Avto Filipič

FORD TOURNEO CUSTOM

Tourneo Custom pod privlačno novo zunanjostjo združuje vse najboljše lastnosti Fordovih potniških kombijev, ki so še dodatno izboljšane, tako da ponujajo obilo prostora in udobja za do devet ljudi.

Razkošna notranjost je opremljena z domislenimi prilagodljivimi zadnjimi sedeži, ki imajo več kot 30 različnih možnih razporeditev, kar vam zagotavlja vso potrebno vsestranskost. Vozilo je opremljeno z najnaprednejšimi funkcijami, kot je Fordov sistem SYNC z glasovnim upravljanjem in povezavo z MP3 ter telefonom. Del sistem SYNC je funkcija za Pomoč v sili, ki vam celo pomaga poklicati službo za ukrepanje ob nesrečah, v primeru, da ste udeleženi v nesreči. Z aerodinamičnim dizajnom ter vrsto varčnih motorjev in tehnologij za nižjo porabo, kot je sistem Start/Stop, je vozilo eno najvarčnejših v svojem razredu.

Tourneo Custom ima izjemno nizke stroške lastništva tako za poslovno uporabo kot za varen, razkošen način prevažanja družine, prijateljev in vseh njihovih stvari. Za še več prtljažnega prostora lahko izberete tudi različico z dolgo medosno razdaljo. Izvedite več o Tourneu Customu – o vozni izkušnji, ki jo nudi, njegovi zmogljivosti in učinkovitosti, uporabnosti in stroških, varnosti, zaščiti in dizajnu.
 

Vozna izkušnja

  Enostavna vožnja s kamero za vzvratno vožnjo
Obcestni stebrički, smetnjaki, nizke stene … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na zaslonu, vgrajenem v vzvratno ogledalo. Pomaga vam videti stvari, ki jih lahko spregledate, ob tem pa vam pomaga tudi parkirati in sicer s prikazom virtualnih črt, ki vas vodijo v najmanjši prostor. Za še večjo praktičnost se kamera vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo. Kamera za vzvratno vožnjo je na voljo kot oprema za doplačilo.
  Senzorji, ki vam olajšajo parkiranje
Senzorji za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot oprema za doplačilo, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati bolj samozavestno.
  Enostavno manevriranje ponoči
Ko morate ponoči ostro zaviti, vam Tourneo Custom pomaga z novimi lučmi za vožnjo v ovinek. Luči se aktivirajo pri hitrostih pod 30 km/h, ko obrnete volan ali vklopite smerne kazalce. Luč za vožnjo v ovinek, ki se nahaja na vrhu žarometa, se samodejno prižge in osvetli ustrezno stran ceste, kar vam pomaga, da cesto jasno vidite. Tako boste manever lažje izvedli.
  Inovativni zadnji sedeži
Z novimi prilagodljivimi zadnjimi sedeži imate na voljo več kot 30 različnih razporeditev sedežev. Na primer, ko sedeža ne uporabljate, ga lahko preklopite in zavrtite naprej, tako da pridobite dodaten prtljažni prostor. Če pa kateri od potnikov potrebuje mizo, lahko naslonjalo katerega koli sedeža upognete navzdol in dobite ravno površino. Na koncu lahko sedeže za maksimalni prtljažni prostor v celoti odstranite.

Tudi potnikom se bodo sedeži zdeli izjemno udobni, zlasti z opremo, kot so naslonjala sedežev s spreminjanjem naklona, naslonjala za roke in usnjenimi dodatki. Sedeži so opremljeni tudi s pritrdišči ISOfix za otroške sedeže.

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija.
S sistemom za glasovno upravljanje Ford SYNC lahko prostoročno in z uporabo preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice prek mobilnega telefona. Na primer, če preprosto rečete »Pokliči domov«, bo sistem poklical domov (ob predpostavki, da je »Domov« na seznamu stikov v vašem mobilnem telefonu). Sistem bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.*
SYNC vam prav tako omogoča predvajanje skladb z USB ključa ali MP3 predvajalnika/iPoda oz. pretočno predvajanje glasbe z vašega mobilnika, za upravljanje pa seveda uporabljate zvočne ukaze. Tako bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto.
Druga pomembna funkcija je Pomoč v sili. Če je vaš mobilni telefon povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta tehnologija uporabi za klicanje reševalnih služb, če zazna, da ste imeli prometno nesrečo.


