Avto Filipič

Nova Ford Kuga. Najnovejši športni terenec.

S ponosom vam predstavljamo naše novo vozilo Ford Kuga, dovršenega športnega terenca, ki očara s svojo zmogljivostjo, izboljšavami in stilsko prenovo notranjosti ter zunanjosti. Nova Kuga ima odlične zmogljivosti in se lahko pohvali z najnovejšo tehnologijo, ki vam omogoča izpolnitev želje po terenski vožnji.

Inteligentni štirikolesni pogon se hitro prilagaja terenu in voznim pogojem, sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih "Active City Stop" sproži zavore pri nizki hitrosti, v primeru da pred sabo zazna drugo vozilo in nevarnost trka ter tako prepreči trčenje, Ford SYNC odčitava besedilna sporočila ter vam omogoča prostoročno upravljanje radia, telefona in ostalih avdio naprav. Zelo ponosni smo, da vam med prvimi lahko prestavimo inovativni sistem za prostoročno odpiranje prtljažnih vrat.Tudi ko imate polne roke, boste prtljažna vrata odprli brez težav, zadostuje že preprost pomik stopala pod odbijač in električna prtljažna vrata se bodo odprla oziroma zaprla.

Zahvaljujoč številnim inovativnim tehnologijam Kuga predstavlja nov mejnik v stilskem in tehnološkem napredku športnih terencev.

Vozna tehnologija

Za takojšen oprijem v vseh pogojih

Kugin inteligentni štirikolesni pogon (AWD) zagotavlja takojšni odziv in se prilagaja spremenljivim voznim pogojem. Posameznemu kolesu, ki potrebuje največ oprijema, dodeli ravno pravšnjo količino moči. Glede na to, da sistem deluje le 'ob podani zahtevi', se funkcija sproži le, ko se izkaže potreba po njej, kar omogoča varčevanje z gorivom v primeru nezahtevnih voznih pogojev.

V primeru, da želite vidno spremljati delovanje koles med vožnjo, je informacija prikazovalnika dizelskega pogona AWD stalno prikazana s črtnim grafom, ki ponazarja količino moči, ki se odpošilja v posamezno kolo.

Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju

Tesno parkirno mesto? Pustite, da vozilo Kuga izvede parkiranje namesto vas.

Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju lahko izvede samodejno parkiranje v parkirno mesto, pri katerem prazen prostor ne presega dolžine, ki je za en meter daljša od vozila. Preprosto pritisnite na gumb in senzorji tega inovativnega sistema bodo zaznali dovolj velik prostor za parkiranje vašega vozila. Nato bo sistem izvedel samodejno parkiranje vozila, pri čimer morate poskrbeli le za pritisk na pedal plina, upravljanje sklopke in zavor ter slediti navodilom na zaslonu in zvočnim signalom.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija.

Fordov sistem za glasovno upravljanje SYNC naglas prebira besedilna sporočila ter vam omogoča upravljanje predvajanja glasbe in sprejemanje klicev s pomočjo preprostih neposrednih glasovnih ukazov, kar pomeni, da se lahko popolnoma osredotočite le na svojo vožnjo.

Napredni sistem SYNC vam omogoča predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3 ali celo pretočno predvaja glasbo z mobilnega telefona, združljivega z Bluetooth®, lahko pa tudi poimenuje pesem ali izvajalca na radiu. Lahko celo sestavi seznam predvajanja, ki vsebuje pesmi, podobne tisti, ki jo poslušate.

Vgrajeni navigacijski sistem vam omogoča, da prispete na cilj

Novo vozilo Ford Kuga ima popolnoma integriran sistem satelitske navigacije z zvočnim sistemom DAB, ki se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi točnejši izračun časa prihoda in točnejše informacije o poti. Fordov sistem satelitske navigacije DAB vsebuje 5-palični barvni večfunkcijski zaslon v visoki ločljivosti, upravljalno ploščo s tipkovnico, šest zvočnikov in zvočni sistem DAB.

Enostavnejša, varnejša vzvratna vožnja s kamero za vzvratno vožnjo

Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar je za vami, na zaslonu, vgrajenem v sredinsko konzolo. Pokaže vam predmete, ki bi jih lahko spregledali, ob tem pa vas z navideznimi linijami vodi tudi v najtesnejše parkirne prostore. Za še večjo prikladnost se kamera za vzvratno vožnjo vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.

