Ford C-max

Aktivna varnost

Sproščeno se naslonite nazaj, saj so v C-MAX-u vgrajene napredne aktivne in pasivne varnostne tehnologije. Zahvaljujoč inteligentnemu zaščitnemu sistemu (IPS) so vedno pripravljene na posredovanje in preprečitev nezgode.  

Prilagodljivi žarometi vam v temi omogočajo pogled v ovinek, dodatno pa lahko pomagajo še bi-ksenonski žarometi, ki svetijo enkrat močneje od halogenskih žarometov. Ostali udeleženci v prometu vas bodo vedno pravočasno opazili. Dodatno varnost zagotavlja izredno trdna varnostna kletka potniškega prostora v C-MAX-u, ki bo vas in vašo družino obvarovala pred poškodbami.


Aktivna varnost
Protiblokirni zavorni sistem (ABS)
ABS je standardna varnostna funkcija v C-MAX-u, ki preprečuje blokiranje koles in zagotavlja vodljivost vozila. V ekstremnih razmerah pomaga pri izogibanju nenadzorovanemu zdrsu vozila v primeru močnega zaviranja.

Elektronska porazdelitev zavorne sile (EBD)
EBD je standardna funkcija, ki z optimalno razporeditvijo zavorne sile med štiri kolesa zagotovi stabilno zaviranje in krajšo zavorno pot.

Elektronski program stabilnosti (ESP) s pomočjo pri zaviranju v sili (EBA)
Sistema sta opcijsko vgrajena v novi C-MAX. ESP zaznava nenadne spremembe v smeri vožnje, nenadno zaviranje ter gibanje vozila, ki lahko privede do izgube nadzora nad vozilom. Z odvzemanjem plina in zaviranjem posameznih koles vam pomaga ostati v želeni smeri. EBA spada v standardno opremo v vseh vozilih in pomaga skrajšati zavorno pot pri močnem zaviranju v sili.