* Ustrezno preverite ali vaš mobilni telefon podpira SYNC. Funkcija besedilnega sporočila ni na voljo za telefone iPhone. Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (vključno z zračnimi blazinami za kolena), ali ko tipalo zazna, da se je izklopila črpalka za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista
na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Integriran strešni prtljažnik
Edinstven in inovativen strešni prtljažnik lahko preprosto zložite, ko ga ne uporabljate.
Tako se vam ne bo treba muditi z nameščanjem in odstranjevanjem običajnega prtljažnika, lahko boste peljali pod ovirami na višini 2 m, zaradi manjšega zračnega upora boste porabili manj goriva, vožnja pa bo tišja in z manj hrupa zaradi vetra. Nosi lahko znaten tovor do 130 kg.
  Enostaven dostop z vseh strani
Tourneo Custom je serijsko opremljen z dvojnimi drsnimi vrati, pod vrati pa je letev, ki služi kot stopnica in olajša vstop. Zadaj vam dvižna vrata omogočajo enostaven dostop do prtljažnega prostora.
  Pametne odlagalne površine
Tourneo Custom ponuja neprekosljive odlagalne prostore: skrito odlagalno območje v armaturni plošči za vaš mobilni telefon ali predvajalnik MP3 (vključno z 12-voltno vtičnico), izjemno velik predal pred sovoznikovim sedežem in seveda številna držala za steklenice in kozarce. Če izberete dvodelni sovoznikov sedež, boste lahko izkoristili skrit predal za odlaganje pod njim, ki ponuja 93 litrov prostora, in skloplno mizo, ki je dovolj velika za prenosni računalnik.
  Toliko zabave, kot jo potrebujete
Na voljo je širok nabor najnovejše avtomobilske razvedrilne in informacijske opreme, vključno z vrhuskim paketom DAB radia, CD predvajalnikom, USB vhodom, večfunkcijskim zaslonom, navigacijo za Evropo, vzvratno kamero, sistemom Ford SYNC in prefinjeno razporeditvijo zvočnikov.
  Brisalci s senzorji za dež
Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot oprema za doplačilo v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).
  Samodejni žarometi
Tourneo Custom je opremljen s senzorji, ki zaznajo ugašajočo luč in sprožijo prižig samodejnih žarometov ter tako olajšajo vožnjo v temi. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot oprema za doplačilo.
  Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear
Le pritisnite na gumb in vgrajeni grelni elementi hitro odstranijo led ali sneg, tako da vam ni treba strgati vetrobranskega stekla.
  Fordov sistem za prprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vašega Tournea Customa praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.
  Električno zložljiva vzvratna ogledala
Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na gumb zložijo navznoter, da se izognejo naključnim poškodbam. Prav tako so ogrevana, da boste tudi ob nizkih temperaturah imeli jasen pogled, in opremljena s stranskimi smerniki.
  Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi oslepili druge.
Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred seboj in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.Samodejni vklop dolgih luči je na voljo kot oprema za doplačilo.

 

Zmogljivost in varčnost

  Močan, učinkovit dizelski motor
Tourneo Custom je opremljen z varčnim 2,2-litrskim dizelskim motorjem Duratorq TDCi, šeststopenjskim menjalnikom in pogonom na sprednja kolesa.


Lahko izbirate med tremi nivoji moči: 100 KM/310 Nm, 125 KM/350 Nm ali 155 KM/385 Nm. Pri vseh nivojih sta navor in prenos navora odlična, tako da vozilo vedno nudi primerno količino moči, ne glede na to, ali je natovorjeno ali prazno, tudi ob speljevanju z mesta.

Ti motorji v kombinaciji s Fordovimi tehnologijami ECOnetic znižujejo stroške lastništva in zmanjšujejo vpliv na okolje.

  Popolno oblikovana kabina
Precizno umerjena šasija, znatno okrepljena tako na sprednji kot na zadnji osi, uporabniku omogoča odličen nivo stabilnosti in nadzora. Prednosti, ki jih nudi to vozilo, so še večje, zahvaljujoč optimizirani, nadvse trdni strukturi karoserije.
  Maksimalen oprijem za večji nadzor
Sistem za nadzor vektorjev navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo (to je 33-krat hitreje od mežika z očmi). Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem uravnava moč med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču.
  Nižja poraba goriva s sistemom Start/Stop
Ko vaše vozilo stoji na mestu, na primer pri semaforju ali v koloni, sistem Start/Stop samodejno
ugasne motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot sta klimatska naprava in radio) in ga zažene, takoj ko s pritiskom na sklopko nakažete, da bi radi nadaljevali vožnjo. Ta sistem pride najbolj do izraza med vožnjo po mestu, saj lahko na ta način porabo goriva zmanjšate za 10 % (mestna vožnja).
  Pametnejši način polnjenja akumulatorja
Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate na stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste CO2.
  Indikator prestavljanja za nižjo porabo goriva
Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva.
Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

 

Varnost in zaščita

  Pomoč v sili
Če slučajno pride do nesreče, se s sprožitvijo zračne blazine ali odklopom črpalke za gorivo vklopi nagrajena funkcija sistema SYNC Pomoč v sili. Dokler je vaš mobilnik povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta uporabi za neposreden klic na reševalne službe in jim posreduje ključne informacije, kot so GPS koordinate ter vam omogoči, da se z njimi sami pogovorite. Sistem Pomoč v sili je na Svetovnih mobilnih nagradah 2012 osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta ali javnih gospodarskih služb«.
 