Varčnejši električni servoojačevalnik krmiljenja

Kuga razpolaga s sistemom električnega servoojačevanja krmiljenja* (EPAS), ki se samodejno prilagaja voznim pogojem. Sistem poskrbi za lažje in lahkotneje obračanje volana, s čimer postane vaše vozilo okretnejše pri mestni vožnji, vožnji z nizko hitrostjo ali ob parkiranju. Omenjeni sistem zagotavlja tudi trdnost krmiljenja, ko potrebujete večji nadzor nad vozilom in zanesljivejšo vožnjo ob večji hitrosti. Za razliko od večine takšnih sistemov, ki delujejo neprekinjeno, se sistem EPAS vključi le, kadar je to potrebno.To pomeni, da porabi manj energije in pomaga še dodatno zmanjšati porabo goriva.

Varnejši tempomat

Tako kot običajni tempomati vam tudi prilagodljivi tempomat (ACC)* omogoča, da nastavite in ohranjate želeno hitrost vožnje (od 25 do 185 km/h**). Vendar pa je ACC varnejši, saj vedno, kadar pred seboj zazna drugo vozilo, upočasni vašo vožnjo in tako ohranja prednastavljeno varnostno razdaljo med voziloma. Ko je cesta pred vami ponovno prazna, vaš avto znova pospeši do izbrane hitrosti.

Opremljen je tudi s funkcijo opozarjanja na možnost naleta*. Ta nadzorni sistem vas opozori, če se vozilu pred seboj preveč približate. Sistem za opozarjanje na možnost naleta je nedavno pridobil nagrado Euro NCAP za napredno varnost, ki je prestižna nagrada za avtomobilsko varnostno tehnologijo.

*Na voljo le pri določenih izvedenkah.
** Kjer zakon to dovoljuje. Upoštevati je treba, da ACC ne preprečuje trkov z mirujočimi predmeti.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Udobje in praktičnost

Panoramska streha, ki se odpre, daje občutek osvetljenosti in prostranosti

Kugina opcijska panoramska streha omogoča dostop dnevne svetlobe in se lahko odpre, kar potnikom ponuja odličen pogled na nebo in pokrajino. Strešno okno, ki je prevlečeno z atermično prevleko, zmanjšuje segrevanje notranjosti, vgrajen pa je tudi senčnik, s katerim lahko skoraj popolnoma preprečite dostop sončnim žarkom.

Individualna nastavitev temperature za voznika in sopotnika

Vaš sopotnik si želi prijetno toplo notranjost, vi pa imate raje malce hladnejšo. Rešitev? Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC). Ta omogoča individualno nastavitev temperature za voznika in sovoznika, pri čemer lahko razlika znaša največ 4 °C.

Prilagodite nočno osvetljavo, da ustreza vašemu razpoloženju

Z ambientalno osvetlitvijo lahko ponoči notranjost svojega avtomobila odenete v blag in prefinjen odtenek rdeče barve. Svetloba prihaja iz nadglavne konzole, nosilcev za kozarce, obrob kljuk na vratih in prostora za noge. Kot oprema za doplačilo je na voljo tudi nadzorni center za ambientalno osvetlitev, s katerim lahko izbirate med kar sedmimi barvami in različnimi jakostmi osvetlitve.

Enostavno prostoročno odpiranje in zapiranje električnih prtljažnih vrat, tudi ko imate polne roke

Prostoročno upravljanje električnih prtljažnih vrat je zelo priročno, ko imate polne roke. Enostavno položite stopalo pod zadnji odbijač in dvižna prtljažna vrata se bodo samodejno odprtla ali zaprla. Sistem se poslužuje dveh senzorjev pod zadnjim odbijačem, ki zaznata vaše stopalo, ko le-to prekine električno polje. Nato se signal odpošlje v vaše vozilo z ukazom za odpiranje ali zapiranje dvižnih prtljažnih vrat. Ta sistem deluje le, ko imate ob sebi obesek s ključem za prostoročni dostop.

Enostaven dostop in zagon vozila brez ključa

Fordov sistem za zagon vozila brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ko sedete v vozilo, ključa sploh ne boste potrebovali. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Več prostora za vašo prtljago

Kugin prtljažni prostor je sedaj prostornejši in fleksibilnejši, kar vam omogoča, da vanj spravite vse, kar potrebujete za športne pustolovščine ob koncu tedna, družinske počitnice ali za nakupovanja. S sedeži v pokončnem položaju ima prtljažni prostor za 20 % več prostora, s poklopljenimi sedeži pa lahko pridobimo še 200 litrov dodatnega prostora. Obstaja tudi mnogo priročnih odlagalnih mest v različnih predelih vozila, tako za odlaganje večjih steklenic, atlasa v A4 formatu ali dežnika, kot tudi za manjše stvari kot so očala, mobilnik in ključi.

