Avto Filipič

Večnamenski Ford S-MAX

Ford S-MAX se je razvil. In to se vidi. Novi S-MAX – fleksibilno športno vozilo za aktivne, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži – je ekskluzivna kombinacija vrhunskega športnega dizajna, izboljšanih dinamičnih zmogljivosti in funkcionalne odličnosti. Odkrijte celotno paleto S-MAXa, vse do Titaniuma.

Novi S-MAX brezkompromisno daje moč vašemu življenju.

Notranjost

7-sedežni S-MAX
7-sedežna izvedenka S-MAX pomeni, da lahko uživate v sodobnem slogu tega vznemirljivega avtomobila, toda z dodanim udobjem vsega dodatnega prostora.

5-sedežni S-MAX
Pet udobnih sedežev se pomika naprej, nazaj in individualno premika naklon. Če redno potujete s prijatelji in družino in se ukvarjate z dejavnostmi, ki zahtevajo zajetno opremo, potem je ta izvedenka zasnovana idealno za vaše potrebe. Na voljo je tudi drsno dno prtljažnega prostora za dodatno priročnost pri prenašanju bremen do 200 kg (120 kg na zadnjem robu).

Nastavljivi športni sedeži
Modni, izoblikovani športni sedeži v S-MAXu so tudi funkcionalni. Vozni položaj je že dvignjen, toda z električnimi nadzorom višine sedeža ga lahko še dodatno dvignete. Tudi potniški sedeži so športni ter so bili pazljivo oblikovani in nameščeni za največjo prilagodljivost, prostornost in vidljivost za ljudi vseh oblik in velikosti. Tudi sedeži v drugi vrsti so opremljeni z naprednim sistemom spreminjanja naklona, da bi tudi najdaljša potovanja postala sproščujoča.
Za skrajno udobje je voznikov in sovoznikov sedež mogoče nadgraditi v električno nastavljiv sedež v 8 smeri s spominsko funkcijo. Voznikov sedež je opremljen s podporo za ledveni del in spominsko funkcijo, ki si zapomni do štiri nastavitve sedeža.

Klimatizirana prednja sedeža
Udobje za posamezni sedež, ki ga upravlja potnik, poveča udobje med vožnjo, zlasti na daljših razdaljah. Sedeži z izbiro med petimi stopnjami ogrevanja in zračenja imajo vgrajene grelne elemente, da zagotovijo želeno temperaturo, medtem pa luknjičasti sedeži in ventilatorji v sedežih omogočajo hladnemu zraku znotraj avta, da kroži med sedeži in potniki na njih.

Ford FoldFlatSystem (FFS)
Morda ste navdušen sam svoj mojster ali pa morate natovoriti hčerkino gorsko kolo, morda ste bili izbrani za prevoznika sinove glasbene skupine. Karkoli vi in vaša družina prevažate, S-MAX je dovolj prilagodljiv, da ustreza vašim potrebam. FFS pomeni, da se vsak zadnji sedež preklopi, tako da je poravnan s tlemi, poleg tega sedeži v drugi vrsti drsijo in se nagibajo. Skupno je možnih neverjetnih 32 sedežnih kombinacij.
Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
To samodejno zazna blesk žarometov vozil za vami in zmanjša svetlost. S tem vas varuje pred motnjami in zaslepitvijo, kar naredi nočno vožnjo lažjo in varnejšo.
Čudoviti novi dodatki, vključno z razkošnim mehkim windsorskim usnjem
Izjemno dodelana notranjost S-MAXa je dokaz naše neizprosne zavezanosti kakovosti. Ford je izdelal vsak posamezni del za zanesljivost, varnost in moč. Izberite med novimi dodatki, možnostmi za individualno opremo po meri in vrhunskim windsorskim usnjem.
Mobilni navigacijski sistem
Spremenite svoj pametni telefon, združljiv z Bluetooth®* (mobilni telefon ni vključen), v navigacijsko enoto. Preprosto vstavite navigacijski čip mobilne navigacije, ki je na voljo za doplačilo(preverite kompatibilnost z vašim mobilnikom!), v vaš mobilni telefon, vnesite podatke o potovanju in telefon bo prenašal podatke o poti v glasbeni sistem avtomobila in merilnike (na voljo v kombinaciji z glasbenim sistemom Sony).
Novost
Notranjost