  Povečan nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
  Naprednj sistem, ki vam pomaga ohraniti vozni pas
Če vozilo zazna, da naključno drsite ven iz svojega voznega pasu, vas bo sistem za opozarjanje na neenamerno menjavo smernega pasu opozoril z vibriranjem krmila in prikazovanjem opozoril (nastavite lahko tri različne stopnje jakosti tresenja).
   Sisitem, ki vas opozori, ko ste nezbrani med vožnjo
Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če bo vozilo zaznalo, da postajate manj pozorni na dogajanje na cesti, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek. Ford je za to tehnologijo prejel prestižno nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije*.


* Nagrada je bila podeljena za tehnologijo za opozarjanje na nezbranost voznika v avtomobilu Ford Focus.

  5 zvezdic za varnost
Tourneo Custom je edini dostavnik v svojem razredu, ki je prejel najvišjo možno oceno, 5 zvezdic za varnost Euro NCAP.
  ESP vam pomaga ohraniti nadzor nad vozilo ne glede na razmere
Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
  Sistem za preprečevanje prevračanja vozila
Sistem za preprečevanje prevračanja vozila (ROM) spremlja Tourneo Customa in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.
  Sistem za stabilizacijo priklopnika
Sistem za stabilizacijo priklopnika (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Tournea Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
  Optimalen oprijem
Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
  Dodatna moč za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni pritisk na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.
  Napredni sistem zračnih blazin
Tourneo Custom je serijsko opremljen z zračno zaveso, sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika in z izboljšanim sprožilnim sistemom.
  Maksimalna zaščita karoserije
Karoserija novega Tournea Customa vsebuje izjemno visokotrdno borovo jeklo. Bor in druga visokotrdna ali izredno visokotrdna jekla sestavljajo več kot 40 % karoserije, vključno z deli potniške varnostne celice. To naredi karoserijo izredno lahko in odporno na trčenja. Tudi oblika karoserije je bila optimizirana s pomočjo več kot 4.500 računalniških simulacij in 30 testnih trkov s celotnim vozilom.
  Več varnosti pri zaklepanju

Tourneo Custom je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. To pa zato, ker lahko odprete posamezna vrata, ne da bi se druga samodejno odklenila. Druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete varnostnega stikala na voznikovih vratih. To stikalo lahko pravzaprav uporabljate za nadzorovanje zaklepanja in odklepanja vseh vrat vozila.

 

Izvedenke

  Tourneo Customa lahko konfigurirate kot osem- ali devetsedežnika. V obeh primerih lahko izberete različico L1 (kratka medosna razdalja) ali L2 (dolga medosna razdalja).


Različica L1 je dolga 4,97 m, L2 pa 5,34 m. Dodatnih 370 mm v L2 pomeni dodaten prtljažni prostor za sedeži tretje vrste. Posledično z odstranjenimi vsemi zadnjimi sedeži ponuja do 6,8 m3 prtljažnega prostora, v primerjavi z že ogromnih 6,0 m3 v različici L1.

Ker je visok manj kot dva metra, Tourneo Custom ustreza večini omejitev parkirišč.

Pri vsakem modelu so na izbiro tudi različne ravni opreme za doplačilo in različne druge možnosti opreme.
 

 

Modeli

Tourneo Custom Trend

Varnost in zaščita
• Dnevne luči
• Prednji meglenki
• Statični lučki za osvetlitev zavoja pri počasnem zavijanju vgrajeni v žarometa
• ABS z EBD, EBA, ESP s sistemom proti zdrsu pogonskih koles TCS, s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec HSA ter sistemom za preprečevanje prevračanja ROM
• Samodejni vklop utripanja opozorilnih luči ob naglem zaviranju
• Zračna blazina za voznika
• Zračna blazina za sovoznika
• Bočni zračni blazini
• Zračni zavesi
• Tritočkovni varnostni pasovi
• Opozorilnik za nepripet varnostni pas za voznika
• Elektronska blokada motorja
• Daljinsko centralno zaklepanje"