Prostornino vašega prtljažnika prilagodite vašim potrebam

Prilagodljiva nakladalna površina zadaj se lahko nastavi v dva položaja, bodisi v nizki položaj na dno prtljažnika, s čimer se ustvari prostornejši prtljažnik,  ali v visoki položaj, da se oblikuje enakomerno poravnan tovorni prostor s spuščenimi zadnjimi sedeži.

Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

Kuga je opremljena s senzorji, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe in samodejnim žarometom naročijo, naj se prižgejo in tako poskrbijo za lažjo in varnejšo vožnjo v somraku. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo.

Električna poklopna zunanja ogledala

Ko je vozilo parkirano, se ogledala z električnim poklopom samodejno poklopijo in tako zmanjšajo možnost nastanka poškodb. V poklopljenem položaju ščitijo tudi modne integrirane smernike.

Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear odpravi potrebo po strganju

Le pritisnite na gumb in nevidni grelni elementi led ali sneg hitro stalijo, tako da ju ne bo treba odstranjevati vam.

Fordov sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Ford Easy Fuel

Zahvaljujoč temu sistemu je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Zvočni sistem Sony DAB in USB vhod

Ta najsodobnejši digitalni sistem, ki je na voljo kot oprema za doplačilo, predvaja kristalno čist zvok, hkrati pa prikaže tudi informacije o trenutno predvajani skladbi. Nekatere izvedenke izpišejo celo najnovejše naslove novic. Ta sistem vključuje tudi tehnologijo Bluetooth® z glasovnim upravljanjem* in priključek USB, ki omogoča priključitev naprav, ki ne vključujejo funkcij Bluetooth®. To pomeni, da lahko preko zvočnega sistema v vozilu Kuga svoje glasbene datoteke MP3 predvajate s spominskega ključka, iPoda ali drugega predvajalnika MP3.
* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc. in vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.
 

Zmogljivost in varčnost

Zmogljiv bencinski motor

Kugin 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost zagotavlja izjemne zmogljivosti v svoji različici s 150 konjskimi močmi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter s 180 konjskimi močmi in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, pri čimer razvije maksimalni navor od 240 Nm.

Močna dizelska motorja

Oba dizelska motorja vam zagotavljata obilico moči. 2,0-litrski dizelski motor Duratorq TDCi (140 KM) s šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja visoko stopnjo navora pri nizkih vrtljajih (340 Nm pri 2.000 vrt/min). Izberete lahko tudi 2,0-litrski dizelski motor s 163 KM, ki je več kot zmožen premagati tudi najtežje razmere pri vožnji zunaj urejenih cestišč.

Menjalnik Ford PowerShift. Prijetnejša vožnja z manj goriva.

Ta šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Izjemno hitro in uglajeno prestavljanje prestav, ki ga zagotavlja menjalnik PowerShift, pa ne zagotavlja le bolj umirjene in prijetne vožnje, temveč v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

Ta najsodobnejša tehnologija celo kompenzira, če peljete v neustrezni prestavi. Če na primer prehitevate, menjalnik lahko sam prestavi v nižjo prestavo in vam tako zagotovi dovolj moči za hitro pospeševanje ter ustrezen nadzor za varno prehitevanje.

Porabite do 10 % manj goriva s sistemom Auto Start-Stop

Ko se Kuga nahaja pred semaforjem ali v koloni, omenjena tehnologija samodejno ugasne motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot sta klimatska naprava in radio). V trenutku, ko ste pripravljeni na speljevanje, se motor ponovno zažene. Idealna je za mestno vožnjo, saj lahko zmanjša porabo goriva za do 10 %.

Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje

Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. To je preprost, a učinkovit pripomoček omogoča, da je vsako vaše potovanje uspešno in varčno.

Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje


Inovativni sistem Fordov ekološki način nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem neprekinjeno odčitava vozno hitrost, menjavanje prestav, zaviranje, reakcijski čas in celo razmerje med kratkimi in dolgimi potovanji. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko glede na svoj slog vožnje zmanjšate porabo goriva.

