Avto Filipič

Novi Ford Tourneo Courier

Povsem novi Tourneo Courier

Želite praktičnost, prostor in varčno porabo. Želite tudi udobje, slog in tehnologijo. Toda ali je vse to moč dobiti v avtomobilu, ki ponuja cenovno dostopen nakup in uporabo?

Je, če gre za pametno vozilo za prevoz oseb: Tourneo Courier. To kompaktno prostorno vozilo ponuja veliko prostora za glavo, noge in komolce za ljudi in udoben prevoz njihove prtljage. Z nastavljivimi sedeži lahko povečate notranjost, medtem ko domiselne odlagalne površine in pametne funkcije olajšajo organizacijo in shranjevanje vaših stvari.

Med naprednimi tehnologijami je Ford SYNC z glasovnim upravljanjem, ki vam omogoča prostoročno telefoniranje. Sistem vam lahko celo glasovno prebere vaša besedilna sporočila.

Najsi izberete varčen 1,5- ali 1,6-litrski dizelski motor ali naš nagrajeni učinkoviti 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, vozili boste avtomobil z eno najvarčnejših porab goriva.

Kompakten in eleganten, prilagodljiv in varčen, obenem pa tudi poln domiselnih značilnosti in tehnologij: novi Ford Tourneo Courier predstavlja vse, kar ste iskali v avtomobilu.

 

 

Vozna izkušnja

Vse, kar potrebujete v avtomobilu

Vaš avtomobil je pomemben del vašega življenja, zato se morate v njem počutiti kot doma. Vaš avtomobil mora tudi izpolnjevati vse vloge, ki ste mu jih namenili. Poleg udobja in prilagodljivosti pa mora vaš avtomobil prav vsakokrat omogočiti preprosto in prijetno potovanje. Izvedite, kako Tourneo Courier izpolnjuje vse te zahteve.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate
in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih,
neposrednih glasovnih ukazov.  Na primer, če je "dom" v vašem telefonu
naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko.  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.  Ford SYNC je na voljo v  angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove
povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Lažja vzvratna vožnja
Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.

Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

Vgrajen navigacijski sistem vas vedno pripelje do cilja
Popolnoma integriran sistem satelitske navigacije je opremljen z 12,5-centimetrskim (5-palčnim) barvnim zaslonom in zvočnim sistemom DAB za jasna glasovna navodila. Sistem se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi točnejši čas prihoda in natančnejše informacije o poti.
Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja
Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati.  Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo.
Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti.   Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti.   Ob svojih praktičnih prednostih vam lahko obe tehnologiji olajšata dolge poti.
Prostor za vse
Kabina je zasnovana tako, da je vsak kvadratni milimeter prostora maksimalno izkoriščen, tudi prostor nad sprednjima sedežema z veliko, a nevpadljivo odlagalno polico.
Udobno, prostorno in prilagodljivo
Sedeži Tournea Courier so enako sproščujoči in udobni kot praktični in trpežni. Izjemno prilagodljivi so tudi zaradi svojega dizajna. Zadnji sedeži se, na primer, delijo 60/40 in jih je moč preklopiti in prekucniti naprej v prostor za noge, s čimer se ustvari še več prostora za prtljago.
  Obdani s prostorom
Takoj ko se poskusite pretegniti v kabini, začutite razkošje notranjosti, ki ponuja dovolj prostora za vas, vaše sopotnike in vso vašo prtljago.
Svojo prtljago boste zlahka organizirali
Z nastavljivo prtljažno polico lahko preprosto in kar najbolj izkoristite prtljažni prostor. V zgornjem položaju polica ponuja prostor za prtljago, ki je večji kot v številnih drugih avtomobilih. V srednjem položaju omogoča ločitev velikih ali težkih predmetov od manjših. Polico lahko tudi plosko prislonite ob zadnje sedeže in odprti prostor izkoristite za poljubni tovor.
Inteligenten prostor za vse vaše naprave
Podstavek MyFord je zasnovan za satelitsko navigacijo, pametni telefon in predvajalnik MP3 ter opremljen s polnilnim priključkom USB.
Več odlagalnega prostora pri roki
Velika sredinska konzola vam omogoča, da vse svoje za potovanje ključne pripomočke hranite pri roki, a varno skrite pred pogledi. Na voljo je prostor za vse v velikosti A4 (kot so mape, beležke in knjige), na vsaki strani konzole pa je tudi priročno držalo za pijačo.
Naj vam bo udobno
Najsi so potovanja kratka ali dolga – za volanom vam bo vedno udobno. Voznikov sedež je mogoče nastaviti v šestih smereh, opremljen je z vrtljivim gumbom za nastavitev naklona in višine, vključuje pa lahko tudi nastavljivo ledveno oporo in sredinski naslon za roko. Poleg tega se lahko odločite za ogrevane sedežne blazine za vas in sovoznika, ki lahko štirismerno nastavlja svoj sedež.
Popolno postavljen volanski obroč
Z volanskim obročem, ki omogoča nastavitev višine in globine, boste zlahka poiskali idealen vozni položaj.
Čudovito skomponirana skladba 
Napredni zvočni sistem, ki je zasnovan za iskanje najmočnejšega radijskega signala in predvajanje zvoka  z najboljšo kakovostjo na poti, vključuje vrhunske avtomobilske zvočnike spredaj in zadaj ter stolpa na obeh straneh. Ne glede na to, kakšno glasbo radi poslušate, in ali jo želite predvajati z USB-ključa ali z avtomobilskega sistema za razvedrilo, Tourneo Courier je čudovito mesto za poslušanje glasbe.
Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva  
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna polnilna pištola preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.
Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear   
Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.
Nastavite temperaturo, ki vam ustreza
Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberite želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.
Prtljažna vrata na gumb
Za preprosto dviganje prtljažnih vrat morate le pritisniti gumb pod kljuko vrat in že boste lahko dostopili do prtljažnega prostora in zadnjega potniškega dela.
Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).
Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno
Tourneo Courier ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev.  Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