Priročnost in udobje
• Klimatska naprava s protiprašnim filtrom
• Vodni grelec za potniški del kabine (ni na voljo pri opremi Limited)
• Električno pomični prednji stekli - na voznikovi strani pomično z enojnim dotikom
• Bočni stekli v drugi vsti s poklopnim odpiranjem
• Bočni stekli v tretji vrsti – fiksni
• Zatemnjena stekla
• Dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom)
• Prednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Zadnji brisalec (ob vklopljenih prednji brisalcih s funkcijo samodejnega vklopa pri prestavljanju v vzvratno prestavo)
• Osnovni paket za boljšo vidljivost:
- ogrevano vetrobransko steklo
- tipalo nivoja tekočine za pranje vetrobranskega stekla
- električno nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma
• Dodatni električni PTC grelec hladilne tekočine
• Nastavljiva višina svetlobnega snopa žarometov iz kabine
• Funkcija zakasnjenega ugašanja žarometov - ""Follow-me home lightning
• AM/FM radio:
- 2 prednja zvočnika
- volanske kontrole
- vtičnica za dodatno avdio napravo (AUX)
- USB vtičnica
- Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje
• Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti ter v usnje odet volanski obroč
• V usnje odet zaključek prestavne ročice
• Predal za rokavice s ključavnico
• Osvetljen predal za rokavice
• Predal nad instrumentno ploščo
• Pomična ročka z dušenjem za pomoč pri izstopu na voznikovi in sovoznikovi strani ter mini stropni predal dimenzije 1 x DIN
• Kljukici za obešanje jaken
• Ročka za pomoč pri vstopu/sestopu nameščena na B-stebričku
• 8-smerno ročno nastavljiv voznikov sedež z oporo za roke, 8-smerno nastavljiv enojen sovoznikov sedež z oporo za roke, tekstilne sedežne prevleke
• Ogrevan voznikov in sovoznikov sedež
• Nastavljiva ledvena opora za voznika
• Sedeži za 3 potnike (2+1) v drugi vrsti ter dve pritrdišči ISOFIX
• Sedeži za 3 potnike (2+1) v drugi vrsti ter eno pritrdišče ISOFIX
• Nastavljiv naklon naslonov zadnjih sedežev ter zunanja naslona za roko v drugi vrsti
• Osvetlitev spodnjega dela bočnih vrat
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
• Rezervoar za gorivo - 80 L
• Start/Stop sistem, potovalni računalnik ter dodatni akumulator

Zunanje lastnosti
• Dvojna bočna drsna vrata
• Gumirani bočni stopnici v dolžini bočnih drsnih vrat
• Zastekljena dvižna zadnja vrata z ogrevanim zadnjim steklom
• Prednji odbijač - v barvi karoserije z vstavkom v lastni sivi barvi (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v celoti v lastni sivi barvi)
• Zadnji odbijač v lastni sivi barvi (ni na voljo pri opremi Limited)
• Bočne zaščitne letvice - v lastni sivi barvi
• Kljuke za odpiranje vrat - v lastni sivi barvi
• Kljuka za odpiranje zadnjih vrat - v lastni sivi barvi
• Prednji kolesni zavesici
• Tretja zavorna luč
• Voznikova in potniška kabina ter prtljažni prostor
• Tkana talna obloga voznikove in potniške kabine ter prtljažnega prostora
• Lučke za osvetlitev potniške kabine
• Električni priključek zadaj - 12 V
• 2 zanki za pričvrstitev prtljage
• Zaščitne bočne obloge potniške kabine v celotni višini

Tourneo Custom Limited (dodatno k opremi Trend)

Varnost in zaščita
• Dva ključa za daljinsko centralno zaklepanje
• Alarmna naprava

Priročnost in udobje
• Klimatska naprava za potniški del kabine (vključuje klimatsko napravo s protiprašnim filtrom za prednji del kabine)
• Razširjeni paket za boljšo vidljivost:
- Osnovni paket za boljšo vidljivost
- električno poklopni vzvratni ogledali
- prednja brisalca s tipalom za dež
- reostat za nastavitev osvetlitve armaturne plošče
• AM/FM radio s CD/MP3 predvajalnikom:
- 3,5" matrični prikazovalnik
- 4 prednji zvočniki
- volanske kontrole
- 4 vrstični prikazovalnik potovalnega računalnika
- vtičnica za dodatno avdio napravo (AUX)
- USB vtičnica
- SYNC (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in pretakanje zvoka na avdio sistem, glasovno upravljanje in funkcija za klic v sili)
• Stropni etui za očala na voznikovi strani
• Nastavljiva ledvena opora za sovoznika
• Prednja in zadnja tipala za pomoč pri parkiranju - v lastni temni barvi

Zunanje lastnosti
• Zadnji odbijač v barvi karoserije
• Bočne zaščitne letvice - v barvi karoserije
• Kljuke za odpiranje vrat - v barvi karoserije (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v lastni sivi barvi)
• Kljuka za odpiranje zadnjih vrat - v barvi karoserije (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v lastni sivi barvi)
• 6.5X15" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65
• Okrasni kolesni pokrovi
• 6.5X16" platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 215/65 in zaščitnimi maticami
• Tkana stropna obloga op celotni dolžini z obrobami stropnih prezračevalnih šob za potniški del vozila v Satin srebrni barvi
• Izvlečni senčniki za zadnja bočna stekla