Avto Filipič

POPOLNOMA NOVI FORD TRANSIT CUSTOM - Mednarodni dostavnik leta 2013

Novi Transit Custom navdušuje z največjo zmogljivostjo pri prevozu tovora, vključno s številnimi inovativnimi funkcijami v prostoru za tovor. Vozniku pa pomagajo najnovejše Fordove tehnologije. Uporaben, praktičen, deloven in zmogljiv Transit Custom si popolnoma zasluži prestižno mednarodno nagrado dostavnik leta 2013.


Srednje velik model v naši novi liniji vozil Transit, Transit Custom, dosega najboljšo porabo v svojem razredu predvsem zaradi tehnologij ECOnetic za varčevanje z gorivom, kot sta sistem Start/Stop in sistem za pametno regenerativno polnjenje. Z udobno trpežno notranjostjo bo vaš delovni dan enostaven - posebno udobje boste občutili v kabini, ki deluje kot mobilna pisarna. Tudi tovorni prostor je neprekosljiv v razredu. In ne glede na to ali izberete Kombi, Kombi Furgona ali Furgona, pridobite mnogo naprednih tehnologij, vključno z glasovnim upravljanjem Ford SYNC ter sistemom za povezavo s predvajalnikom MP3/iPod in telefonom.

Vozna izkušnja

  Lažja vzvratna vožnja s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji
Obcestni stebrički, smetnjaki, nizke stene … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na zaslonu, vgrajenem v vzvratno ogledalo. Pomaga vam videti stvari, ki jih lahko spregledate, ob tem pa vam tudi pomaga parkirati, in sicer s prikazom virtualnih črt, ki vas vodijo v najmanjši prostor. Za še večjo praktičnost se kamera vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji je na voljo kot oprema za doplačilo.
  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot oprema za doplačilo, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati bolj samozavestno.
  Lažje manevriranje ponoči
Ko morate ponoči izvesti zavoj za več kot 30 stopinj, vam Transit Custom pomaga z novimi statičnimi lučmi za osvetlitev zavoja. Sistem se aktivira pri hitrostih pod 30 km/h, ko je volan obrnjen ali delujejo smerni kazalci. Luč za osvetlitev zavoja, ki se nahaja na vrhu žarometa, se nato samodejno prižge, da osvetli ustrezno stran ceste, kar vam pomaga, da jo jasno vidite. S tem dodatna varnost in preglednost nista več vprašanje.
  Manj utrujajoča, bolj varčna potovanja
Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vašega Transita ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Prihrani vam gorivo, zmanjša možnost prekoračitve hitrosti in tako kot vsi tempomati vzdržuje hitrost.
  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija.
S sistemom za glasovno upravljanje Ford SYNC lahko prostoročno in z uporabo preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice prek mobilnega telefona. Na primer, če preprosto rečete »Pokliči domov«, bo sistem poklical domov (ob predpostavki, da je »Domov« na seznamu stikov v vašem mobilnem telefonu). Sistem bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.*
SYNC prav tako omogoča predvajanje skladb z USB ključa ali MP3 predvajalnika/iPoda oz. pretočno predvajanje glasbe z vašega mobilnika, za upravljanje pa seveda uporabljate zvočne ukaze. Tako bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto.
Druga pomembna funkcija je Pomoč v sili. Če je vaš mobilni telefon povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta tehnologija uporabi za klicanje reševalnih služb, če zazna, da ste imeli nesrečo. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.
  Novi, udobnejši sprednji sedeži
Voznikov sedež in volanski obroč sta v celoti prilagodljiva, tako da boste zlahka našli svoj idealen vozni položaj. Vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, medtem ko so nastavljiva ledvena opora in ogrevani sprednji sedeži na voljo kot oprema za doplačilo. Sedeži na eni strani zagotavljajo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi strani pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila. Naj se torej s Transitom odpravljate na daljše potovanje ali kratke poti, bo vaš dan udoben, kot bi sedeli v pisarniškem naslanjaču.
  Toliko zabave, kot želite
Na voljo je širok nabor najnovejše avtomobilske razvedrilne in informacijske opreme, vključno z vrhuskim paketom DAB radia, CD predvajalnikom, USB vhodom, večfunkcijskim zaslonom, navigacijo, vzvratno kamero, sistemom Ford SYNC in prefinjeno razporeditvijo zvočnikov.
  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot oprema za doplačilo.
  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno
Transit Custom ima tipala, ki zaznajo ugašajočo luč in sprožijo prižig samodejnih žarometov. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot oprema za doplačilo.
  Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear
Ob pritisku na gumb vam vgrajeni grelni elementi hitro odstranijo led ali sneg z vetrobranskega stekla, tako vam ni potrebno opravljati neprijetnega dodatnega dela v hladnih dneh. Na voljo kot oprema za doplačilo.
  Fordov sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vašega Transita praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba za gorivo preprosto ne bo prilegala. In ker je posoda za gorivo brez čepa, ste z umazanimi rokami opravili za vedno.
  Zunanja ogledala, ki se samodejno poklopijo
Električno poklopni vzvratni ogledali se ob pritisku na gumb zložijo navznoter ter se tako izognejo naključnim poškodbam. Poleg tega sta ogrevani, da boste tudi ob nizkih temperaturah imeli jasen pogled, in opremljena s smerniki.
  Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi oslepili druge.
Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred seboj, in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.Samodejni vklop dolgih luči je na voljo kot oprema za doplačilo.