S-MAX vas v notranjosti pozdravi s prvovrstnimi materiali in stilnimi oblikovalskimi detajli. Kabina je izboljšana z domiselnimi elementi, kot sta notranja LED-osvetljava in preoblikovana nadglavna konzola z dodatnimi odlagalnimi prostori.
Novost
Nadglavna konzola
Nova kratka nadglavna konzola z odlagališčem velikosti A5, stojalom za sončna očala in ogledalom za nadzor otrok.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zunanjost

Atermično vetrobransko steklo
Vetrobransko steklo je bilo posebej oblikovano tako, da odbija več sončne toplote kot običajno steklo. To pomeni, da se notranjost v toplih dneh manj segreva, kar zagotavlja udobnejše vozno okolje za vas.
Ogrevana stranska ogledala
Električna in ogrevana stranska ogledala se naglo očistijo ledu, snega in zarošenosti ter s tem izboljšajo vašo celotno vidljivost. Na voljo s spominsko funkcijo in/ali funkcijo zložljivosti.
Električna parkirna zavora (EPB)
Električno parkirno zavoro, ki je preprosta za upravljanje, zablokiramo in sprostimo s stikalom na sredinski konzoli. EPB nadomesti konvencionalno ročno zavoro in tako prihrani prostor.
 
Utripanje zavornih luči ob naglem zaviranju
Med ostrim zaviranjem se vklopijo zadnje zavorne luči in utripajo ter s tem voznike za vami vnaprej opozarjajo na morebitno nevarno situacijo.
Novost
Panoramska streha po vsej dolžini

Enodelna panoramska streha vzbuja občutek svobode in ima gladko drseče senčnike na električni pogon, tako da lahko nadzirate količino svetlobe, ki se zlije v S-MAXa.
Novost
Dnevni LED žarometi

Novi dnevni LED žarometi, ki drugim uporabnikom ceste ponujajo večjo vidljivost, so tipični primer pozornosti, ki jo v S-MAXu posvečajo podrobnostim. Ta modna oblikovalska lastnost je zaradi uporabe najnovejše LED tehnologije tudi bolj energijsko učinkovita kot zasenčeni žarometi.
Novost
Zadnje LED luči

Najbolj privlačna tehnologija osvetljave. Svetle in vzdržljive LED luči izboljšajo vidljivost in poskrbijo za privlačen nočni videz.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo

Varnost

Inteligentni zaščitni sistem (IPS)
Ker je S-MAX na testu Euro NCAP osvojil najvišjo oceno 5 zvezdic za varnost odraslih potnikov, veste, da pri tem avtomobilu jemljejo varnost resno. Z najnovejšimi tehnologijami za zaščito voznika in potnikov je sistem IPS ključni element našega paketa za pasivno varnost. Vključuje naslednje napredne sisteme, ki so pripravljeni za delovanje v delčku sekunde :
•zračne blazine za celostno zaščito. Te vključujejo: zračni blazini za voznika in sovoznika; sprednji stranski zračni blazini; stranski zračni zavesi za sprednjo in drugo vrsto (sprožijo se iz oblazinjenja strehe) in kolensko zračno blazino za voznika;
•3-točkovne varnostne pasove z zategovalniki in omejevalniki zatezne sile na sprednjih sedežih;
•po višini nastavljiva varnostna pasova na sprednjih sedežih;
•opozorilni sistem za nepripet varnostni pas;
•napreden pogrezljiv volanski drog in pogrezljiva pedala, ki se pogreznejo stran od voznika, da zmanjšajo poškodbe v primeru trka – sistem za preprečevanje poškodb s strani pedal (PIPS);
•napreden zaščitni sistem pred poškodbami vratu, ki pomaga preprečiti nihajno poškodbo vratu pri sprednjih potnikih;
•togo jekleno varnostno kletko, ki skupaj z ojačitvami v vratih za bočni trk zmanjša učinek trka na potnike;
•stikalo za deaktivacijo sovoznikove zračne blazine – namesti zastopnik;
•pritrdilne točke ISOFIX za otroške sedeže* na zunanjih sedežih v drugi vrsti;
•samodejni vklop smernikov ob sproženi sprednji zračni blazini
*Opomba: Otroški sedež ne sme biti nikoli nameščen na sovoznikov sedež, ko je Fordovo vozilo opremljeno z delujočo zračno blazino za sovoznika. Otroci so najbolj varni, če sedijo ustrezno zavarovani na sedežih v drugi vrsti.