 

Zmogljivost in učinkovitost

Zmogljivost in varčna poraba: uživajte v obeh

Vedno je dobro imeti na razpolago nekaj zmogljivosti, vendar ne tudi, če je draga. Zato  so zmogljivi bencinski in dizelski motorji Tournea Courier zasnovani tudi za varčno porabo goriva, o čemer se boste hitro prepričali.

Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor
Novi 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost s šeststopenjskim ročnim menjalnikom razvije 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega 24 % manjšo porabo in 25 % nižje izpuste CO2, ki znašajo zgolj 119 g/km.
Dva najboljša dizelska motorja v tem razredu
Varčen 1,5-litrski motor Duratorq TDCi razvije 75 KM, medtem ko ohranja majhno porabo goriva in nizke izpuste CO2:
3,9 l/100 km in 103 g/km (s sistemom Auto-Start-Stop). Če želite še varčnejšo porabo goriva, 1,6-litrski motor TDCi razvije 95 KM in (s sistemom Auto-Start-Stop in omejevalnikom hitrosti na 100 km/h) doseže 3,7 l/100 km, z izpusti CO2 samo 97 g/km.
Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop
Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija, ki je na voljo kot dodatna oprema, samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
  Dolgi intervali med servisi za manj stroškov
Vsi deli in vse komponente povsem novega Tournea Courier so zasnovani za maksimalno trpežnost in vzdržijo dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 30.000 km ali 1 leto.
  Avtomobil, ki ga zlahka obrnete
Tourneo Courier ima majhen obračalni krog, zato manevriranje po polnih ozkih ulicah ne bo več stresno. Avtomobil obrne na samo 10,55 metra (med robnikoma) z zgolj 2,6 obrata volana iz ene skrajne lege v drugo.
  Obračanje in potovanje brez napora
Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah.  Za razliko od običajnega krmiljenja s servoojačevalnikom, ki deluje nenehno ter porablja energijo in gorivo, naš EPAS deluje samo, ko je potrebno, in dodatno izboljša porabo.


Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in zaščita

Vsestransko pomirjujoč

Odpravi stres pri speljevanju na klancu, samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah, ponuja boljši oprijem in vam pove, če se tlak v pnevmatiki niža: tehnologije Tournea Courier za vas naredijo vse to in še veliko več. Vozilo je opremljeno tudi z vrsto naprednih varnostnih in zaščitnih sistemov, zasnovanih za vašo varnost in zaščito vozila.