Za takojšen oprijem v vseh pogojih

Kugin inteligentni štirikolesni pogon (AWD) uporablja preizkušeno tehnologijo Haldex, ki se v trenutku odzove in prilagodi spremembi terena. Posameznemu kolesu, ki potrebuje največ oprijema, dodeli ravno pravšnjo količino moči. In ker se sistem vključi le, kadar je to potrebno, ob vožnji po manj zahtevnih voziščih pomaga tudi privarčevati nekaj goriva. In če želite spremljati, kako se obnašajo kolesa med vožnjo, vam intelignentni štirikolesni pogon (AWD) na prikazovalniku s pomočjo črtne kode stalno izpisuje količino posredovanega navora za posamezno kolo.

Sistem razporejanja navora za maksimalno oprijemanje

Sistem za razporejanje navora se odziva na vozno površino 100-krat na sekundo (kar je 33-krat hitreje od mežikanja oči). Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem nenehno prerazporeja navor med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču. Sistem za razporejanje navora je najsodobnejša tehnologija, ki je serijsko prisotna na vozilu Kuga.

 

Večji oprijem v ovinkih

Kugin izpopolnjen sistem dinamičnega nadzora v ovinkih (eDDC) natančno nadzoruje razporejanje moči med obe osi, da se zmanjša premajhno obračanje volana ter izboljša nadzor nad vozilom. To pripomore k večji dinamičnosti in odzivnosti vozila.

Ko pospešujemo v ovinkih, sistem dinamičnega nadzora eDDC vklopi zaviranje na notranjem        prednjem kolesu ter po potrebi tudi na zadnjem kolesu, tako da se večja količina moči motorja usmeri na zunanja kolesa, ki imajo večji oprijem.
 

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in pomoč vozniku

Kuga zavira namesto vas, da se izogne trčenju pri nizkih hitrostih

Inovativni sistem Active City Stop vam pomaga, da se izognete naletu pri počasni vožnji ali pri vožnji s hitrostjo do 30 km/h. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, bo samodejno začel zavirati. Sistem Active City Stop je nedavno osvojil nagrado Euro NCAP Advances za varnost.

Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

Kuga je opremljena z naprednim inteligentnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov, in tako zagotavlja maksimalno zaščito za vas in vaše sopotnike. Poleg togega ogrodja potniške kabine je tu še sklop varnostnih blazin. Volanski drog se pogrezne stran od voznika, kar zmanjša možnost nastanka telesnih poškodb v primeru trčenja.

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti, in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom.
Ta sistem je vselej aktiven, vendar imate odslej na voljo možnost, da izberete način zmanjšane pomoči, ki pomaga pri speljevanju v spolzkih razmerah, na primer v globokem snegu. ESP vključuje tudi sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles, ki preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko jih najbolj potrebujete.

Zadnja generacija elektronskega stabilizacijskega programa (ESP) nudi boljšo odzivnost zavornega pedala ter povečuje učinkovitost zaviranja v oteženih pogojih.

Pomoč v sili

Če slučajno pride do nesreče, naprednja tehnologija (ki spada v sklop SYNC) lahko ob sprožitvi varnostnih blazin z uporabo vašega mobilnega telefona pokliče službo za pomoč v sili ter jo obvesti glede vašega mesta nahajanja. Sistem Pomoč v sili je na Svetovnih mobilnih nagradah 2012 osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta ali javnih gospodarskih služb«.

Tehnologija, ki vas opozori na avtomobile, ki jih ne morete videti

Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu vzvratnih ogledal uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v mrtvem kotu. Nahajajo se na obeh straneh vašega vozila ter vas opozarjajo z dobro vidno oranžno lučko, ki se prižge na voznikovem stranskem ogledalu.

Dva napredna sistema, ki pomagata pri ohranjanju vozila znotraj voznega pasu

Če začnete drseti na drug vozni pas, vas sistem za opozarjanje o nenamerni menjavi smernega pasu opozori, tako da začne tresti volan in prižge vizualno opozorilo na informacijskem zaslonu (jakost tresenja lahko nastavite na eno od treh stopenj). Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vas bo sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu varno zapeljal nazaj na pravi vozni pas. Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu je nedavno za svoje dokazane prednosti osvojil nagrado Euro NCAP za napredno varnost.

Sistem za opozarjanje voznika vam pove, kdaj postajate utrujeni

Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če postajate utrujeni, se na zaslonu prikaže opozorilni simbol, ki vam predlaga, da naredite premor. Ta tehnologija je osvojila tudi prestižno nagrado Euro NCAP za napredno varnost.

