Varnost in zaščita
Novi Ka je izdelan z lažjo, a trdnejšo karoserijo, ki izboljša varnost v primeru trčenja. Opremljen je tudi s Fordovim sistemom inteligentne zaščite s povsem integriranim pristopom k varnosti. Sistem vključuje tritočkovne varnostne pasove z zategovalnikom pasu in omejevalnikom obremenitve, sprednja sedeža z zaščito pred zdrsom pod varnostni pasom ter varnostno blazino za voznika in sovoznika, kot dodatna oprema pa so na voljo tudi stranske varnostne blazine in varnostne zavese.

Varnost in zaščita
Otroški sedeži ISOFIX
Zadnja sedeža sta opremljena z nastavki za namestitev otroških sedežev ISOFIX, tako so tudi otroci med vožnjo zavarovani enako učinkovito kot vi.

Brezskrbno na vseh poteh
Ka je opremljen z bogato paleto varnostnih lastnosti, ki omogočajo samozavestno in mirno vožnjo v vseh pogojih. Povsem nov sistem vzmetenja ter zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči sta del standardne opreme.

Varnost na prvem mestu
Ka-jevo izjemno upravljanje je možno dopolniti tudi s programom za stabilnost ESP, ki preprečuje zdrs in zanašanje v slabih vremenskih razmerah.