 

Uporabnost

  Edinstven tovorni prostor z odprtino v pregradni steni
Transit Custom ponuja razširitev tovornega prostora. Pregrada Transita ločuje tovorno območje od potniške kabine, pri tleh pa ima dvižno ploščo. To pomeni, da lahko skozi zadnja vrata in v podaljšano tovorno območje pod dvodelnim sopotniškim sedežem naložite predmete dolžine do 3 m, kar velja tudi za različico s kratko medosno razdaljo. Ta pametna funkcija vam omogoča, da boste imeli svoj dragoceni material namesto na strehi vedno varno spravljen v notranjosti vozila.
  Zložljiv strešni prtljažnik
Edinstven in inovativen strešni prtljažnik lahko preprosto zložite, ko ga ne uporabljate. Prtljažnika vam ne bo treba vsakič znova privijati in snemati. Ko ga ne uporabljate, ga enostavno zložite v streho in zmanjšate zračni upor ter prihranite gorivo, vožnja pa bo tišja in z manj hrupa zaradi vetra.
  Neprekosljiv tovorni prostor in dostop
Tovorni prostor Transita Custom je neprekosljiv v dolžini širini in uporabni višini notranjosti. Posledično lahko preprosto prenaša pokončno ali ležeče postavljene plošče s standardnimi dimenzijami 2,44 m x 1,22 m, tri evropalete in zaradi edinstvenega prostora za shranjevanje skozi pregrado tudi predmete, dolge do 3 metre. Transit zagotavlja tovorni prostor prostornine šest kubičnih metrov z nameščeno pregrado (različica s kratko medosno razdaljo L1). Dolga medosna razdalja (L2) pa ponuja kar 6,8 kubičnih metrov prostornine. Transit Custom ima tudi najširšo odprtino tovornih vrat, najvišjo višino odprtine in najnižjo zadnjo stopničko za dostop v svojem razredu. Tudi drsna vrata imajo nov mehanizem, ki jih drži varno odprta za natovarjanje.
  Zatesnjena talna obloga tovornega prostora
Trpežna talna obloga, je ob straneh dvignjena za 100 mm in tako nudi odlično zaščito ter zagotavlja preprosto pranje in čiščenje.
  Boljša osvetlitev za lažje in varnejše nalaganje
Izjemno svetle in energijsko varčne LED luči v tovornem območju, ki so na voljo kot oprema za doplačilo, so neprecenljive, ko delo opravljate v temačnih pogojih. So še ena preprosta, a zelo praktična novost.
  Bolj praktični, varnejši tovorni privezi
Mesta za privezovanje so po navadi vgrajena v tla. A ko skušate zavarovati svoj tovor, je dostop do njih včasih težak. Zato se mesta za privezovanje v Transitu nahajajo tik nad tlemi na stranski steni tovornega prostora. Tako na tleh ni nobenih ovir, zaradi česar je dostop lažji, ne nabira se umazanija, na tla pa lahko položite novo podlogo za tovorna tla, ki jo lahko brez težav očistite. Na višini pasu in ramen so na voljo še dodatna pritrdišča, ki so vgrajena v strukturo vozila, nosilnost vsakega med njimi pa je osupljivih 30 kg.
  Neprekosljivi servisni intervali
Napredni dizelski motor Duratorq, je izjemno ekonomičen, vzdržljiv in zanesljiv. Sestavni deli motorja so bili zasnovani tako, da vzdržijo dlje brez vzdrževanja. To pomeni, da so servisni intervali postavljeni na vsakih 50.000 km oz. na vsaki dve leti.