Pomoč pri speljevanju v klanec (HLA)
Sistem HLA preprečuje, da bi pri speljevanju v klanec zdrsnili nazaj. Ko v mirovanju sprostite stopalko za zavoro, ostanejo kolesa s pomočjo tehnologije blokirana, kar omogoči vozniku varno speljevanje.
 

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA)
Sistem EBA zagotavlja, da je polna zavorna sila na voljo ves čas, in pomaga zmanjšati razdalje pri ustavljanju v sili. Če pride do tega, da morate naglo zavreti, opozorilo zavore v sili sproži večkratno utripanje zadnjih zavornih luči, da opozori druge voznike.
Senzorji za nadzor tlaka v pnevmatikah
Senzorji za nadzor tlaka v pnevmatikah stalno preverjajo pritisk v posameznih pnevmatikah in zagotavljajo točne podatke o pritisku ter vas opozorijo, preden lahko postane izguba pritiska nevarna.
Kamera za vzvratno vožnjo
Izberite vzvratno prestavo in na DVD-navigacijskem zaslonu se bo samodejno vklopila kamera za vzvratno vožnjo. Tako boste lahko videli predmete za avtom, kar omogoča varnejše in lažje manevriranje. Posebne oznake nakazujejo oddaljenost, širino in srednjo linijo avtomobila glede na kot krmiljenja.
praktična, ampak imate s tem tudi eno stvar manj, na katero morate misliti.
 
Samodejni žarometi
Tehnologija osvetljave v S-MAXu je bila zasnovana za lažjo, varnejšo in udobnejšo nočno vožnjo. Žarometi se samodejno vklopijo, ko senzorji zaznajo slabše svetlobne pogoje (tudi takrat, ko so v uporabi brisalci s senzorji za dež), kar pomeni, da vam jih ne bo treba vklapljati ob somraku, ponoči ali pri vožnji skozi predor.
Pomoč pri parkiranju
S sprednjimi in zadnjimi senzorji je parkiranje in manevriranje varnejše in lažje. Zvočno opozorilo vam pomaga oceniti oddaljenost med vašim avtomobilom in ovirami za ali pred vami, tako ste lahko popolnoma samozavestni in mirni, zlasti v tesnih prostorih.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo. 

Tehnologija

Prilagodljiv tempomat (ACC) z opozarjanjem na možnost naleta (FA)
S sistemom ACC lahko samodejno ohranjate izbrano razdaljo od avtomobila pred seboj. Če avtomobil pred vami upočasni in zmanjša razdaljo, se tudi vaša hitrost zmanjša. In ko promet pospeši, se samodejno vrnete na potovalno hitrost. Medtem sistem FA nadzoruje vašo razdaljo od vozila pred vami, in če se mu preveč približate, se aktivirata opozorilni zvok in utripajoča lučka. Nekatere izvedenke so opremljene tudi z nastavljivo napravo za omejevanje hitrosti (ASLD).
Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
Kaj, če vas zebe, vašega sopotnika pa ne? Vi in vaš sovoznik lahko nastavite temperaturo, ki je do 4 °C različna med vama.
 
Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear
S pritiskom na gumb se grelni elementi znotraj vetrobranskega stekla nemudoma aktivirajo, da ga hitro in praktično očistijo ledu in zarošenosti.
 
