi pokrovi in pnevmatikami 215/55
• Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije
• LED dnevne luči

Notranje lastnosti
• Hlajen predal na sovoznikovi strani
• Senčnika na voznikovi in sovoznikovi strani z osvetljenim ogledalcem
• Usnjena prevleka menjalne ročice
• Usnjen volanski obroč

  Ford Mondeo ECOnetic

Ford Mondeo ECOnetic je vozilo z dizelskim motorjem, ki ga odlikujejo nizke emisijske stopnje, cenovna dostopnost, prefinjenost in odlične vozne lastnosti.
Dodatno k opremi Trend:

 Oprema: Mehanske lastnosti
• Start/Stop sistem
• Športno vzmetenje
• Usmernik zraka pod vozilom
• Tempomat

Zunanje lastnosti
• Spojler zadaj (samo na 5-vratni različici)
• ECOnetic značka
• Pnevmatike z nizkim kotalnim uporom
• ECOnetic pokrovi platišč
 
  Ford Mondeo Titanium

Izvedenka Titanium ponuja vrhunski sodoben slog in inovativne tehnološke rešitve.
Dodatno k opremi Trend:

Oprema:

Varnost in zaščita
• Sprednja naslona za glavo, nastavljiva v 4 smeri

Mehanske lastnosti
• Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
• Brisalca s senzorjem za dež
• Tempomat z omejevalnikom hitrosti (omejevalnik hitrosti samo z Ecoboost in 2.0 TDCi)
• Bralni lučki spredaj
• Ogrevano vetrobransko steklo
• Sony radio s CD/MP3 predvajalnikom, obvolanskimi kontrolami,
• 9 zvočniki in vtičnico za dodatno avdio napravo
• Sedeža spredaj s poudarjenima stranskima oporama

Zunanje lastnosti
• 16" 10 kraka platišča iz lahke zlitine s pnemvatikami 215/55
• Varnostne matice
• Zaščita pragov spredaj iz nerjavečega jekla
• Kromirana obroba stekel zunaj
• Mrežici spredaj s kromirano obrobo

Notranje lastnosti
• Lučke za osvetlitev stopal spredaj
• Usnjena prevleka ročne zavore
• Sedeža spredaj s poudarjenimi stranskimi oporami
• Napredni uporabniški vmesnik FordConverse+

  Ford Mondeo Titanium X
Titanium X vas bo preprosto očaral na vseh vaših poteh.
Dodatno k opremi Titanium:
Oprema:
 Mehanske lastnosti
• Gumb za zagon motorja Ford Power

Zunanje lastnosti
• 17" 7x2-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 215/50 R17
• Bi-ksenonski žarometi s sistemom za pranje žarometov
• Električno poklopni vzvratni ogledali s spominsko funkcijo
• Kromirana vzdolžna strešna nosilca (karavan)

Notranje lastnosti
• Windsor usnjene sedežne prevleke
• Ogrevana in hlajena sedeža spredaj
• Voznikov sedež, električno nastavljiv v 8 smeri s spominsko nastavitvijo
• Sovoznikov sedež, električno nastavljiv v 8 smeri
• Mercury/Proteus vstavki v notranjosti
• Senzorji za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj
 
  Ford Mondeo Titanium S

Titanium X vas bo preprosto očaral na vseh vaših poteh.
Dodatno k opremi Titanium:

 Oprema:

Mehanske lastnosti
• Gumb za zagon vozila FordPower
• Športno vzmetenje
• Rezervno kolo normalnih dimenzij

Zunanje lastnosti
• 18" 5Y kraka platišča it lahke zlitine s pnevmatikami 235/40
• Bi-ksenonski žarometi s sistemom za pranje žarometov
• Samodejno izravnavanje žarometov
• Paket odbijačev in spojlerjev - poudarjeni pragovi, unikatna mrežica v sprednjem odbijaču, dvojna izpušna cev, znižana odbijača ter športni meglenki

Notranje lastnosti
• Alcantara sedežne prevleke z rdečimi šivi
• Titanium S notranjost - posebna prevleka volanskega obroča, menjalne ročice in ročice ročne zavore ter vstavki iz usnja v vratih z rdečimi šivi
• Pedali iz lahke zlitine

 

Fotografije in prenosi