Ford C-max

Motorji in menjalniki

Novi C-MAX ima širok izbor zmogljivih motorjev. Vsak motor zagotavlja živahno vožnjo in obenem ekonomično porabo goriva ter se hitro odziva na vaše zahteve. Na izbiro so štirje bencinski in trije dizelski motorji. Novost v C-MAX-u pa je okolju prijazen 1.8-litrski Duratec Flexi-fuel motor.
 


Motorji in menjalniki
Novi Duratec Flexi-fuel motor
Rezultat naših prizadevanj z motorji na alternativna goriva je okolju prijazen 1.8-litrski motor Duratec Flexi-fuel. Motor deluje na E85 bioetanol ali na neosvinčeni bencin. Pri uporabi bioetanola so emisije ogljikovega dioksida 70 % manjše kot pri uporabi bencina, obenem pa ima enake zmogljivosti. Bioetanol je rastlinskega izvora. Pri izgorevanju nastane približno toliko ogljikovega dioksida, kolikor ga rastline, iz katerih je pridelan, porabijo pri fotosintezi. Končni rezultat je zmanjšanje vpliva ogljikovega dioksida na naravno ravnotežje v atmosferi.

Bencinski in dizelski motorji
Izbirate lahko med štirimi bencinskimi motorji: uglajeni in odzivni 1.6-litrski, 1.8-litrski ali 2.0-litrski Duratec bencinski motorji so na voljo s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Za kombinacijo moči in štiristopenjskega avtomatskega menjalnika pa izberite 2.0-litrski Duratec bencinski motor.

Ljubitelji dizelskih motorjev lahko izbirajo med najmodernejšim 2.0-litrskim Duratorq TDCi dizlom, ki je dobavljiv v sklopu s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Druga možnost sta dva 1.6-litrska TDCi Duratorq motorja; prvi razvije 90 KM moči, drugi pa 110 KM. Močnejša izvedba motorja je na voljo s filtrom trdih delcev (DPF). Na slovenskem trgu je dobavljiv tudi 1.8 TDCi dizelski motor s 115 KM!