Avto Filipič

Novi Ford Tourneo Connect - Edinstvena varnost s 5 zvezdicami

Povsem novi Tourneo Connect je drugačen tip vozila. Je pametno vozilo.

Pametno, ker je prilagodljiv: v Tourneu Connect lahko sedi pet oseb, v Grand Tourneu Connect pa kar sedem.  Z več kot 16 sedežnimi kombinacijami lahko preprosto ustvarite prostor za vso potrebno prtljago in opremo. 

Pametno, ker lahko uživate ob nagrajeni zmogljivosti ter izjemni varčnosti bencinskih in dizelskih motorjev.  Tako na primer revolucionarni bencinski motor EcoBoost zagotavlja porabo do 8,0 l/100 km pri 1,6-litrskem motorju s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom s 150 KM, in do 5,6 l/100 km porabe pri 1,0-litrskem motorju s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom s 100 KM.  Napredna možnost dizelskega motorja vam zagotavlja porabo 4,4 l/100 km.

In pametno, ker Tourneo Connect ponuja serijo izrednih tehnologij.  Od sistema Ford SYNC in glasovnega upravljanja, ki vam omogoča prostoročno opravljanje in sprejemanje telefonskih klicev s preprostimi glasovnimi ukazi, do sistema Active City Stop, ki vam z zaviranjem namesto vas pomaga, da se izognete naletu pri nizkih hitrostih.  

Dodajte še mnoge druge funkcije in udobje, ki ga pričakujete od vrhunskega vozila, skupaj z dizajnom in trajno kakovostjo izdelave, in Tourneo Connect je lahko pametna izbira.


 

Vozna izkušnja

Domiseln dizajn in uporabna tehnologija

Vsaka lastnost in tehnologija v Tourneu Connect ima svoj razlog in vse so zasnovane, da vam olajšajo življenje.  S Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC lahko s preprostimi glasovnimi ukazi sprejemate oziroma opravljate klice in upravljate predvajanje glasbe.  Sistem vam bo lahko celo prebral vaša besedilna sporočila.* 

Pri varnosti vam tipala in zasloni pomagajo pri parkiranju in izogibanju oviram, medtem ko se druge tehnologije odzovejo samodejno, tako da vam ni treba skrbeti za vklop žarometov ali brisalcev.  Več o tem v spodnjih razdelkih.

*Mobilni telefoni, ki jih podpira SYNC. Funkcija besedilnega sporočila ni na voljo za telefone iPhone.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in
sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov.  Na primer, če je "domov" v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči domov" in bo sistem samodejno poklical številko.
Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila. 

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove
povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji.  Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo
med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.
Lažja vzvratna vožnja
Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam
pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore.
Luči, ki se sukajo z vami, za boljšo nočno vidljivost
Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, luč
znotraj meglenke (na strani, v katero zavijate) samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost med zavijanjem.
Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja
Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati.  Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo.
Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti
pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti.
Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost,
da boste prekoračili omejitev hitrosti. 

Tako kot praktične prednosti vam lahko obe tehnologiji olajšajo dolge poti.

Več kot 16 sedežnih kombinacij za popolno prilagodljivost
Domiselna razporeditev sedežev, vključno s Fordovim sistemom
plosko zložljivih sedežev, vam omogoča preprosto urejanje notranjosti za
prevoz potnikov, prtljage, velikih ali dolgih predmetov ali kombinacijo vseh. 

V 5-sedežnem Tourneu Connect je druga vrsta deljiva v razmerju 60/40.
S plosko zloženimi naslonjali sedeža lahko celotne sedeže pomaknete naprej,
da omogočite največji izkoristek tovornega prostora.  In če potrebujete še več prostora za težke, velike predmete, lahko sedeže hitro in preprosto v celoti odstranite.

V Grand Tourneu Connect dobite Fordov sistem plosko zložljivih sedežev za še več prilagodljivosti.  S tem domiselnim sistemom lahko deljene sedeže v drugi vrsti zložite in pomaknete naprej v prostor za noge, tako da pridobite
popolnoma ploski tovorni prostor.
V 7-sedežnem Grand Tourneu Connect lahko sedeže tretje vrste z razmerjem 50/50 prav tako spustite.