Fordov sistem za odklepanje vozila brez ključa
Fordov sistem za odklepanje vozila brez ključa, ki je novost v S-MAXu, je sistem vstopa brez ključa, ki vam omogoča zaklep in odklep avtomobila, ne da bi vzeli ključ iz žepa ali torbe. Tipala v avtomobilu zaznajo prisotnost 'pasivnega ključa' in ustrezno aktivirajo zaklepni mehanizem.
Elektronski stabilizacijski program (ESP) s pomočjo za oprijem (TA) in pomočjo za zaviranje v sili (EBA)
ESP s TA nadzoruje vrtenje koles kot tudi kot volana, odklonski kot in gibanja v stran. Če senzorji zaznajo, da sprednja ali zadnja kolesa drsijo, računalnik avtomobila prilagodi moč motorja in zavira s posameznimi kolesi. S tem se izboljša nadzor oprijema, saj se navor motorja zmanjša, če se kolesa zavrtijo, ko pospešite. Tako je izboljšano speljevanje na spolzkih cestah ali mehkih podlagah, vaša varnost pa je povečana.
EBA zagotavlja, da je polna zavorna sila na voljo ves čas, in pomaga zmanjšati razdalje pri ustavljanju v sili. In če pride do tega, da morate naglo zavreti, opozorilo zavore v sili sproži večkratno utripanje zadnjih zavornih luči, da opozori druge voznike.
Sistem za nadzor interaktivne vozne dinamike (IVDC) s prilagodljivim vzmetenjem (CDC)
IVDC opazno izboljša vodenje, stabilnost in zaviranje. Vsak blažilnik se prilagodi petkrat na sekundo, da zagotovi kar največje udobje za potnike in stik s cesto. V skladu s svojim razpoloženjem lahko izbirate med različnimi načini vzmetenja: športnim, običajnim in udobnim.(Oprema za doplačilo)
CDC skupaj z elektronskim programom stabilnosti (ESP) zmanjša razdaljo pri ustavljanju na grobih podlagah, ko se uporablja zaviranje z ABS.
Vzmetenje, pritrjeno na pomožni okvir
Izboljšan sistem vzmetenja v S-MAXu zmanjša trenje pri krmiljenju in izboljša nadzor nad vodenjem. Sprednji in zadnji sistem vzmetenja sta nameščena na pomožni okvir, kar omogočita optimalno zmogljivost, vrhunsko krmiljenje in nadvse udobno vožnjo. Sistemi dosegajo visoko bočno togost in visoko togost kolesnega previsa, hkrati pa fino naravnano vzdolžno skladnost za absorpcijo sunkov.
Krmiljenje in vodenje
Krmilni sistem z zobato letvijo in hidravlično servoojačitvijo zagotavlja najboljši možni odziv krmiljenja.
Da bi dosegli boljšo stabilnost, je bila posvečena posebna pozornost nastavitvam sistema vzmetenja in krmiljenja. Širša kolotečina (spredaj 1.589 mm, zadaj 1.695 mm) in nosilec za pritrditev puše skupaj preprečujeta nagibanje v prečni smeri.
Elektro-hidravlični servoojačevalnik volana (EHPAS)
EHPAS je na voljo z 2,0-litrskim dizelskim motorjem Duratorq TDCi. Sistem zlahka prepozna posamezne vozne situacije, kot sta vožnja po odprti podeželski cesti ali parkiranje, in samodejno uporabi natančno stopnjo hidravlične podpore. Pri večji hitrosti je potrebno manj pomoči pri krmiljenju, zato EHPAS samodejno otrdi volan za boljšo odzivnost in stik s cesto.
Priklop za MP3 in USB
S-MAX je standardno opremljen s priklopom AUX, tako da lahko priklopite svoj MP3-predvajalnik in ga sami upravljate. Za priklop MP3-predvajalnika lahko uporabite tudi USB-povezavo. Za nadzor glasbe preprosto upravljajte daljinske avdiokontrolnike ali uporabite glasovne ukaze preko tehnologije Bluetooth® z glasovnim upravljanjem.
Uporabniški vmesnik (HMI) in Ford Convers+
Ta intuitivni digitalni nadzorni center vam pomaga pri ohranjanju popolnega nadzora nad številnimi sistemi avtomobila. HMI s standardnim ali naprednim zaslonom ali zaslonom Ford Convers+ se upravlja preko dveh gumbov na volanu za nastavitve za glasbeni sistem in vozilo. Z levim gumbom lahko iščete in spreminjate radijske postaje ali pesmi na CD-ju in tudi nastavljate glasnost. Desni gumb upravlja zaslon za nastavitve vozila in potovalni računalnik. Pri zaslonu Ford Convers+ se z desnim gumbom premikate po multimedijskem seznamu, upravljate telefon, radio in CD-predvajalnik. Na voljo je tudi izbirni vhod za USB/MP3/iPod®.
Bluetooth® z glasovnim upravljanjem
Sedaj lahko varno opravljate prostoročne pogovore na svojem mobilniku, med potjo, z uporabo tehnologije upravljanja z govorom. Ta sistem vam omogoča upravljanje mobilnika, združljivega z Bluetooth®*, kot tudi glasbenega sistema avtomobila, DVD-navigacije in klimatske naprave.
*Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc. Vsaka uporaba teh oznak s strani podjetja Ford Motor Company Limited in njegovih povezanih družb je mogoča le z dovoljenjem. Druge blagovne znamke in zaščitena imena so v lasti njihovih lastnikov.
Novost
Menjalnik Ford PowerShift