Nastavite želeno hitrost in Kuga je ne bo prekoračila

Omejevalnik hitrosti, ki je povezan s tempomatom, vam omogoča, da nastavite želeno najvišjo hitrost preprosto s pomočjo gumbov na volanu. Avtomobil nastavljene hitrosti ne bo presegel, tako da se lahko povsem osredotočite na cesto in pozabite na merilnik hitrosti. Ko boste želeli voziti hitreje, sistem zaobidete s preprostim pritiskom na stopalko za plin.

Nikoli več ne spreglejte prometnega znaka

Inovativna tehnologija za prepoznavanje prometnih znakov prepozna prometne znake in jih nato prikaže na armaturni plošči. Če prekoračite omejitev hitrosti, bo prikazani znak celo začel utripati in vam tako pomagal voziti varno in v skladu z zakonom.

Več moči za zaviranje v sili

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) Kugi omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

Dodaten nadzor med vožnjo navkreber

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi pri takšnem speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

Nova Kuga Trend

Popolnoma nova Ford Kuga Trend združuje osupljivo obliko z izjemnimi voznimi lastnostmi in zmogljivostjo brez primere.

Oprema:

Zunanje značilnosti      

 • Prednji in zadnji odbijač v barvi karoserije         
 • Obrobe pragov in blatnikov v temeljni barvi      
 • Zaščitni plošči v spodnjem sredinskem delu      
 • prednjega in zadnjega odbijača v srebrni barvi
 • Kromirana letvica v maski motorja         
 • Tretja zavorna luč          
 • Prednji in zadnji meglenki          
 • Kljuke za odpiranje vrat v temeljni barvi             
 • Kljuka za odpiranje prtljažnih vrat v barvi karoserije      
 • Zadnji spojler v barvi karoserije integriran v zgornji del prtljažnih vrat  
 • Zadnji brisalec s funkcijo samostojnega vklopa pri prestavljanju v vzvratno prestavo   
 • Zatemnjena stekla        
 • Električno nastavljivo in ogrevano vzvratno ogledalo  z vgrajenima lučkama za osvetlitev tal     
 • 17" jeklena platišča z okrasnimi pokrovi              
 • Pnevmatike 235/55 R17              
 • Mini rezervno kolo        
 • Dvojna izpušna cev s kromirano obrobo        

 

Notranje značilnosti     

 • Sredinska konzola z naslonom za roko 
 • Predal za shranjevanje v sredinski konzoli         
 • Osvetljen predal za rokavice     
 • Prednja osvetljena senčnika z ogledalom           
 • 4 stropne ročke, zadnji s kljukico za ob. oblačil 
 • Mini stropna konzola s predalom za očala          
 • Tkana stropna obloga   
 • Prednja in zadnja tekstilna tepiha          
 • Športna prednja sedeža             
 • Po višini nastavljiv voznikov sedež         
 • Žepa na hrbtni strani prednjih sedežev               
 • Zadnji sedeži deljivi v razmerju 60/40   
 • Prednje lučke za osvetlitev predela za stopala 
 • LED ambientalna osvetlitev kabine        
 • Bralne lučke v prvi in drugi vrsti               
 • Osvetlitev prtljažnega prostora               
 • Rolo prtljažnega prostora           
 • Zanke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru            
 • El. priključek (12 V) za prednji in zadnji del kabine          
 • El. priključek (12 V) v prtljažnem prostoru          
 • AM/FM radio s CD-predvajalnik in nadzorni gumbi na volanskem obroču           
 • 2-vrstični linijski zaslon ter 6 zvočnikov 

 

Funkcionalnost in udobje          

 • Klimatska naprava s protiprašnim filtrom            
 • Start/Stop sistem (serijsko pri Ecoboost 4x2)    
 • Potovalni računalnik     
 • Dnevne luči
 • Elektronski progresivni servoojačevalnik volana             
 • Volanski obroč odet v usnje      
 • Po višini in globini nastavljiv volan          
 • Nastavitev višine snopa žarometov iz vozila      
 • Sistem za zagon vozila brez ključa          
 • Električni pomik prednjih in zadnjih stekel z enojnim dotikom 
 • Odpiranje prednjih in zadnjih stekel z daljinskim upravljalnikom            
 • Ogrevano zadnje steklo              
 • Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva "Ford Easy-Fuel"
 • Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti (ASLD)           
 • Pametno regenerativno polnjenje akumulatorja           
 • Aktivna reža za zajem zraka     
   