 

Zmogljivost

  Zmogljiv, varčen dizelski motor
Transit Custom je opremljen z naprednim in varčnim 2,2-litrskim dizelskim motorjem Duratorq TDCi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi.


Lahko izbirate med tremi nivoji moči: 100 KM/310 Nm, 125 KM/350 Nm ali 155 KM/385 Nm. Pri vseh nivojih sta navor in prenos navora izboljšana, tako da vozilo vedno nudi primerno količino moči, ne glede na to, ali je natovorjeno ali je prazno, tudi ob speljevanju z mesta.

Ti motorji v kombinaciji s Fordovimi tehnologijami ECOnetic znižujejo stroške lastništva, zmanjšujejo negativen vpliv na okolje in izpolnjujejo stroge emisijske standarde Euro V.

 

Zabava z nadzorom in prefinjeno umerjeno šasijo
Precizno umerjena šasija, znatno okrepljena tako na sprednji kot na zadnji osi, uporabniku omogoča odličen nivo stabilnosti in nadzora. Prednosti, ki jih nudi to vozilo, so še večje, zahvaljujoč optimizirani, nadvse trdni strukturi karoserije.

  Maksimalen oprijem za še več nadzora
Sistem za nadzor vektorjev navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo. (To je 33-krat hitreje od mežika z očmi.) Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem uravnava dostavljeno moč med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču.
  Porabite manj goriva s sistemom Start/Stop
Ko Transit stoji na mestu, se motor samodejno izklopi ter tako varčuje z gorivom. Ob pritisku na sklopko se motor nemudoma ponovno zažene. Ta sistem pride do izraza, če veliko voženj opravite po mestu, saj lahko na ta način porabo goriva zmanjšate za 10 % (mestna vožnja).
  Pametno regenerativno polnjenje akumulatorja
Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.
  Nadzor pospeševanja vam omogoča, da vozite bolj varčno
Ta inovativna nova možnost nadzoruje stopnjo pospeševanja vozila in poskrbi, da enako hitro pospešujete s praznim ali s polno naloženim vozilom. Posledično lahko pričakujete celo do 15 % zmanjšano porabo goriva, odvisno od vašega načina vožnje. Nova tehnologija lahko med drugim pripomore tudi k zmanjšanju obrabe na motorju, zavorah in pnevmatikah.
  Indikator prestavljanja za varčnejše menjanje prestav
Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

Varnost in zaščita

 

Sistem za Pomoč v sili
Če slučajno pride do nesreče, v kateri se s sprožitvijo zračne blazine ali ko se izklopi črpalka za gorivo, se vklopi nagrajena funkcija sistema SYNC za pomoč v sili. Dokler je vaš mobilnik povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta uporabi za neposreden klic reševalne službe in jim posreduje ključne informacije, kot so GPS koordinate, ter vam hkrati omogoči, da se z njimi sami pogovorite. Sistem za pomoč v sili je na osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta in javnih gospodarskih služb«. Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Dodatni nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatnih 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
  Opozorilo za nenamerno menjavo smernega pasu
Če vozilo zazna, da naključno drsite ven iz svojega voznega pasu, vas bo opozorilo s tresenjem volanskega obroča in prikazovanjem opozoril. (Nastavite lahko tri različne stopnje jakosti tresenja.)
 

Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika vas opozori, ko postajate utrujeni
Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če bo vozilo zaznalo, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek. Ford je za to tehnologijo prejel prestižno nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije*.

* Nagrada je bila podeljena za tehnologijo “Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika” v avtomobilu Ford Focus.

  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete
Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) samodejno utripa z zavornimi lučmi in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.
  5 zvezdic za varnost
Transit Custom je edini dostavnik v svojem razredu, ki je prejel najvišjo možno oceno, 5 zvezdic za varnost Euro NCAP.
  ESP vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah
Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega Transita. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad vozilom. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
  Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru
Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles glede na to ali je Transit Custom natovorjen ali ne. To vozilu daje nadzor in stabilnost v vseh pogojih obremenitve.
  Stalna zaščita pred prevračanjem
Sistem za preprečevanje prevračanja (ROM) spremlja Transita Customa in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.
  Sistem za stabilizacijo priklopnika
Sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Transita Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
  Optimalni oprijem s kar najmanj napora
Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete.Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
  Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) Transitu Customu omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni pritisk na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.
  Maksimalna zaščita z izjemno močno karoserijo
Transit Custom je prvi Transit s karoserijo, ki vsebuje izredno visokotrdno borovo jeklo. Bor in druga visokotrdna ali izredno visokotrdna jekla sestavljajo več kot 40 % karoserije, vključno z deli potniške varnostne celice. To naredi karoserijo izredno lahko in odporno na trčenja. Tudi oblika karoserije je bila optimizirana s pomočjo več kot 4.500 računalniških simulacij in 30 testnih trkov s celotnim vozilom.
  Bolj varen sistem daljinskega centralnega zaklepanja
Transit Custom je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. To pa zato, ker lahko odprete posamezna vrata, ne da bi se druga samodejno odklenila. Druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete varnostnega stikala na voznikovih vratih. To stikalo lahko pravzaprav uporabljate za nadzorovanje zaklepanja in odklepanja vseh vrat vozila.
  Pregrada, ki je v celoti izdelana iz jekla, tatovom onemogoča vlamljanje
Pregrada iz jekla po celotni višini in širini preprečuje, da bi tatovi dostopali do vsebine vašega tovornega prostora, čeprav bi jim morebiti uspelo vdreti v kabino. Deluje tudi kot varnostni sistem, ki vas ščiti pred tem, da bi vas v primeru nesreče zadel tovor ali orodje.

 

Modeli

Možnosti izbire moči motorja, notranje ureditve in različne opreme pomenijo, da obstaja model Transit Custom, ki se bo točno prilegal vašemu poslu in vašemu proračunu. Izbirate lahko med tremi modeli, ter dvema različnima izvedenkama vsakega od modelov. Kateri model in katera izvedenka je primerna za vas, se boste odločili na podlagi njihovih ključnih lasnosti - vendar ne pozabite, da lahko osnovno opremo dopolnite z opremo za doplačilo, na različne načine in z različnimi paketi.

V kolikor vas zanima točno določen model, si informacije o trenutno najboljši ponudbi lahko preberete v našem aktualnem katalogu ali pa obiščete svojega najbližjega pooblaščenega trgovca z vozili Ford.

Prenesete si lahko tudi cenik za posamezen model Transit Custom.