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*
* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
Sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles
ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah 
Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
Optimalen oprijem s kar najmanj napora
 Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah
Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
Uravnavanje vozne linije vaše prikolice
Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
  Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.
  Stalna zaščita pred prevrnitvijo
Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja pogoje in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vaše vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu pomaga povrniti stabilnost.
  Zavesa ter sprednje in stranske zračne blazine za voznika in sovoznika.
Tourneo Courier je na voljo s stransko zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena še napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.
Ali je varnostni pas pripet?
Tritočkovni varnostni pasovi na zadnjih sedežih z navijalom so standardno vgrajeni, avtomobil pa potnike tudi zvočno opozarja, dokler niso vsi varno pripeti.
Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok
Če potujete z otroki, so vam na zunanjih sedežih v drugi vrsti na voljo pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže.
Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti
Vozilo je serijsko opremljeno z daljinskim centralnim zaklepanjem in ta novi sistem zaklepanja je med najvarnejšimi doslej. Razlog je to, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.
  Protivlomne ključavnice
Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.
Napreden ključ, ki ga ni mogoče kopirati
Poleg naprednega sistema centralnega zaklepanja je novi zložljivi ključ opremljen z oddajnikom z dvema kanaloma. Posledično je praktično nemogoče, da bi tat ta ključ skeniral ali kopiral. Lahko se ponovno polni, je odporen proti posegom in vodoodporen, lahko pa ga uporabljate z razdalje do 30 m od svojega kombija.
  Dve vrsti visokozmogljivih alarmnih naprav
Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če so vrata ali pokrov odprti na silo.  Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

 

Modeli

Kateri model je pravi za vas?

Ko se odločite, da je Tourneo Courier pravi avtomobil za vas, lahko izbirate med tremi modeli. Vsi so standardno opremljeni z vrsto funkcij in tehnologij, toda ob primerjavi boste hitro ugotovili, kateri model je pravšnji za vas.

Za informacije o najboljši ponudbi si nato oglejte našo aktualno promocijsko stran ali obiščite najbližjega trgovca in rezervirajte termin za testno vožnjo.

Preko menija na levi si lahko prenesete tudi najnovejši cenik ali naročite katalog.
 

Ambiente                                            

Zunanjost

 • Prtljažna vrata z brisalci in ogrevano vetrobransko steklo
 • 15-palčna jeklena platišča s polnimi kolesnimi pokrovi
 • Sprednji odbijači v barvi karoserije. Zadaj: srednji del v eni barvi, zaključni pokrovi v barvi karoserije
 • Fordov sistem Easy-Fuel za točenje goriva brez čepa


Notranjost

 • Dvostranska drsna vrata za potnike na zadnjih sedežih
 • Zunanja ogledala z daljinskim ročnim upravljanjem
 • Električni pomik sprednjih oken s funkcijo spuščanja oken z enim pritiskom na voznikovi strani
 • Potisna okna v drugi vrsti
 • V 4 smeri nastavljiv voznikov sedež (naprej, nazaj, naklon, višina)
 • V 2 smeri nastavljiv sovoznikov sedež
 • Servovolan in nastavljiv volanski obroč
 • Preproge iz blaga v kabini in prtljažnem prostoru
 • Sredinska konzola z dvema držaloma za pijačo in odlagalni prostor v velikosti A4
 • Avtomobilski sistem za razvedrilo (ICE): vgrajen osnovni paket opreme
 • Sedeži v drugi vrsti: deljena klop z razmerjem 60/40, ki se preklopi in prekucne, z oporniki za glavo in pritrdišči ISOFIX
 • Komplet za popravilo pnevmatik

Varnost in zaščita

 • ABS s štirimi tipali in EBD (elektronska porazdelitev zavorne moči)
 • ESC (elektronski stabilizacijski nadzor)
 • Štiri zvezdice na testu varnosti Euro NCAP s stranskimi zavesami, z zračnimi blazinami za voznika in sovoznika ter s stranskimi zračnimi blazinami in z opozorili za pripenjanje varnostnih pasov na zadnjih sedežih
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Dnevni žarometi

Trend

Zunanjost 

 • 15-palčna jeklena platišča s polnimi kolesnimi pokrovi
 • Kljuke vrat, ogledala in bočne okrasne letve v barvi karoserije
 • Kromirana mreža maske
 • Meglenke


Notranjost 

 • V 4 smeri nastavljiv voznikov sedež
 • V 2 smeri nastavljiv sovoznikov sedež 
 • Voznikov sedež z nastavljivo ledveno oporo in naslonjalom za roko
 • Odlagalni prostor nad glavo in pod sovoznikovim sedežem
 • Radio AM/FM, USB, Bluetooth® in podstavek MyFord
 • Električna ogrevana ogledala
 • Mreža za tovor za tla prtljažnega prostora
 • V usnje odet volanski obroč


Varnost in zaščita

 • Nastavljiva naprava za omejitev hitrosti (ASLD)
 • Zračna blazina za voznikova kolena
Titanium Zunanjost
 • 16-palčna platišča iz lahke zlitine
 • Zatemnjena stekla v 2./3. vrsti
 • Strešne sani
 • Samodejni žarometi in brisalci s tipali za dež

Notranjost
 • Klimatska naprava (ročna)
 • Nastavljiva prtljažna polica