Avto Filipic

Nova Ford Fiesta

Tako kot povsem novi pametni telefon Ford Fiesta združuje sodobno obliko in vrhunsko tehnologijo. In vsaka lastnost je oblikovana tako, da vam omogoči kar najbolje izkoristiti vaš dan.

S sistemom SYNC lahko izbirate skladbe z USB ključa, predvajalnika MP3/iPod® ali jih predvajate s svojega mobilnika. Sistem vam omogoča, da opravljate in sprejemate klice zgolj z glasovnimi ukazi. Lahko vam celo na glas prebere vaša sporočila, tako ostanete povezani s prijatelji in družino tudi med vožnjo.

Tudi za gorivo vam ne bo treba prepogosto ustavljati: naš nagrajeni bencinski motor 1,0 EcoBoost združuje prepričljivo moč in izjemno porabo že od 4,3 l/100 km.

Z vrsto inovativnih tehnologij bo vsaka vaša vožnja varna, udobna, zanimiva in zabavna. In avtomobil je na voljo v 12 osupljivih barvah.

Preizkusite Fiesto: prijavite se na testno vožnjo. Ali izvedite več o dizajnu, vozni izkušnji, zmogljivosti in varčnosti ter stopnji varnosti in zaščite.

Oglejte si akcijsko ponudbo za novo Ford Fiesto. 

Udobje in praktičnost

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je 'dom' v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo: "Pokliči dom," in sistem bo samodejno poklical številko. Za predvajanje pesmi z ključa USB ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.
  Vgrajen navigacijski sistem vas vedno pripelje do cilja
Fiesta ima popolnoma integriran sistem satelitske navigacije s 5-palčnim barvnim zaslonom in zvočnim sistemom DAB. Ta se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi bolj točen čas prihoda in bolj točne informacije o poti.
  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®
Ta nova tehnologija vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema, če želite. Ford MyKey®, ki je oblikovan, da vam omogoči brezskrbno izposojo avtomobila prijatelju ali družinskemu članu, je preprost za uporabo. Samo vstavite ključ, zaženete avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ: Ford MyKey®. "Skrbniški" ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.
  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear
Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.
  Ambientalna osvetlitev za sodobnejšo notranjost
Mehka rdeča svetloba diskretno poudarja notranjost vaše Fieste in dodaja topel, vabljiv in eleganten ambient vašemu avtomobilu. (Ambientalna osvetlitev je serijska oprema na modelih Titanium in Titanium X.)
  Nastavite temperaturo, ki vam ustreza
Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le določite želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.
  Inovativna sredinska konzola, s katero boste imeli vse pod nadzorom
Napredna, večfunkcijska sredinska konzola vam omogoča nadzor nad številnimi sistemi vašega avtomobila z enega mesta. Vse funkcije so jasno prikazane na zaslonu, do večine od njih pa lahko dostopate tudi s pomočjo gumbov na volanu.
  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno
Fiesta ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. To povzroči vklop samodejnih žarometov, tako da je vožnja lažja in varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.
  Vratna ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami
Ko je avto zaklenjen (ali, seveda, ko uporabite stikalo za nastavljanje ogledal), se ogledala z električnim poklopom, ki so na voljo kot dodatna oprema, samodejno preklopijo in tako pomagajo preprečiti, da bi se poškodovala. V preklopljenem položaju ščitijo tudi elegantne integrirane smernike.
  Fiesta vam osvetli pot do vhodnih vrat
Ko ponoči prispete domov, le na kratko povlecite levo obvolansko ročico in žarometi bodo še 30 sekund ostali prižgani ter vam osvetlili pot do vhodnih vrat. Ta priročna funkcija je del serijske opreme pri vseh izvedenkah.
  Še več udobja s prilagodljivimi, ogrevanimi sedeži
Ne glede na zunanje razmere vam bo v Fiesti vedno udobno. Sprednja sedeža sta popolnoma prilagodljiva, torej si lahko kot voznik ali sovoznik nastavite najboljši položaj. Z opcijo ogrevanih sprednjih sedežev si lahko zagotovite toploto tudi v najhladnejšem vremenu.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Vozna tehnologija