Varnost in zaščita          

 • Interaktivna vozna din. IVD (ESC, TCS, ARM)     
 • Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec (HSA)              
 • ABS z elektronsko porazdelitvijo moči (EBD)     
 • Elektronski sistem za stabilizacijo priklopnika (TSC)        
 • Tritočkovni varnostni pasovi za vse sedeže        
 • Po višini nastavljiva varnostna pasova na prednjih sedežih        
 • Zračna blazina za voznika in sovoznika  
 • Bočni zračni blazini         
 • Neprekinjeni zračni zavesi za prvo in drugo vrsto           
 • Zračna blazina za voznikova kolena        
 • ISOFIX nastavki na zunanjih sedežih v drugi vrsti            
 • Opozorilo za nepripet varnostni pas na prednjih in zadnjih sedežih       
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Varnostna ključavnica za zaščito otrok v zadnjih bočnih vratih  
 • Elektronska blokada motorja (EPATS)  
 • Prednji in zadnji kolutni zavori 
 • Opozorilno utripanje zavornih luči ob naglem zaviranju               
 • Protialergensko testirani materiali v notranjosti vozila

    

Nova Kuga Titanium
 

Sedite za krmilo nove Ford Kuge Titanium in obdal vas bo svet sodobnega razkošja in tehničnih inovacij.

Dodatno k opremi Trend: Zunanje značilnosti  

 

 • Prednja brisalca s tipalom za dež            
 • Maska motorja v črni barvi        
 • Reža za zajem zraka v črni barvi               
 • 17" 9x2-kraka platišča iz lahke zlitine     
 • Pnevmatike 235/55 R17
   

Notranje značilnosti     

 • V usnje odet zaključek prestavne ročice             
 • Nastavljiva ledvena opora v voznikovem sedežu            
 • Izvlečen naslon za roko vgrajen v zadnji sedež z držalom za kozarce     
 • Elektrokromatsko samozatemnitveno vzvratno ogledalo             
 • Prednja in zadnja tepiha iz velurja         
 • AM/FM radio s CD-/MP3-predvajalnikom          
 • 3.5" matrični zaslon       
 • 4-vrstični prikazovalnik potovalnega računalnika             
 • SYNC (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in pretakanje zvoka na avdio sistem)   
 • Glasovno upravljanje v angleškem jeziku in funkcija za klic v sili              
 • USB vtičnica      
 • Priključek za dodatno avdio napravo (AUX)       
 • Delno usnjene sedežne prevleke          
 • Funkcionalnost in udobje           
 • Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)              
 • Funkcija samodejnega vklopa žarometov in zadnjih luči              
 • Funkcija izklopa žarometov s časovnim zamikom "Follow-me home"   
 • Zračnika za zadnji del kabine v sredinski konzoli              

 

Varnost in zaščita        

 • Interaktivna vozna dinamika IVD (ESC, TCS, ARM, RSC)

Nova Kuga Titanium Plus

Vsi, ki si boste želeli največ od vaše nove Ford Kuge boste zagotovo izbrali udobje izvedenke Titanium Plus.

Dodatno k opremi Titanium: Zunanje značilnosti

 

 • Dizajnerski paket (Prednji spojler v barvi vozila, zadnji spojler v barvi vozila, obrobe blatnikov v barvi vozila, bočna pragova v barvi vozila, dizajnerski zaščitni plošči v spodnjem sredinskem delu prednjega in zadnjega odbijača v srebrni barvi, sistem za aktivno pomoč pri parkiranju ter prednja in zadnja tipala za pomoč pri parkiranju v barvi vozila.) 
 • 18" 5x2-kraka platišča iz lahke zlitine     
 • Pnevmatike 235/50 R18              
 • Bi-ksenonska žarometa s sistemom za pranje žarometov in samodejno nastavitvijo višine snopa žarometov  
 • LED dnevne luči              
 • LED zadnje luči 
 • Statični lučki za osvetljevanje zavoja pri počasnem zavijanju
   

Notranje značilnosti

 • Nastavljiva ledvena opora v sovoznikovem sedežu       
 • Premium prednja in zadnja tepiha iz velurja s sivimi šivi              
 • Sony AM/FM radio s CD-/MP3-predvajalnikom              
 • 4.2" TFT zaslon 
 • TFT prikazovalnik potovalnega računalnika        
 • SYNC (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in pretakanje zvoka na avdio sistem)  
 • Glasovno upravljanje v angleškem jeziku in funkcija za klic v sili              
 • USB vtičnica      
 • Priključek za dodatno avdio napravo (AUX)       
 • 9 vrhunskih zvočnikov
   

Funkcionalnost in udobje

 • Sistem za opozarjanje voznika na prazno pnevmatiko (DDS)