Ford PowerShift zagotavlja prvovrstno izkušnjo za ljubitelje vožnje. Z novim vrhunskim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko pametno izbira ustrezno prestavo v ravno pravem trenutku in omogoča bliskovito menjavanje prestav brez motenj v dotoku moči.
Prav tako boste deležni izboljšane porabe goriva v primerjavi s konvencionalnim samodejnim menjalnikom. Poleg odlične učinkovitosti in porabe goriva ima Ford PowerShift športen način, ki vam omogoča menjavanje prestav z lahkotnim gibom prestavne ročice, toda brez potrebe po pritisku na sklopko.
Novost
Motor Ford EcoBoost SCTi

Našim dizelskim motorjem s prisilnim polnjenjem, ki so vodilni v tem razredu, se zdaj v Ford S-MAXu pridružujejo prvi motorji nove generacije visokoučinkovitih bencinskih motorjev s prisilnim polnjenjem Ford EcoBoost SCTi. Ti združujejo večjo moč in širšo porazdelitev navora z zmanjšanimi emisijami in nižjo porabo goriva.
Najboljši 2,0-litrski EcoBoost SCTi v tej seriji razvije 203 KM (149 kW), s porabo goriva zgolj 8,1 l/100 km (kombinirano), in zmanjša emisije CO2 do 20 % (emisije CO2 so 189 g/km).
Novost
Dizelska tehnologija Ford Duratorq

Naši dizelski motorji uporabljajo najnovejšo tehnologijo, da združijo moč z izjemno porabo goriva, kar pomeni znižane emisije CO2. Bistveno izboljšanemu 2,0-litrskemu dizelskemu motorju Ford Duratorq TDCi se je pridružila nova izvedenka s 163 KM (120 kW) – oba motorja sta uglajena in tiha, izredno zmogljiva in na voljo z menjalnikom PowerShift. Emisije CO2 so 159 g/km (PowerShift) in 152 g/km (ročni menjalnik).
Novost
Fordov vrhunski zvočni sistem

Najboljše, kar lahko dobite glede zvoka, z 8-kanalnim, 265-vatnim ojačevalnikom za najboljšo možno reprodukcijo zvoka – idealen za poznavalske avdiofile, tudi pri nizki jakosti. Vključuje vhod za USB/MP3/iPod®. (Na voljo le z avdiosistemi Sony in DVD-navigacijskim sistemom)
Novost
Gumb za zagon FordPower

Zdaj vam ni več treba vstaviti ključa v vžig, da bi zagnali avto. Preprosto pritisnete gumb za zagon, medtem ko pritiskate sklopko (ali stopalko za zavoro pri avtomatskem menjalniku), in avto se bo pognal v življenje. Prav tako na voljo s Fordovim sistemom za odklepanje vozila brez ključa, ki vam omogoča zaklep in odklep avtomobila, ne da bi vzeli ključ iz žepa ali torbe.
Novost
Električni zaklep vrat za varnost otrok

