Novi Ford Focus

Varnostni elementi v novem Focusu

Kot voznik ali potnik boste v novem Focusu popolnoma varni, saj je bil avto po sistemu varnosti Euro NCAP ocenjen s petimi zvezdicami. Novi Focus je oceno pridobil na podlagi odlične tehnologije, ki vključuje IPS (Intelligent Protection System), to je inteligentni varnostni sistem.
 


Inteligentni varnostni sistem (IPS)
IPS vključuje sistem senzorjev, ki v primeru nevarnosti povzročijo sprožitev varnostnega sistema, kot so zračne blazine, v eni milisekundi. Vaš avto bo tako varnejši kot kadar koli prej, ne glede na to, ali v njem potuje ena, ali pet oseb.

Aktivni varnostni sistem
Novi Focus vključuje zavorni sistem, ki zagotavlja popolno varnost v normalnih voznih razmerah in nižji reakcijski čas. Vedenje kolesja je neprestano nadzorovano s pomočjo programa elektronske stabilnosti (ESP), medtem ko sistem pomoči pri zaviranju v sili (EBA) omogoča krajšo zavorno pot v izjemnih situacijah. ABS in sistem pomoči pri zaviranju v sili zagotavljata dodatno varnost pri soočanju z nepredvidljivimi situacijami.

Pasivni varnostni sistem
Focus je eden izmed najvarnejših avtomobilov na cesti, saj ima izjemno čvrsto karoserijo in varnostno kletko iz lahkega jekla. Sestavni elemnt vseh Focusovih modelov so zračne blazine za voznika in sovoznika ter nove edinstvene trodimenzionalne stranske zračne blazine, ki se ob trku hitreje sprožijo in so izdelane z namenom še večje varnosti. Stranske zračne zavese ščitijo potnike pred udarci s silo v višini glave.

V primeru trčenja se bo volanski drog odmaknil od voznikovega telesa, stopalke pa od voznikovih nog, kar bo zmanjšalo možnost poškodb. Novi Focus ima tudi ISOFIX sistem, pritrdilno mesto za otroški sedež, kar bo še povečalo varnost otroka pri vožnji.
EURO NCAP