Novi Ford Focus

Vodljivost

Novi Focus je zanesljiv in vodljiv v vsaki situaciji, saj vas ne bo razočaral niti v umirjeni mestni vožnji, niti v vožnji po brezkončni odprti cesti.
 


Boljša vodljivost
Vzmetenje je sestavljeno iz amortizerjev in vzmeti, ki ne le izboljšujejo voznikovo in potnikovo udobje, temveč tudi zmanjšujejo hrup. Širina podvozja zagotavlja večjo stabilnost in natančnost še posebej pri zavijanju, tudi na ozkih in zahtevnejših podeželjskih poteh.

Zadnje vzmetenje
Kontrolna plošča zadnjega vzmetanja ob sunkih in drugih ovirah pri vožnji dopušča neodvisno delovanje vsakega izmed zadnjih dveh koles, s čimer se poveča stabilnost in kvaliteta vožnje.

Elektro hidravlični servoojačevalnik (EHPAS)
S sistemom EHPAS boste svoje vozilo lažje upravljali tudi pri nižjih hitrostih, mestni vožnji in parkiranju, po drugi strani pa zmanjšanje moči podpore zagotavlja natančnejše upravljanje vozila pri večjih hitrostih. Užitek v vožnji boste lahko še povečali z enostavno menjavo med tremi EHPAS načini vožnje: standardnim, komfortnim in športnim.

Fordov šeststopenjski avtomatski menjalnik
Napredni avtomatični menjalnik z dvojno sklopko, omogoča bolj gladko prestavljanje, njegova prednost pred ročnim menjalnikom pa je, da prvi ne povzroča izgube navora pri prestavljanju. Sedaj lahko uživate v brezkompromisni vozni izkušnji, pri kateri boste še vedno čutili sodelovanje med vami, vozilom in cesto.