Transit Custom Furgon Ambiente

 

Varnost in zaščita
• Dnevne luči
• ABS z EBD, EBA, ESP s sistemom proti zdrsu pogonskih koles TCS, s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec HSA, s sistemom za preprečevanje prevračanja ROMSamodejni vklop utripanja opozorilnih luči ob naglem zaviranju
• Zračna blazina za voznika
• Tritočkovni varnostni pasovi
• Daljinsko centralno zaklepanje
• Dva ključa za daljinsko centralno zaklepanje
• Samodejno zaklepanje ob s+peljevanju (samodejno odklepanje v primeru trka)
• Elektronska blokada motorja

Priročnost in udobje
• Električno pomični prednji stekli - na voznikovi strani pomično z enojnim dotikom
• Zatemnjena stekla
• Prednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Ročno nastavljivi vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Nastavljiva višina svetlobnega snopa žarometov iz kabine
• Funkcija zakasnjenega ugašanja žarometov - "Follow-me home lightning”
• V usnje odet zaključek prestavne ročice
• Predal za rokavice (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Predal nad instrumentno ploščo
• 8-smerno ročno nastavljiv voznikov sedež z oporo za roke, dvojni deljen sopotnikov sedež, dvižni blazini sopotnikovega sedeža, tekstilne sedežne prevleke
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
• Rezervoar za gorivo - 80 L

Zunanje lastnosti
• Desna bočna drsna vrata
• Zastekljena dvokrilna zadnja vrata z ogrevanim zadnjim steklom in s kotom odpiranja 180° (z oblogami MDF)
• Prednji odbijač - v lastni sivi barvi (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Zadnji odbijač v lastni sivi barvi
• Bočne zaščitne letvice - v lastni sivi barvi
• Kljuke za odpiranje vrat - v lastni sivi barvi
• Kljuka za odpiranje zadnjih vrat v lastni sivi barvi
• Prednji kolesni zavesici
• Zadnji kolesni zavesici
• Tretja zavorna luč
• 6.5X15" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (razen izvedenk serije 330)
• 6.5X16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (izvedenke serije 330)

Potniška kabina in tovorni prostor
• Gumirana podloga potniške kabine
• 8 zank za pričvrstitev tovora
• Osvetljen tovorni prostor
• Jeklena pregradna stena z loputo za prevoz daljših predmetov (v kombinaciji z dvojnim sovoznikovim sedežem) ter vgrajenim oknom
• Zatesnjena talna obloga tovornega prostora

 

Transit Custom Furgon Trend (dodatno k opremi Ambiente)

 

Varnost in zaščita
• Prednji meglenki
• Statični lučki za osvetlitev zavoja pri počasnem zavijanju vgrajeni v žarometa

Priročnost in udobje
• Osnovni paket za boljšo vidljivost:
- ogrevano vetrobransko steklo
- tipalo nivoja tekočine za pranje vetrobranskega stekla
- električno nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma
• AM/FM radio
- 2 prednja zvočnika
- volanske kontrole
- vtičnica za dodatno avdio napravo (AUX)
- USB vtičnica
- Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje
• Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti, potovalni računalnik ter v usnje odet volanski obroč
• Predal za rokavice s ključavnico
• Osvetljen predal za rokavice
• Pomična ročka z dušenjem za pomoč pri izstopu na voznikovi in sovoznikovi strani ter stropni predal dimenzije 1xDIN
• Nastavljiva ledvena opora za voznika
• Osvetlitev spodnjega dela bočnih vrat

Zunanje lastnosti
• Prednji odbijač - v barvi karoserije z vstavkom v lastni sivi barvi (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v celoti v lastni sivi barvi)
• Okrasni kolesni pokrovi
• Potniška kabina in tovorni prostor
• Zaščitne bočne obloge tovornega dela v polovični višini

Transit Custom Kombi Furgon Ambiente

Varnost in zaščita
• Dnevne luči
• ABS z EBD, EBA, ESP s sistemom proti zdrsu pogonskih koles TCS, s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec HSA, s sistemom za preprečevanje prevračanja ROMSamodejni vklop utripanja opozorilnih luči ob naglem zaviranju
• Zračna blazina za voznika
• Tritočkovni varnostni pasovi
• Daljinsko centralno zaklepanje
• Elektronska blokada motorja

