Ford Focus

Gladka in uglajena vozna dinamika

Začetki Ford Focusa temeljijo na voznih dinamikah. Novi Ford Focus je še boljši v vožnji, saj cesto obvladuje z večjim zaupanjem in športnim občutkom. Natančna izgradnja novega krmiljenja in vzmetenja, širša lega avtomobila, izredno odzivni zavorni sistem in izredna izbira motorjev, zagotavljajo izredno vozno dinamiko.

Kliknite za predstavitev vozne dinamike  


Vozna dinamika

Različne možnosti pri izbiri motorjev
Novi Ford Focus ponuja široko izbiro med bencinskimi Duratec in Duratorq dizelskimi motorji. Pet bencinskih motorjev, od 1.4- do 2.0-litrske različice, ima izpopolnjeno tako ekonomičnost, kot tudi zmogljivost. Dizelski Duratorq TDCi motorji so dostopni v različicah od 1.6- do 2.0-litra delovne prostornine. Prav tako pa lahko izbirate tudi med štirimi menjalniki.
 
Oglejte si demonstracijo motorja  arrow
Ford Focus

Krmilni sistem, ki ve, kaj želite
Značilnost novega Ford Focusa je električni hidravlični servo ojačevalnik volana (EHPAS), ki omogoča natančno povratno informacijo s samodejnim odzivom na vozne razmere in hitrost. Tako je krmiljenje pri parkiranju lahko in brezskrbno; pri ostrem zavijanju v ovinkih in hitri vožnji pa boste občutili odziv in nadzor.
 
Oglejte si demonstracijo krmiljenja  arrow
Ford Focus

Podvozje in upravljanje, ki kljubujeta vsaki nastali situaciji
Novi Ford Focus se vedno odločno odziva na vaše upravljanje, tako v mestu kot na vaški cesti. Spremenjeno podvozje ima večje sprednje amortizerje in vzmeti, ki ne le naredijo vožnjo bolj udobno, ampak tudi zmanjšujejo hrup. Nova in širša medosna razdalja zagotavlja večjo stabilnost vozila ter nudi natančno in varno zavijanje tudi na najožjih pokrajinskih cestah.

Oglejte si demonstracijo upravljanja in podvozja.  arrow
Ford Focus

Zagotovilo popolne kontrole zaviranja
Novi Ford Focus nudi odličen nadzor in zaupanje pri različnih ravneh zaviranja. Protiblokirni zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči EBD vas nikoli ne pusti na cedilu ne glede na to, kako močno boste morali zavirati; poleg tega vam ta zavorni sistem zagotavlja stabilnost in boljši oprijem tudi v nekriznih situacijah. Elektronski stabilizacijski sistem ESP dopolnjuje varno zaviranje z zmanjšanjem navora motorja na posamezna kolesa. Poleg tega vam sistem pomoči pri zaviranju v sili MBA zmanjša razdaljo zaviranja, in sicer tako, da zavira z maksimalno silo, ko zazna nujo.

Oglejte si demonstracijo zavornega sistema  arrow
Ford Focus