  Brez ključa pomeni brez napora
Fordov sistem za vstop brez ključa vam omogoča, da zaklenete in odklenete svoj avtomobil, ne da bi vam bilo treba vzeti ključe iz žepa ali torbe. Idealen, kadar imate polne roke.
  Zaženite Fiesto z enim samim dotikom
Fiesta samodejno zazna prisotnost svojega edinstvenega ključa, četudi je ta v vašem žepu ali torbi. Tako samo pritisnete Fordov gumb za zagon in motor bo zaživel.
  Popoln zvok
Najsodobnejši Sonyjev radio DAB/CD-sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje osem vrhunskih zvočnikov. Poleg tega, da lahko z njim med vožnjo predvajate svojo najljubšo glasbo, prikazuje tudi informacije o skladbi, ki se predvaja. Odvisno od izbrane različice lahko sistem celo prikaže naslove zadnjih novic.
  Lažja, varnejša vzvratna vožnja
Stebrički, kolesa, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo. Poleg tega, da odkrije predmete, ki bi jih lahko spregledali, sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore. Kamera se vklopi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.
  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so zasnovana, da vam pomagajo bolj samozavestno parkirati in so na voljo kot dodatna oprema, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.
  Obračanje in potovanje brez napora
Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah. Za razliko od običajnega servoojačevalnika krmiljenja, ki deluje nenehno ter porablja energijo in gorivo, naš EPAS deluje samo, ko je potrebno, in dodatno izboljša porabo.
  Tempomat za večjo sproščenost na dolgih vožnjah
Če ste na avtocesti, lahko nastavite hitrost z gumbi za tempomat na volanu. Sistem nato sam ohranja nastavljeno hitrost, tako da lahko nogo umaknete s pedala za plin. Če želite hitrost povečati ali zmanjšati, preprosto znova uporabite iste gumbe.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Motorji

  Kar najbolj izkoristite svoj motor
Revolucionarni novi 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini le 99 g/km.
  Dva varčna dizelska motorja
1,6 TDCi razvije 95 KM in dosega najmanjšo porabo v razredu v višini 3,3 l/100 km, pri čemer so izpusti CO2 le 87 g/km. Kot alternativa, ekonomičen 1,5-litrski TDCi razvije 75 KM, porabo ohranja pri nizkih 3,7 l/100 km in izpuste CO2 na le 98 g/km.
  Brezhiben, varčen samodejni menjalnik
1,6-litrski bencinski motor TI-VCT je opremljen z menjalnikom PowerShift. Ta šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, ki združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor ročnega menjalnika, že vnaprej izbere naslednjo prestavo, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Njegovo hitro in brezhibno prestavljanje pa ne zagotavlja le bolj umirjene in prijetne vožnje, temveč v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.
  Gospodaren 5-stopenjski ročni menjalnik
Oba motorja, tako 1,4-litrski bencinski Duratec in 1,0-litrski EcoBoost, sta na voljo s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki je prilagojen lastnostnim vsakega posameznega motorja.
  Porabite manj goriva s sistemom Start/Stop
Ko se vaša Fiesta ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Start/Stop je zlasti učinkovit v mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše
Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.
  Varčnejši način polnjenja akumulatorja
Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.
  Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje
Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo

Varnost in zaščita

  Nagrada Euro NCAP za napredne tehnologije
Ford MyKey je prejel nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije, najvišjo nagrado, ki jih podeljuje vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Nagrade so podeljene samo za najnaprednejše tehnologije za izogibanje trkom ter odzive med trkom in po trku, ki so na voljo v avtomobilih. Za svoja vozila smo pri Fordu skupno prejeli sedem nagrad Euro NCAP za napredne tehnologije, in sicer vse za inovacije, ki so zasnovane, da vas varujejo med vožnjo.
  Napredna tehnologija za večjo varnost
Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s Pomočjo v sili.
  Da se izogne trčenju pri nizkih hitrostih, Fiesta zavira namesto vas
Nesreče v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja, se dogajajo vse prepogosto. Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih je napredna tehnologija, ki je zasnovana, da vam pomaga, da se izognete trkom pri nizkih hitrostih. Pri hitrostih pod 30 km/h sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, in samodejno zavre namesto vas. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem osvojil nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije in varnost.
  Dodaten nadzor med vožnjo navkreber
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
  ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah
Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega avtomobila, zazna, če skrenete s poti ali začnete drseti, in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
  Zračne blazine za zaščito iz vseh smeri
Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika je Fiesta opremljena tudi s stranskimi zračnimi blazinami za zaščito trupa in z zračnimi zavesami za zaščito glave. Na voljo je celo zračna blazina za zaščito voznikovih kolen.
Če želite izklopiti sopotnikovo zračno blazino, na primer, če spredaj v nazaj obrnjenem otroškem sedežu prevažate dojenčka ali malčka, preprosto obrnite stikalo, da jo izklopite. Da vas opomni, ta izklopljeni status prikazuje lučka na armaturni plošči.
  Zgodnje opozorilo za poškodovano pnevmatiko
Če v kateri od pnevmatik začne padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah takoj opozori, da je pnevmatika predrta z opozorilno lučko na armaturni plošči.
  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde
Fiestin napredni inteligentni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, da bi zagotovil maksimalno zaščito za vas in vaše sopotnike. Fiesta ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, in napredni tehnologiji sedežev in varnostnih pasov, ki zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.
  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) Fiesti omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. To stori tako, da zazna, kako močno ste pritisnili pedal za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.
  Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
Nočna vožnja je lažja, če vas ne slepi soj žarometov vozil za vami. Zato Fiestino samozatemnitveno vzvratno ogledalo samodejno zazna blesk žarometov in se zatemni.
  Svetlejši žarometi za varnejšo nočno vožnjo
Halogenski projektorski žarometi oddajajo svetlejšo in intenzivnejšo svetlobo, tako da bolje vidite cestišče (in ste vidni) in ste bolj varno na poti.
  Priročen način za zaščito vašega avtomobila
Z globalnim zapiranjem lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. Dvojno zaklepanje vsiljivcu prepreči, da bi odklenil vrata od znotraj, in vključuje tudi alarmni sistem Thatcham (Category 1).

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (vključno z zračnimi blazinami za kolena), ali ko tipalo zazna, da se je izklopila črpalka za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista
na voljo v vseh evropskih jezikih.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

  Nova Fiesta Trend

 

Oprema: 

Varnost in zaščita

 • ESP sistem z ABS, pomočjo pri speljevanju v klanec HLA ter pomočjo pri zaviranju v sili EBA
 • Elektronska blokada motorja
 • Sredinsko nameščena zavorna luč zadaj
 • Utripanje zavornih luči ob zaviranju v sili
 • Tritočkovni varnostni pasovi
 • Opozorilnik za nepripet voznikov varnostni pas
 • Voznikova in sovoznikova zračna blazina
 • Stranski zračni blazini
 • Zračne zavese
 • Kolenska zračna blazina na voznikovi strani
 • Možnost izklopa sovoznikove zračne blazine
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Sistem 'My Key'
 • Mehanski varnostni zaklep zadnjih vrat
 • Spredaj kolutne zavore, zadaj bobnaste
 • Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
   

Udobje in priročnost

 • Ročna nastavitev višine žarometov
 • Dnevne luči
 • Ročna klimatska naprava in filter kabine
 • Volan, nastavljiv po višini in globini
 • Elektronski servoojačevalnik krmiljenja
 • Električno pomični stekli spredaj
 • Ročno pomični stekli zadaj
 • Opozorilnik za prižgane luči
 • Brisalca spredaj s funkcijo intervalnega delovanja
 • ISOFIX nastavki
 • Lučka v prtljažnem prostoru
 • Rezervno kolo 14"x5,5" 175/65R14
 • Potovalni računalnik
 • ECOmode sistem za pomoč vozniku
 • Voznikov sedež nastavljiv po višini
 • Regenerativni sistem za polnjenje akumulatorja (1)
 • Nastavitev ledvene opore na voznikovem sedežu
 • Radio s CD/MP3 predvajalnikom (2 linijski zaslon, volanske kontrole, USB vtičnica ter vtičnica za dodatno avdio napravo, 6 zvočnikov)
 • Nižje vzmetenje (ECOnetic)
 • Start/stop sistem (ECOnetic)