Popoln zvok
Najsodobnejši Sonyjev radio/CD-sistem DAB, ki je na voljo kot dodatna
oprema, vključuje štiri vrhunske zvočnike.
Vedno ohranja vaš sedež ogret
Ne glede na to, kako mrzlo je zunaj, se lahko v kabini hitro pogrejete
z ogrevanim voznikovim sedežem.
Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je potrebno
Povsem novi Tourneo Connect ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor.
To povzroči vklop samodejnih žarometov, kar napravi vožnjo preprostejšo in varnejšo. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež (več o tem spodaj).
Zunanja ogledala, ki se sama poklopijo in se tako zaščitijo
Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali
parkirate na ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na
gumb poklopijo navznoter in pomagajo, da se temu izognete. Ker so ogrevana,
pa lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.
Polica, s katero lažje ohranjate urejenost svojega kombija
Polica za odlaganje nad voznikom in sovoznikom izkoristi sicer neizkoriščen prostor, tako da lahko ohranite kabino urejeno, stvari pa so še vedno na
dosegu roke.
Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu
zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar
prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se
brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi.
Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam
Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste
lažje našli svoj idealen, najudobnejši vozni položaj.
Prostor za vse
Prostorna odprta sredinska konzola pri ročni zavori je zasnovana tako, da imate vse na dosegu roke.  Na voljo imate nosilec za kozarce in prostor za prenosni računalnik ali dokumente formata A4 in/ali manjše predmete.  Na voljo so tudi povezovalna mesta Aux in USB ter 12 V vtičnice: ena je nameščena na
sprednjem delu konzole za voznika in sovoznika, druga pa v zadnjem delu, tako
da imajo tudi zadnji potniki možnost priključitve.
Nastavite idealno temperaturo zase in za svojega sopotnika
Z dvopodročno elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (DEATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku, sistem pa ju nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.
Panoramska streha za naravno svetlobo
Enodelno panoramsko strešno okno, ki je za model Titanium del standardne opreme, za model Trend pa je na voljo kot dodatna oprema, preplavi notranjost
z naravno svetlobo in ustvari poseben občutek prostornosti.  Solarno odbojno strešno steklo vas ščiti pred vročino sonca, električno krmiljene žaluzije pa vam omogočajo, da natančno uravnavate, koliko svetlobe boste spustili v notranjost.
Zaščita vaših sedežev pred vsakodnevno obrabo
Če redno prevažate prtljago ali opremo, ima 7-sedežni Grand Tourneo Connect dodaten prostor za večje predmete.  Vgrajeno ima pokrivalo tal za zaščito
zloženih sedežev, kakor tudi pokrivala za naslonjala sedežev v drugi vrsti.
Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear
Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.
Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem
Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.
Odprite in zaprite okna z enim samim dotikom
Z dotikom gumba lahko v celoti odprete ali zaprete tako voznikovo kot
sovoznikovo okno ali ju prilagodite ločeno, da v kabino spustite ravno toliko
zraka, kot želite.

 

Zmogljivost in učinkovitost

Varčen, močan in zabaven

Ne glede na to, ali imate raje bencinski ali dizelski motor, ročni ali avtomatski menjalnik, Tourneo Connect vam ponuja obilo možnosti.  Kateri koli paket motorja in menjalnika izberete, vam bo nudil nezmanjšano zmogljivost in izjemno varčnost: približno 24 % nižjo porabo z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost. 
S prefinjenim dizajnom šasije in vzmetenja ter pogonom na sprednji kolesi in električnim servoojačevalnikom krmiljenja boste pozabili, da vozite prostorno potniško vozilo.

Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor
Novi 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost razvije s šeststopenjskim ročnim menjalnikom 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni
motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste
CO2 v višini samo 129 g/km. Če želite samodejni menjalnik, 1,6-litrski
EcoBoost s 150 KM in 240 Nm navora je opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (ni na voljo s sistemom Auto-Start-Stop).
Močni in varčni dizelski motorji
Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med tremi 1,6-litrskimi
dizelskimi motorji Duratorq TDCi:  75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni
menjalnik, 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali 115 KM,
270 Nm s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.  Motorji s 75 in 95 KM so na voljo z izbirnimi paketi za manjšo porabo, ki vključujejo:  Auto Start Stop, aktivno mrežo za zajem zraka, sistem za upravljanje akumulatorja in pametno regenerativno polnjenje.
Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop
Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno
in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v
mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje
Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje
na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.
Boljša aerodinamičnost za izboljšano porabo
Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.
Bolj učinkovit način polnjenja akumulatorja
Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin.  To vam pomaga prihraniti še več goriva
in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.
Odlična vožnja, ki jo imate vedno pod nadzorom
Zasnovan za največji nadzor in udobje, vam nudi samozavest tudi pri višjih hitrostih, v vlažnih ali suhih pogojih, z ali brez potnikov. Nadgrajeno vzmetenje
in stabilizator omogočata izjemno vožnjo, vodljivost in stabilnost. 
Volanski obroč ima prilagodljiv doseg in nagib, tako da
boste zlahka našli svoj idealen vozni položaj.  In s kompaktnim idealno nameščenim menjalnikom boste prav tako uživali ob odličnem odzivu in
povratni informaciji nadzora.
Preprosta vožnja in kratek obračalni krog
S 5- ali 6-stopenjskim menjalnikom in visokim razponom navora je
zagotovljeno potrebno pospeševanje z manj prestavljanja.  Z obračalnim
krogom le 11,3 m boste z manj stresa zavijali po prometnih ulicah.


Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in zaščita

Pomirjujoče varen, zanesljivo zaščiten

Povsem novi Tourneo Connect je opremljen z vrsto prefinjenih tehnologij, ki zaščitijo vas, druge uporabnike cest, pešce in celo vozilo samo. 
Tako imate na razpolago sisteme, ki za vas zavirajo, samodejno pokličejo službe za ukrepanje ob nesrečah in odpravijo stres pri speljevanju na klancu.  Na voljo so tudi tehnologije, ki vam omogočajo zaklepanje in odklepanje posameznih vrat, zato je kopiranje ključa skoraj nemogoče, alarm pa lahko sprožijo, tudi ko je akumulator odklopljen.

Povsem novi Ford Tourneo Connect je prvi in doslej edini v svojem razredu, ki mu je neodvisna ustanova za ugotavljanje varnosti s preizkusnimi trčenji Euro NCAP podelila najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi
črpalka za gorivo, lahko tehnologija za vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami,
če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-
koordinate, tudi če ste nezavestni.*

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
Da se izognete trčenju pri nizkih hitrostih, avtomobil zavira namesto vas
Trčenja v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja, se
dogajajo vse prepogosto. Active City Stop je napredna tehnologija, ki je zasnovana, da vam pomaga, da se jim izognete ali zmanjšate njihov učinek.
Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, vi pa
vozite s hitrostjo pod 30 km/h, bo samodejno začel zavirati. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem Active City Stop osvojil nagrado Euro NCAP Advanced za varnost.*
* Nagrada je bila podeljena sistemu v avtomobilu Ford Focus.
Dodaten nadzor med vožnjo navkreber
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah
Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če
začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan,
da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
Optimalen oprijem s kar najmanj napora
Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS)
preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah
Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
Uravnavanje vozne linije vaše prikolice
Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost Transita Connect ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko
za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.
Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.
Izboljšani sistem zračnih blazin
Tourneo Connect je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so tudi
nameščena napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.
  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete
Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori
druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.
Nikoli ne pozabite pripeti varnostnega pasu
Opomnik za uporabo voznikovega varnostnega pasu vas opozori, če se kdaj pozabite pripeti, in je del serijske opreme vsakega modela.
Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok
Pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže so na voljo na enojnih sovoznikovih sedežih v izvedenki Furgon in na dveh zunanjih zadnjih sedežih (v 2. vrsti) v izvedenkah Kombi Furgon in Kombi.
Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti
Povsem novi Tourneo Connect je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. Razlog je to, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.
Protivlomne ključavnice
Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.
Napreden ključ, ki ga ni mogoče kopirati
Poleg naprednega sistema centralnega zaklepanja je novi zložljivi ključ opremljen z oddajnikom z dvema kanaloma. Posledično je praktično nemogoče, da bi tat ta ključ skeniral ali kopiral. Lahko se ponovno polni, je odporen proti posegom in vodoodporen, lahko pa ga uporabljate z razdalje do 30 m od svojega kombija.
  To niso navadne ključavnice
Povsem nov Tourneo Connect je opremljen s ključavnicami, ki po 45 sekundah samodejno ponovno zaklenejo vrata, če ne odprete nobenih izmed teh (potem ko uporabite daljinec), ob katerih je nemogoče zakleniti sprednja vrata, če so priprta, in ki odklenejo vsa vrata, če se sprožijo zračne blazine.
Še en prostor za shranjevanje dragocenosti
Ne puščajte dragocenosti na očem tatovom, ki razbijajo šipe in pograbijo stvari. Varno jih zaklenite v predal pred sovoznikovim sedežem.
Dve možnosti visokozmogljivih alarmnih naprav
Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dodelani sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršnokoli gibanje v notranjosti vozila.
  Dodaten, neodvisen pomožni alarm
Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z izbirnim alarmom Thatcham. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

 

Izvedenke

Kaj pričakujete od svojega potniškega vozila?