Priročnost in udobje
• Električno pomični prednji stekli - na voznikovi strani pomično z enojnim dotikom
• Bočni stekli v drugi vrsti – fiksni
• Zatemnjena stekla
• Prednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Ročno nastavljivi vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Nastavljiva višina svetlobnega snopa žarometov iz kabine
• Funkcija zakasnjenega ugašanja žarometov - "Follow-me home lightning"
• Predal za rokavice (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Predal nad instrumentno ploščo
• Zadnja kljukica za obešanje jaken
• Ročka za pomoč pri vstopu/sestopu nameščena na B-stebričku
• 8-smerno ročno nastavljiv voznikov sedež z oporo za roke, dvojni deljen sopotnikov sedež, dvižni blazini sopotnikovega sedeža, tekstilne sedežne prevleke
• Sedežna klop za 3 potnike v drugi vrsti s spodnjo pregrado za prtljago ter dvema pritrdiščema ISOFIX
• Osvetlitev spodnjega dela bočnih vrat
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
• Rezervoar za gorivo - 80 L

Zunanje lastnosti
• Desna bočna drsna vrata
• Zastekljena dvokrilna zadnja vrata z ogrevanim zadnjim steklom in s kotom odpiranja 180° (z oblogami MDF)
• Prednji odbijač - v lastni sivi barvi (ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Zadnji odbijač v lastni sivi barvi
• Bočne zaščitne letvice - v lastni sivi barvi
• Kljuke za odpiranje vrat - v lastni sivi barvi
• Kljuka za odpiranje zadnjih vrat v lastni sivi barvi
• Prednji kolesni zavesici
• Zadnji kolesni zavesici
• Tretja zavorna luč
• 6.5X15" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (razen izvedenk serije 330)
• 6.5X16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (izvedenke serije 330)

Potniška kabina in tovorni prostor
• Gumirana podloga potniške kabine
• 4 zanke za pričvrstitev tovora
• Zaščitne bočne obloge tovornega dela v polovični višini
• Osvetljen tovorni prostor
• Pregradna stena iz posebnega umetnega materiala z vgrajenim oknom

Transit Custom Kombi Furgon Trend (dodatno k opremi Ambiente)

 

 Varnost in zaščita
• Prednji meglenki
• Statični lučki za osvetlitev zavoja pri počasnem zavijanju vgrajeni v žarometa
• Dva ključa za daljinsko centralno zaklepanje

Priročnost in udobje
• Dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom)
• Osnovni paket za boljšo vidljivost
- ogrevano vetrobransko steklo
- tipalo nivoja tekočine za pranje vetrobranskega stekla
- električno nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma
• "AM/FM radio
- 2 prednja zvočnika
- volanske kontrole
- vtičnica za dodatno avdio napravo (AUX)
- USB vtičnica
- Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje
• Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti, potovalni računalnik ter v usnje odet volanski obroč
• V usnje odet zaključek prestavne ročice
• Predal za rokavice s ključavnico
• Osvetljen predal za rokavice
• Pomična ročka z dušenjem za pomoč pri izstopu na voznikovi in sovoznikovi strani ter stropni predal dimenzije 1xDIN
• Nastavljiva ledvena opora za voznika

Zunanje lastnosti
• Prednji odbijač - v barvi karoserije z vstavkom v lastni sivi barvi (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v celoti v lastni sivi barvi)
• Okrasni kolesni pokrovi

Transit Custom Kombi Ambiente

Varnost in zaščita
• Dnevne luči
• ABS z EBD, EBA, ESP s sistemom proti zdrsu pogonskih koles TCS, s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec HSA ter sistemom za preprečevanje prevračanja ROM
• Samodejni vklop utripanja opozorilnih luči ob naglem zaviranju
• Zračna blazina za voznika
• Zračna blazina za sovoznika
• Tritočkovni varnostni pasovi
• Opozorilnik za nepripet varnostni pas za voznika
• Daljinsko centralno zaklepanje
• Samodejno zaklepanje ob speljevanju (samodejno odklepanje v primeru trka)