S klikom na gumb vam ta inovativna funkcija omogoči, da zavarujete svoje najdragocenejše potnike na zadnjih sedežih.
Novost
Sistem za zaznavanje mrtvega kota v vzvratnih ogledalih (BLIS)

Ta visokotehnološki vizualni pripomoček naredi daljša potovanja veliko bolj sproščena. Ko drugo vozilo pripelje v vaš mrtvi kot, vas sistem opozori z diskretno opozorilno lučko, ki je vgrajena v ogledalo na voznikovih vratih. (Oprema za doplačilo.)
Novost
Tempomat s funkcijo nastavljivega omejevalnika hitrosti (ASLD)

Ta novi sistem za pomoč voznikom je vključen kot del tempomata. ASLD pomaga voznikom, da ne presežejo izbrane hitrosti nenamerno – na primer vožnja znotraj zakonskih omejitev hitrosti med dolgimi potovanji. S stikali izboljšanega tempomata na volanu lahko prilagajate svojo mejo najvišje hitrosti v razponu od 30 do 180 km/h. Če poskušate preseči ta razpon, posreduje sistem za vodenje motorja in ohrani vašo določeno omejitev hitrosti.
Novost
Ford Easy Fuel

Ljudje pogosto natočijo dizelsko gorivo v svoj bencinski rezervoar – ali obratno. Ford Easy Fuel je sistem brez čepa za točenje goriva s preprečevalcem natakanja napačnega goriva, ki razlikuje med bencinsko in dizelsko točilno pištolo. Tako ne boste nikoli natočili napačnega goriva.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Izvedenke

S-MAX Trend

S-MAX Trend lahkotno združuje športni slog s prilagodljivo in prostorno notranjostjo.
 

Oprema: Zunanje lastnosti
• Odbijača in stranske letvice v barvi karoserije
• Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije, kromirana letvica vrat prtljažnika
• Zatemnjena stekla, halogenska žarometa, prednji in zadnji meglenki
• Tretja zavorna luč, zadnje luči s s tehnologijo LED
• El. nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali v barvi karoserije z vgrajenima utripalkama
• 6.5x16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/60 R16
• Set za popravilo pnevmatike
Notranje lastnosti
• Centralna konzola z vgrajenima držaloma za kozarce ter naslonom za roke
• Kratka stropna konzola z držalom za očala
• Kromirane ročke za odpiranje vrat
• Usnjen volanski obroč ter v usnje odet zaključek prestavne ročice
• Športna prednja sedeža
• Trije poklopni posamični sedeži v drugi vrsti s sistemom podiranja "Ford Fold Flat"
• Rolo prtljažnega prostora
• Prednja in zadnja tepiha
• Zanke za pritrditev tovora v prtljažnem prostoru
Priročnost in udobje
• Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC)
• Protiprašni filter
• Zračnika za potnike v drugi vrsti vgrajena v B-stebrička
• Nastavljiva ledvena opora v voznikovem in sovoznikovem sedežu
• Po višini električno nastavljiv voznikov sedež
• Potovalni računalnik
• Nastavitev višine snopa žarometov iz notranjosti vozila
• Reostat za nastavitev osvetljenosti merilnikov armaturne plošče
• Predal za sranjevanje vgrajen na vrhu armaturne plošče
• Servoojačevalnik krmilnega mehanizma
• Osvetljen predal za rokavice na sopotnikovi strani
• Prostori za shranjevanje v vratih, žepa na hrbtni strani prednjih sedežev
• Paket za kadilce ter električna vtičnica spredaj in v prtljažnem prostoru (12V)
• Pokrita talna prostora za shranjevanje v drugi vrsti
• El. pomik prednjih stekel z enojnim dotikom ter el. pomik zadnjih stekel
• Po višini in globini nastavljiv volan
• Prednja brisalca z nastavljivim intervalnim delovanjem
• Prednja senčnika z osvetljenima kozmetičnima ogledaloma
• Bralni lučki v prvi in drugi vrsti ter lučka za osvetlitev prtljažnega prostora
• Dodatni električni grelec za potniško kabino(2)
• Ogrevano zadnje steklo ter brisalec zadnjega stekla
• Radio s CD predvajalnikom ter 8 zvočnikov, volanske kontrole, AUX priključek
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva "Ford Easy Fuel"
• 70-litrski rezervoar za gorivo
Varnost in zaščita
• Interaktivna vozna dinamika IVD (ESP, TCS, EBA, EBD, HLA(1))
• ABS zavorni sistem z elektronsko nastavitvijo zavor
• Samodejni vklop utripalk ob silovitem zaviranju
• Aktivna prednja vzglavnika in prednja varnostna pasova - nastavljivi po višini
• ISOFIX nastavki na zunanjih sedežih v drugi vrsti
• 4 kolutne zavore (prednje prisilno hlajene)
• Prednji in stranski zračni blazini ter zračne zavese za prvo in drugo vrsto
• Zračna blazina za kolena na voznikovi strani
• Opozorilnik za nepripet varnostni pas
• Centralno daljinsko zaklepanje ter 2 preklopna ključa za daljinsko zaklepanje
• Elektronska blokada motorja (PATS)
• Pogrezljive stopalke in volanski drog v primeru trka
S-MAX Titanium (dodatno k opremi Trend)