Če potrebujete sedeže za do pet oseb, je Tourneo Connect pravi avto za vas.  Če potrebujete več prostora in sedeže za sedem oseb, boste potrebovali Grand Tourneo Connect.  Obe vozili imata izjemno prilagodljiv sistem sedežev, s katerim lahko preprosto ustvarite prostor za potnike, prtljago in dolge ali velike predmete, ki jih boste morda morali prevažati.  Za primerjavo prostornosti uporabite spodnje zavihke.

Tourneo Connect

 

Skupna dolžina:  4418 mm
Višina strehe:  1852 mm
Sedeži:  5-sedežni
Postavitev sedežev:  16
Najv. prostornina prtljažnika:  2410 litrov
Vlečna zmogljivost: do 1200 kg

Grand Tourneo Connect

 

Skupna dolžina:  4818 mm
Višina strehe:  1845 mm ali 1840 mm (5- ali 7-sedežnik)
Sedeži:  5-sedežni ali 7-sedežni
Postavitev sedežev:  16
Najv. prostornina prtljažnika:  2761 litrov
Vlečna zmogljivost: do 1150 kg

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

 

 

Modeli

Kateri model je pravi za vas?

Ne glede na vaše potrebe in osebne želje nedvomno obstaja Tourneo Connect, ki je popoln za vas. Povzetek vsakega izmed modelov lahko vidite spodaj, več specifičnih podatkov o motorjih, ravnih opreme, zmogljivosti in tehnologijah pa najdete na drugih razdelkih strani.  Vsak model ima bogato serijsko opremo, lahko pa dodate tudi dodatno opremo in izbirne pakete, da si vozilo oblikujete po svoji meri.

Prenesete lahko tudi trenuten cenik ali katalog.

Ambiente                                            

Celo model Ambiente je opremljen z dolgim seznamom serijske opreme, tehnologij in funkcij.

Ključne lastnosti zunanjosti

16-palčna jeklena platišča s polnimi kolesnimi pokrovi 
Stranska ogledala z odpravljanjem mrtvih kotov
Sprednja in zadnja vlečna kljuka
Zadnje meglenke
Dnevni žarometi 
Tretja zavorna luč

Ključne lastnosti notranjosti
Električni pomik sprednjih oken z enim pritiskom za spuščanje na voznikovi strani
Potovalni računalnik
12 V dodatna napajalna točka spredaj in zadaj
Dvojni nosilec za kozarce
Prostor za odlaganje na armaturni plošči z instrumenti
Zadnja stropna osvetljava

Trend

Ta model vam prinaša nove ravni udobja, tehnologije in stilskih lastnosti.

Dodatne lastnosti zunanjosti ob Ambiente
Sprednji odbijač v barvi karoserije
Električno krmiljena in ogrevana stranska ogledala 
Sprednje meglenke

Dodatne lastnosti notranjosti ob Ambiente

Ogrevano vetrobransko steklo
Električno-poklopna ogrevana stranska ogledala
Radio/CD-sistem z MP3, povezljivost z USB, daljinsko zvočno upravljanje volana in štirje sprednji ter dva zadnja zvočnika.
Sprednja luč z dvema usmerjenima lučkama
Predal s ključavnico na sovoznikovi strani
Držalo za sončna očala voznika 
12 V električni priključek v prtljažniku

Titanium Ta vrhunski model ima vrsto funkcij v celotnem vozilu.

Dodatne lastnosti zunanjosti ob Trendu

16-palčna 5-kraka platišča iz lahke zlitine 
Športni komplet
Bočne široke okrasne letve v barvi karoserije
Kljuke vrat v barvi karoserije in pokrovi stranskih ogledal
Svetleča kromirana sprednja mreža
Zadnja šipa za zasebnost
Električno-poklopna stranska ogledala
Obroči sprednjih meglenk v barvi karoserije
Zadnja tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju
Brisalci s tipali za dež
Statične sprednje meglenke za vožnjo v ovinek
Samodejni žarometi
Podaljšano delovanje žarometov


Dodatne lastnosti notranjosti ob Trendu

Radio/CD-sistem s 3,5-palčnim matričnim večnamenskim zaslonom, zmožnost MP3, SYNC s Pomočjo v sili, Bluetooth® z glasovnim upravljanjem in šest zvočnikov.
Električni pomik sprednjih oken z enim pritiskom za dviganje/spuščanje vseh oken
Držalo za sončna očala voznika
Ogledalo za opazovanje otrok
Stropna konzola zadnjega sedeža
Sprednje talne preproge
Kromirane kljuke vrat
Osvetljeni predal
4-kraki, v usnje odet volanski obroč
Samozatemnitveno vzvratno ogledalo
Ogrevan voznikov sedež
Klimatska naprava DEATC
Panoramska streha s strešnimi vodili