Priročnost in udobje
• Električno pomični prednji stekli - na voznikovi strani pomično z enojnim dotikom
• Bočni stekli v drugi vrsti – fiksni
• Bočni stekli v tretji vrsti - fiksni
• Zatemnjena stekla
• Prednja brisalca z intervalnim delovanjem
• Predal za rokavice(ni na voljo pri izvedenki Trend)
• Predal nad instrumentno ploščo
• Zadnja kljukica za obešanje jaken
• Ročka za pomoč pri vstopu/sestopu nameščena na B-stebričku
• 8-smerno ročno nastavljiv voznikov sedež z oporo za roke, dvojni deljen sopotnikov sedež, dvižni blazini sopotnikovega sedeža, tekstilne sedežne prevleke
• Sedeži za 3 potnike (2+1) v drugi vrsti ter dve pritrdišči ISOFIX
• Sedeži za 3 potnike (2+1) v drugi vrsti ter eno pritrdišče ISOFIX
• Osvetlitev spodnjega dela bočnih vrat
• Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
• Rezervoar za gorivo - 80 L
• Start/Stop sistem, potovalni računalnik ter dodatni akumulator

Zunanje lastnosti
• Desna bočna drsna vrata
• Zastekljena dvokrilna zadnja vrata z ogrevanim zadnjim steklom in s kotom odpiranja 180°Prednji odbijač - v lastni sivi barvi
• Zadnji odbijač v lastni sivi barvi
• Bočne zaščitne letvice - v lastni sivi barvi
• Kljuke za odpiranje vrat - v lastni sivi barvi
• Kljuka za odpiranje zadnjih vrat v lastni sivi barvi
• Prednji kolesni zavesici
• Zadnji kolesni zavesici
• Tretja zavorna luč
• 6.5X15" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (razen izvedenk serije 330)
• 6.5X16" jeklena platišča s pnevmatikami 215/65 (izvedenke serije 330)

Potniška kabina in prtljažni prostor
• Gumirana talna obloga voznikove in potniške kabine ter prtljažnega prostora
• Lučke za osvetlitev potniške kabine
• 2 zanki za pričvrstitev prtljage (4 zanke za pričvrstitev prtljage - pri izvedenkah L2) Zaščitne bočne obloge potniške kabine v polovični višini

Transit Custom Kombi Trend (dodatno k opremi Ambiente) Varnost in zaščita
• Prednji meglenki
• Statični lučki za osvetlitev zavoja pri počasnem zavijanju vgrajeni v žarometa
• Dva ključa za daljinsko centralno zaklepanje

Priročnost in udobje
• Klimatska naprava s protiprašnim filtrom
• Ročno nastavljivi vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma
• Osnovni paket za boljšo vidljivost
- ogrevano vetrobransko steklo
- tipalo nivoja tekočine za pranje vetrobranskega stekla
- električno nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali z vgrajenima smernikoma
• Dodatni električni PTC grelec hladilne tekočine
• Nastavljiva višina svetlobnega snopa žarometov iz kabine
• Funkcija zakasnjenega ugašanja žarometov - "Follow-me home lightning"
• "AM/FM radio
- 2 prednja zvočnika
- volanske kontrole
- vtičnica za dodatno avdio napravo (AUX)
- USB vtičnica
- Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje
• Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti ter v usnje odet volanski obroč
• V usnje odet zaključek prestavne ročice
• Nastavljiva ledvena opora za voznika
• Pomična ročka z dušenjem za pomoč pri izstopu na voznikovi in sovoznikovi strani ter mini stropni predal dimenzije 1 x DIN
• Predal za rokavice s ključavnico
• Osvetljen predal za rokavice

Zunanje lastnosti
• Prednji odbijač - v barvi karoserije z vstavkom v lastni sivi barvi (v kombinaciji s posebno barvo karoserije v celoti v lastni sivi barvi)
• Okrasni kolesni pokrovi