 
Zunanje lastnosti

 • Odbijač spredaj v barvi karoserije
 • Kljuke v barvi karoserije
 • Ročica za odpiranje prtljažnih vrat v barvi karoserije
 • Ogrevani, električno nastavljivi vzvratni ogledali v barvi karoserije
 • z vpetima smernikoma
 • Spojler zadaj
 • 15" jeklena platišča s pnevmatikami 195/50R15
 • 14" jeklena platišča s pnevmatikami 175/65R14 (ECOnetic)
   

Notranje lastnosti

 • Sredinska konzola z odlagalnimi površinami in 12V vtičnico
 • Senčnika z ogledalcema
 • Zadnja klop z deljivim poklopnim naslonom
 • 3-kraki v usnje odet volanski obroč
 • V usnje odet vrh prestavne ročice
 • Žepa na zadnji strani prednjih sedežev
 

Nova Fiesta Sport

Dodatno k opremi Trend

Oprema:

Varnost in zaščita

 • Športni meglenki spredaj
   

Udobje in priročnost

 • LED dnevne luči
 • Športna sedeža
 • Športno vzmetenje
 • Ford avdio sistem
 • - CD/MP3 predvajalnik:

- USB vtičnica ter vtičnica za dodatno avdio napravo 3,5 mm,
- 3,5" zaslon,
- SYNC (Bluetooth, glasovno upravljanje ter funkcija za klic v sili),
- volanske kontrole,
- 6 zvočnikov

Zunanje lastnosti

 • Športni odbijač spredaj
 • Športni odbijač zadaj z difuzorjem
 • Poudarjeni pragovi
 • Projekcijski žarometi
 • Športni spojler v barvi karoserije
 • Spredaj poudarjen odbijač
 • 16"6x2-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 195/45R16
   

Notranje lastnosti

 • Osvetljen predal na sovoznikovi strani
 • Bralne lučke spredaj
 • Osvetlitev stopal spredaj
 • Športna ročica ročne zavore
 • Pedali iz lahke zlitine
 • Naslon za roke spredaj
  Nova Fiesta Titanium


Dodatno k opremi Trend

Oprema:

Varnost in zaščita

 • Meglenki spredaj s kromirano obrobo


Udobje in priročnost

 • Led dnevne luči
 • Klimatska naprava s smodejno regulacijo temperature
 • Ford avdio sistem
  - CD/MP3 predvajalnik,
  - USB vtičnica ter vtičnica za dodatno avdio napravo 3,5 mm,
  - 3,5" zaslon,
  - SYNC (Bluetooth, glasovno upravljanje ter funkcija za klic v sili),
  - volanske kontrole,
  - 6 zvočnikov
   

Zunanje lastnosti

 • Kromiran vstavek v sprednjem odbijaču
 • Ročica za odpiranje prtljažnih vrat v barvi
 • karoserije s kromiranim vstavkom
 • 15" 5-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 195/50R15
 • Kromirana obroba stekel
 • Projekcijski žarometi
   

Notranje lastnosti

 • Ambientalna osvetlitev
 • Osvetljen predal na sovoznikovi strani
 • Bralne lučke spredaj
 • Osvetlitev stopal spredaj
 • Športna ročica ročne zavore
 • Naslon za roke spredaj
  Nova Fiesta Titanium X

Dodatno k opremi Titanium

Oprema:

Varnost in zaščita

 • Gumb za zagon vozila Ford Power
 • 2 pasivna ključa
   

Udobje in priročnost

 • Ogrevana sedeža spredaj
 • Sony avdio sistem

- CD/MP3 predvajalnik,
- USB vtičnica ter vtičnica za dodatno avdio napravo 3,5 mm,
- 3,5" zaslon,
- SYNC (Bluetooth, glasovno upravljanje ter funkcija za klic v sili),
- volanske kontrole,
- 8 premium zvočnikov

Zunanje lastnosti

 • Mrežica za zajem zraka v črni barvi
 • 16" 12-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 195/50R16
   

Notranje lastnosti

 • Zaščite pragov iz nerjavnega jekla
 • Delno usnjene sedežne prevleke