Občutite tehnologijo prihodnosti, preizkusite Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora
Napredek tehnologije v zadnjih nekaj letih je neverjeten. Zamislite si, kako bi izgledala Fordov Blotooth® in sistem glasovnega nadzora v osemdesetih. Oglejte si zgornji video.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je Bluetooth®?

Zakaj izbrati Bluetooth® kot element vašega vozila?

Kakšne ugodnosti nudita Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora?

Kako sistem deluje?

Katera vozila lahko imajo Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora?

Kaj je Bluetooth®?
Bluetooth® je brezžična komunikacijska tehnologija, ki omogoča brezžično komunikacijo preko naprav, kot so mobilni telefoni, prenosni osebni računalniki in MP3 predvajalniki in sicer gre za komunikacijo preko radijskih valov.

Nazaj na vrh

Zakaj izbrati Bluetooth® kot element vašega vozila?
Bluetooth® je tehnologija, ki je danes sprejeta in dosegljiva po vsem svetu. Bluetooth® je enostaven za uporabo, saj za to v vašem vozilu ne potrebujete nobene dodatne opreme. Ker pa naprava deluje odvisno od radijske povezave z njo ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov za uporabo.

Nazaj na vrh

Kakšne ugodnosti Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora nudita vozniku?
Bluetooth® je pametna tehnološka inovacija, saj lahko sočasno prenaša podatke in zvok. Bluetooth® sistem vključuje brezžično slušalko, preko katere se prenaša zvok in preko katere lahko ustvarjate glasovna navodila za vaš mobilni telefon.

Bluetooth® s sistemom glasovnega nadzora nudi tudi varnostno ugodnost za voznike, saj uporaba rok ni potrebna. Vrsto elementov in naprav v vašem vozilo boste usmerjali z vašim glasom.

Vse telefonske klice lahko opravite brez uporabe rok, kar ni le varneje, s tem tudi ne boste kršili zakona. Brez težav boste z uporabo glasu zamenjali skladbo na vašem CD-ju ali postajo na radiu, si nastavili temperaturo v vašem vozilu in upravljali z navigacijskim sistemom. Enostavno, samo pogovarjali se boste s svojim avtom, on pa bo delal za vas.

*Samo v izbranih modelih avtomobilov.

Nazaj na vrh

Kako sistem deluje?
V prvem koraku vklopite sistem glasovnega nadzora, nato pa lahko začnete sporočati svoje glasovne ukaze primeri glasovnih ukazov: CD , Radio , Navigacija . Z glasovnim ukazom Pomoč vam bo ta ponujena kadar koli. Za izbiro oz. iskanje priljubljenih telefonskih številk, radijskih postaj, ali lokacij v navigacijskem sistemu si lahko posnamete tudi svoje glasovne kode.

Vaše zvočne ukaze zaznava mikrofon, nameščen v vašem vozilu. Sistem bo avtomatsko prepoznal in identificiral vaš glas, kar pomeni, da sistema na vaš glas ni potrebno navajati .

Nazaj na vrh

Katera vozila lahko imajo Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora?
Ford je edini proizvajalec, ki Bluetooth® in sistem glasovnega nadzora ponuja tako v manjših, kot v večjih avtomobilih. Sistem je omogočen v naslednjih modelih avtomobilov: novi Focus, Focus, Focus CC, novi C-MAX, novi Mondeo, S-MAX, Galaxy, medtem ko boste v Fordovih modelih Fiesta in Fusion lahko uporabljali sistem Bluetooth® brez drugega.

Nazaj na vrh