Pod drzno zunanjostjo S-MAXa Titanium se skriva obilje inovativne tehnologije in športnih značilnosti. Poleg športnega duha vam S-MAX nudi še zvrhano mero udobja.
prema:
Zunanje lastnosti
• Zaščitni ploščici na pragovih prednjih vrat
• Kromirane obrobe okvirjev bočnih stekel
• 17" 15-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 225/50 R 17
• Dnevne luči s tehnologijo LED
Notranje lastnosti
• Prednje lučke za osvetlitev predela za stopala
• V usnje odeto držalo ročne zavore(3)
• Usnjen volanski obroč "Soft Feel"
• Bralne lučke in lučke za osvetlitev potniške kabine s tehnologijo LED
• Kratka stropna konzola s pomožnim konveksnim ogledalom za nadzor potnikov v kabini

Priročnost in udobje
• Tempomat s funkcijo nastavljivega omejevalnika hitrosti(4)
• Prednja brisalca s senzorjem za dež
• Elektrokromatsko samozatemnitveno vzvratno ogledalo
• Napredni informacijski sistem z barvnim zaslonom FordConvers+
• Ogrevano vetrobransko steklo z ogrevanima pralnima šobama
• Atermično vetrobransko steklo
• Vzvratni ogledali z lučkama za osvetlitev tal
• Sony radio s CD-/MP3-predvajalnikom ter 9 zvočnikov
• Lučka za osvetlitev tal vgrajena v notranji del prtljažnih vrat
Varnost in zaščita
• Aktivna prednja vzglavniki nastavljiva v 4 smeri

S-MAX Titanium S (dodatno k opremi Titanium)

Titanium S je ultimativni izraz Ford S-MAXa: ekskluzivna kombinacija športnega izgleda, vrhunske kvalitete in nadgrajenih voznih lastnosti.


 

Oprema:
Zunanje lastnosti
• Dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom)
• 18" 5xY-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 235/45 R18
• VP Bodystyling kit:
• Prednji in zadnji odbijač
• Zadnji spojler
• Bočna pragova
Notranje lastnosti
• Alcantara usnjene sedežne prevleke
• Rdeči všitki na:
• sedežih
• manšeti prestavne ročice
• volanskem obroču
• manšeti ročne zavore
• sredinskem naslonu za roke
• oblogah vrat
• obrobah prednjih in zadnjih tepihov
Priročnost in udobje
• Bi-ksenonska žarometa s sistemom za pranje žarometov in sistemom za samodejno nastavitev višine svetlobnega snopa žarometov
• Športno vzmetenje (15mm nižje podvozje)
• Aluminijaste športne stopalke s protizdrsnimi vstavki iz gume

 

Fotografije in prenosi