Ford Focus

Varen kot še nikoli.
 
Novi Ford Focus se vedno veseli vožnje in obenem poskrbi za varnost voznika in potnikov. Vgrajen ima inteligentni zaščitni sistem (IPS), ki vključi tudi varnostni sistem zračnih blazin v milisekundi, poleg tega vpliva na sistem pomoči pri zaviranju v sili EBA*, da zmanjša zviralno razdaljo. Celotno varnost novega Ford Focusa pa zagotavlja tudi izboljšana trdnost karoserije.

* Oprema za doplačilo

Kliknite za ogled filma o varnosti  arrow


Varnost

Inteligentni zaščitni sistem vas objame v varnost
Ne glede na to ali potujete sami ali imate v svojem popolnem avtu še pet potnikov, bo inteligentni zaščitni sistem IPS s senzorji aktiviral primerne varnostne sisteme v milisekundi ter vas zaščitil. Tako vam IPS zagotavlja pomirjeno in varno vožnjo, saj veste, da je vaš avto sedaj še bolj varen.
 
Oglejte si demonstracijo inteligentnega zaščitnega sistema IPS  arrow
Ford Focus

Umetniška trdnost karoserije
Izboljšana trdnost karoserije, združena s strukturno integriteto karoserije, naredi novega Ford Focusa enega najbolj varnih avtomobilov na cesti. Toga varnostna potniška kletka vsebuje senzorje, ki obkrožajo deformacijske cone spredaj in zadaj, prečne ojačitve karoserije in novo ojačitev proti mečkanju. V primeru trka namerna izdelava šasije pomika nevarne dele pod karoserijo.
 
Oglejte si demonstracijo trdnosti karoserije  arrow
Ford Focus

Inovativne 3D zračne blazine kot standard
Sprednji in bočni zračni blazini za voznika in sopotnika delujejo skladno z zategovalniki in omejevalniki zatezne moči varnostnih pasov ter tako tvorijo integriran sistem. Nove standardne 3D bočne zračne blazine z večjim volumnom in hitrejšim aktiviranjem zagotavljajo vrhunsko porazdelitev moči udarca. Dodatne bočne zračne zavese dopolnjujejo sistem zračnih blazin in ščitijo potnike vzdolž stranskih stekel.

Oglejte si demonstracijo delovanja 3D zračnih blazin.  arrow
Ford Focus

Zavorni sistem za popolno zaupanje
Zavorni sistem novega Ford Focusa vam zagotavlja popolno mirnost v normalnih voznih razmerah, v nevarnosti pa vam poveča moč reakcije. Elektronski stabilizacijski sistem ESP* nadzoruje obnašanje vozila do 150-krat na minuto in vpliva na navor motorja, ki ga ima na posamezna kolesa, poleg tega sistem pomoči zaviranja v sili MBA* zmanjša zaviralno pot do 40%, in sicer tako, da poveča moč zaviranja v nevarnosti. Standardni protiblokirni zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči EBD nudi dodatno zaupanje v premagovanju cestnih izzivov.

* Dodatna oprema

Oglejte si demonstracijo zavornega sistema  arrow
Ford Focus

ISOFIX sistem pripenjanja otroških sedežev
ISOFIX otroški sedež lahko pritrdite na zadnje sedeže z dodatnim ojačanimi točkami pripetja, ki se nahajajo na avtomobilski karoseriji. Tako pripetje otroškega sedeža na strukturo avtomobila zagotavlja otroku večjo varnost. Sedež je sedaj lažje namestiti, izdelan pa je tako, da ga vedno namestimo brez napak. ISOFIX otroški sedeži so potrjeni kot najvarnejša opcija pripetja otroka v novem Ford Focusu.

Opozorilo: Če je Fordovo vozilo opremljeno z zračno blazino za sopotnika, ne smete na sopotnikov sedež namestiti otroškega sedeža. Najvarnejše mesto za otroka je v pravilno nameščenem otroškem sedežu na zadnji klopi.

* Oprema za doplačilo

Oglejte si demonstracijo ISOFIX sistema pripenjanja otroških sedežev  arrow
Ford Focus

Visok nivo zaščite
Novi Ford Focus je odlično opremljen z naprednimi zaščitnimi varnostnimi sistemi, ki vam zagotavljajo varnost v vašem avtomobilu. Elektronska blokada motorja in alarmna naprava z notranjimi senzorji skrbno nadzorujejo vsa premikanja in nepravilnosti v avtomobilu.

Oglejte si demonstracijo zaščite  arrow
Ford Focus